Tilbake til

2023-siden   2022-siden   2019-siden   2018-siden    2016-siden    2015-siden    2014-siden   2013-siden  2012-siden  2011-siden  2006-siden  2004-siden  2003-siden  2002-siden

 

 

GITARFEST 2023 LITTERATURHUSET FREDRIKSTAD - 29. APRIL 2023

                        Ført i pennen av Eigil 3. mai 2023

 

Litt mere nerdeinfo rundt Gitarfesten:
Ser det står at Bjørn og Svein opptrådte under Gitarfest i Fredrikstad og at jeg også var innom.
Joda, føler vel jeg kan si det: Jeg var der som "gjest".
Det var Svein som spurte om jeg ville spille Fender Rhodes på "Alhambra".
Svein også som spurte om jeg ville synge 2. stemmen på "Here's To You".
Procol-hyllesten ble jeg invitert med på der og da.

Svein og jeg framførte "Alhambra" med ekstragitar fra Per Fredrik Kjølner og komp fra Rino Johannessen og Per Hillestad (Hillestad spilte jo også på "Alhambra"-versjonen min i 1981, og på Chuck Berry-hyllesten jeg hadde på Herr Nilsen i 2017. Han annonserte forresten nettopp at han nå gir seg i Lava).

Svein syntes det var en god ide at jeg annonserte fra scenen hvem det er jeg hyller i teksten på "Here's To You", og jeg ramser opp Chet Atkins, Chuck Berry, Hank B. Marvin, Scotty Moore, James Burton, Phil Spector, Leo Fender, Duane Eddy, Les Paul og Jimi Hendrix (det er jo Gitarfest, må vite), og mottar langvarig applaus som nok går til alle disse jeg nevner i sangen. Så sang Svein og jeg "Here's To You" med sanghjelp fra Per Fredrik og komp fra de andre på scenen, blant annet Bjørn Kristiansen.

Gitarfest-arrangør Øivin Fjeld fikk utfolde seg i den egenkomponerte "Benjamin" som er dedikert til hans egen sønn. En fin låt som også har funnet veien til Beatniks' "Here's To You"-album og som her inngikk i Sveins avdeling. Øivin er for øvrig instrumentmaker-favoritt hos herrene Finjarn, Kristiansen og Berg - ja til og med Kolloen har vært hos Øivin med sin gamle gitar.

I tillegg ble jeg altså der og da spurt om å ta solistrollen i "A Whiter Shade Of Pale", der jeg som intro fortalte at nettopp denne låta i sin tid nok var en grunn til at jeg skifta fra gitar til piano i Morgans-tida. Jeg tror Knut Reiersrud og Finjarn satt i salen under denne, men resten av laget, inkl. Bjørn, var på plass med ymse gitarkrydder. Kai Andersen sendte meg nettopp et sitat han fant i Fredrikstad Blad, der det heter: "Publikum kunne gasse seg i klassikere som Procol Harums "A whiter shade of Pale"- der Eigil Berg imponerte med å hive seg ut i en meget god tolkning av originalvokalisten Gary Brookers sang". Jon Pettersen og Øivin Fjeld dro hvert sitt gitarkor her.

Bjørn avluttet Gitarfesten med en nydelig hyllest til Mike Vernon-produserte "Albatross" fra Fleetwood Mac-tida hans.

Så var det salg av den nye Aunt Mary-boka, men også av "I musikkens tjeneste". Jeg har bidratt med to helsider i Aunt Mary-boka, mye av det hentet fra det jeg skriver om det samme bandet i boka mi.

 

 

 

 

 

OLSEN PÅ BRYN - 16. DESEMBER 2022

                        Ført i pennen av Eigil 28. desember 2022

Foto og video: Anne Storm Olsen

Selvsagt stas å treffe så mange venner fra opp gjennom åra som var kommet for å få med seg en Oslo-konsert med NJS. Stedet var Olsen på Bryn, og besetningen var Ole Marius, Svein, John og meg i tillegg til Anders Sinnes, som stilte for Bjørn. Det har han gjort før, og det fungerer jo utmerket! I tillegg stilte våre trofaste blåsere Tore Krok Nielsen og Bjørn Asper, denne gang sammen med Tony Ascanio, som også var med oss til Troms tidligere i 2022.

Jeg prøver å bake inn musikk fra de fleste albumutgivelsene våre, så også denne kvelden. Noen overraskelser i form av "Raised On Boogie" og "Ikke Se Deg Tilbake" var tilbake i repertoaret etter mange års fravær, i tillegg til andre overraskelser for de som fikk med seg lydsjekken.

Heidi Fridtjofsen og Anne Storm Olsen var behjelpelige med litt forhåndssalg av boka mi, Christer Falck hadde latt meg få med noen eksemplarer til denne kvelden. Ellers er jo bok-release for "I Musikkens Tjeneste" satt til januar 2023.

Det ble et ganske impulsivt og improvisert besøk av Ottar "Big Hand" Johansen på scenen, der han dro i gang "Help Me Make It Through The Night", og mot slutten av konserten var også "New Orleans" tilbake på plass i sluttsekvensen. Det er vel sånt som gjør at konserten går noe ut over avtalt spilletid. Den avtalte halvannen timen blir brått noe lenger når vi lar slike ting skje underveis. Julehøytiden ga også anledning til en ganske improvisert "Winter Wonderland" fra julealbumet vårt, og det virket som om både bandet og publikum kunne si seg fornøyd etter en to timers konsert med NJS i Oslo. Takk til bandet – og takk til publikum!

 

 

 

 

LILLESTRØM KULTURPUB 18. JUNI 2022

                                        Ført i pennen av Eigil 26. juni 2022

 

Foto: Heidi Fridtjofsen / Anne Storm Olsen / Ida Simonsen Video: Torbjørn Hjellen


Mange var kommet langveisfra, og mange kjente ansikter fra en lang historie med NJS dukket opp til konserten vår på Lillestrøm; Torbjørn Hjellen, Heidi Fridtjofsen, Anne Storm Olsen, Ida Simonsen, Heidi Welo, Kari Agnethe Hauge, Åse Østgård og Dag "Brutus" Antonsen var bare noen av dem jeg fikk hilst på fra "NJS-familien" underveis. På nettet hadde jeg sett at Anne Storm ønsket seg Dylans "I'll Be Your Baby Tonight" som vi var innom i Troms et par tre uker tidligere, og da er det jo greit å ha lydsjekk til sånt, også på Lillestrøm. Konsertstart skulle være kl. 13, og da vi ankom litt før kl. 11 var det allerede kø utenfor. J.J. Cales  "Everlovin' Woman" var også en gammel kjenning som var innom lydprøven, til og med "When A Man Loves A Woman" fikk vi plass til der, mest for å få tatt en gjennomgang med blåserne og gitarist Anders Sinnes, i tilfelle vi tok den også i selve konserten, men det ble med lydprøven når det gjaldt den.
Lillestrøm-konserten fikk også sin urframføring, her var det den nye singlen min "Bære Over" som fikk sin første konsertversjon fra scenen, jeg synes jeg kunne ane noen fra publikum som allerede hadde satt seg inn i teksten på denne, imponerende! Det var forresten Anders Sinnes som først foreslo om vi kanskje kunne innlemme "Bære Over" i repertoaret denne kvelden.
Mangeårig NJS-kjenner og nå gitarist, låtskriver og vokalist med egen karriere, Anders Sinnes, steppet nemlig inn for Bjørn Kristiansen som var forhindret, og Anders leverte varene. Sjekk bare ut samspillet mellom Anders og Svein i Shadows-hyllesten "The Rise And Fall Of Flingel Bunt" her i opptak fra Heidi Fridtjofsen: https://www.youtube.com/watch?v=VwxY7OnZQkw.
I likhet med konserten nordpå i mai var det den nyinnøvde "Wheel On The Run" fra "Hot Line" som åpnet ballet også i Lillestrøm.
Da vi spilte inn tittellåta til "Get It On"-albumet i 1976 med Nils B. Kvam og Jan Erik Kongshaug bak spakene, var det første gang vi hadde blåsere i studio, arra av Tom Harry Halvorsen. Jeg må jo si det er stas nå å kunne spille låter som "Get It On", "Turn On To The Music", "Fyrige Damer" og "1958" også fra scenen med blåserne vi kjenner fra plate, og kveldens blåserekke leverte også varene på solid vis; Tore Krok Nielsen, Bjørn Asper og Tarjei Grimsby. En tilnærmet Mardi Gras-gyng la seg fint bak pianokoret i "Svart Magi", jeg la spesielt merke til en grom sax-solo fra Tore Krok Nielsen i "Good Time Boogie", og mot slutten av konserten var alle tre blåserne inne med improviserte bidrag som i alle fall ikke jeg hadde hørt før. Bra!
En strålende fornøyd arrangør ønsket oss hjertelig velkommen også neste år, gjerne for oss ...

 

 

 

 

 

NORDNORSK COUNTRYFESTIVAL, HANSNES 27. MAI 2022

                                        Ført i pennen av Eigil 8. juni 2022

 

Foto: Paul Hugo Edvardsen

 

27. mai 2022 ble en fin, men uvanlig bursdag for meg: Det var dagen for utgivelse av ny single "Bære over", men det var også dagen for å gjenoppfriske gamle rutiner fra den gang NJS turnerte på det mest heftige.

Etter langøvelse dagen før var det vekking kl. 06.00 før Svein kom til meg ved 7-tiden og vi kjørte sammen opp til Gardermoen. Der møtte vi Bjørn, John og Ole Marius pluss vår utmerkede blåserrekke bestående av Tore Krok Nielsen, Bjørn Asper og Tony Boye Ascanio, alle klare for flight nordover retning Tromsø kl. 09.15.

Hentet av arrangøren der og videre en times kjøring til Hansnes der Countryfestivalen var i gang på andre dagen, og det ble hjertelig gjensyn med både Ottar "Big Hand" Johansen og Anders Sinnes, som jo spiller med Ottar. Litt matinntak etterfulgt av lang lydsjekk, og jeg minnes Tom Waits' definisjon av helvetet: "Eternal soundcheck!" Og så igjen denne lange ventingen før vi skal på kl. 23.00. Da blir det tur i strålende omgivelser, mye lesing og en time på øyet. Joda, jeg kjente igjen dette!

Når vi så går på og får en velkomst som vi fikk her, er alt som det skal være. En nyinnøvd "Wheel On The Run" sparker det hele i gang. Svein er på plass med deg fete soloen han gjorde på Washburn-gitaren fra Hot Line, og Bjørn gjenoppfrisker til og med gitarløpet mot slutten av "Lafayette". Mange i salen kan overraskende mange av disse sangene og synger med, jeg legger da merke til sånt. Jeg er vant med å ha oversikten, men blir plutselig tatt litt på senga med overrekkelse av champagne på scenen, og Ole Marius drar i gang bursdagssangen for meg sammen med resten av bandet!

Takker og bukker ...

Bjørn og Svein deler på gitarinnslagene denne kvelden, og inspirasjonskildene får sin hyllest med den relativt nyskrevne "Here's To You".

Blåserne har fått tilbake den frie Mardi Gras-stemningen bak pianokoret i "Svart magi" og leverer et herlig gyngende driv i "Good Time Boogie". Konserten var stipulert til halvannen time, men klokka nærmet seg nok en drøy time over midnatt da vi hadde tatt et siste ekstranummer, nærmest på sparket. Og NJS hadde levert nesten 30 låter!

Med ettermiddagsfly hjem fra Tromsø var vi alle hjemme i kveldinga dagen etter avreise. Lange dager for en totimers konsert,

Med et så takknemlig publikum og fornøyde arrangører bør vi si oss fornøyd. Joda, jeg kjente igjen rutinene med lange reisedager for en konsert, men igjen;

"Det er ganske flott å tro det er noen som ble våre venner gjennom en sang ..."

 

 

 

 

 

 

 

ULLENSAKER KULTURHUS 9. OKTOBER 2019

                                        Ført i pennen av Eigil 11. oktober 2019

    Foto: Anne Storm Olsen Video: Arild Lilleby / Heidi Fridtjofsen

 

-        Jeg følte konserten vår i Ullensaker Kulturhus 9. oktober 2019 var ganske annerledes på flere plan:

-        For første gang stilte Anders Sinnes på en hel NJS-konsert. Anders er gammel venn av bandet, han kicka på NJS som 11-åring da NJS var med i Melodi Grand Prix i 1978 og har fulgt bandet siden ved siden av egen karriere som musiker, bl.a. i bandet Nashville. Det er innlysende at han både kjenner og kan låtene, men Anders stilte likevel opp til øvelser i forkant, godt forberedt.

-        For første gang stilte Tarjei Grimsby med NJS på scenen. Tarjei er helt i tetsjiktet innen både klassisk og jazz, og noen linker til NJS er det faktisk. Han spiller i blåserrekka til Bigbang og har vel da spilt "Long Distance Man" ("Queen Of The Night") fra scenen mer enn en gang, regner jeg med. I tillegg var han sammen med saksofonist Knut Riisnæs første mottaker av Frode Thingnæs legat. Og de som kan sin NJS-historie bør jo dra kjensel på både Riisnæs- og Thingnæs-navnet. Riisnæs spilte sax-koret på "Good Time Boogie" i 1979 og Thingnæs spilte på Per Granbergs andre album "Real Rock'n'Roll" i 1973.

-        En fascinerende "koreografi" i blåserrekka er nok improvisert av Bjørn Asper, Tarjei Grimsby og Tore Krok Nielsen selv, til stor forlystelse også for de øvrige musikerne på scenen!

-        Og jeg fikk anledning til å spille på et strålende Bechstein-flygel, mikka opp med de dyreste mikrofoner. "The real thing" med andre ord. Tror ikke jeg har hatt et så "fornemt" instrument i bandsammenheng med NJS siden vi spilte i Kolbotn Kulturhus i 2016.

-        Noen som husker NJS i Oslo Konserthus i 1984? Den gangen gjenga vi en del bilder av rock’n’roll-legender på lerret bak scenen. Det samme gjentok vi nå, men nå var det egne albumcovere og tidsminner som ble profilert.

-        Og rock’n’roll-bandet NJS ble i Ullensaker profilert med filmcollagen som ble satt sammen i anledning NJS’ innlemming i Rock-a-billy Hall of Fame i Jackson, Tennessee i 2015. Drøyt fire minutter med NJS’ rock’n’roll-historikk inngikk som "pauseinnslag" halvveis uti Ullensaker-konserten.

-        Fortsatt var vi innom så godt som alle NJS-albumene, fra "Hold On!" til "11 Sanger", men på Ullensaker tok vi oss også tid til et par nye fra egen produksjon. "Veien Hjem" fra soloalbumet "Nye Spor" fikk sin urframføring med NJS - det gjorde også "Here’s To You" fra digitalsingle med The Beatniks og som Svein sier skal slippes på The Beatniks-album neste år.

-        En NJS-konsert byr selvsagt mest på NJS-historikk, men vi prøver også å få med hyllester til stilskaperne som inspirerte oss. I Ullensaker Kulturhus var vi innom Chuck Berry, Elvis Presley, The Shadows og Bob Dylan og for første gang på lenge også Everly Brothers.

-        Vi prøvde å ikke kutte for mye og endte derfor med en noe lengre konsert enn vanlig, men fortsatt ble det stående applaus og trampeklapp. Etter såpass med fartstid har vi fått med oss at det betyr ønske om ekstranummer, og da må vi jo levere, ikke sant?

-        Fortsatt reiser folk langveisfra for å få med en NJS-konsert, vi kan jo ikke annet enn å la oss imponere. Jeg registrerte fin kommunikasjon mellom scene og sal denne kvelden. NJS i Ullensaker Kulturhus 9. oktober 2019 blir et fint minne.

 

 

 

 

SOMMERKONSERTENE 24. MAI OG 15. JUNI 2019

                                        Ført i pennen av Eigil 18. juni 2019

        24. Mai 2019 "Olsen På Bryn". Video: Bjørn Bakke / Anne-Grethe Dahlen - Foto: Alf-Einar Kvalavåg

15. juni 2019 Kulturpuben, Lillestrøm Fotos: Sven-Erik Hagen / Ida Simonsen - Video: Heidi Fridtjofsen

 

Det kan skje impulsive ting på lydsjekk. Før konserten på Bryn i Oslo starta jeg bare opp "Goodnight Irene", John var på plass umiddelbart, Ole Marius rett etter, og Svein og Bjørn slang seg på. (Svein spilte jo på plateversjonen med NJS i '78). Og etter et par vers var blåserne der. "Den versjonen skulle vært tatt opp", tenkte jeg da. "Nadine" og litt av "Promised Land" fulgte i helt fint samspill, heller ikke disse har vært på NJS' repertoar på lenge.
På Lillestrøm var det "As Long As Life Goes On" som kom på sparket etter en oppfordring fra en av de ivrige som var til stede allerede på lydsjekken.
Jeg føler det NJS leverte som konsertrepertoar i sommer var en riktig presentasjon av bandet. Vi er innom så og si alle album fra 1974 til 2014 med små avstikkere til de virkelig store stilskaperne innen rocken som Chuck Berry, Dylan og Elvis. Jeg tenker det som halvannen times musikkhistorie, men mest NJS-historie selvsagt.
Av originalmaterialet er vi innom 60-tallet med "Eilas" (som NJS gjorde på 70-tallet). Videre fra 70-tallets "Railroad Man", "Get It On", "Free And Easy", "Last Tango In Chicago", "Good Time Boogie" og "Turn On To The Music" til 80-tallets "Ridin' In The Race", "Tornerose", "Lafayette", "1958" og "God Gammal Rock And Roll". Og over til 2000-tallets "Fyrige Damer", "Så Fin Du Er", "I Don't Wanna Lose You", "En Siste Runde" og "Svart Magi". (Den siste med megetsigende blikk fra damen med New Orleans-T-trøye på første benk, Anne Storm Olsen). Ole Marius groover fjellstøtt i bånn, John og jeg må da ha blitt samspilt etter hvert nå, og Bjørn og Svein utfyller hverandre og ser ut til å trives i selskapet. Og blåserne er blitt en del av helheten nå, i alle fall i siste halvdel av konserten.
Pål Granlund, som nok er sterkt medansvarlig for at et aller første NJS ble samlet som backingband for Per Granberg i 1971, overvar NJS-konserten på Lillestrøm, det samme gjorde en entusiastisk Stephen Ackles som deltok på to av NJS' legendariske julekonserter i Oslo Konserthus på 80-tallet.

Så har vi en (usedvanlig) viktig del til, da. Uten publikum ville det bare blitt med lydsjekken, som James Taylor en gang kvitterte med fra scenen etter en velkomstapplaus.
Jeg følte NJS også var velsignet på samme vis under disse konsertene. Kjente og nye ansikter dukker opp, mange av dem langveisfarende. Arrangøren på Lillestrøm kunne fortelle at drøyt tusen publikummere hadde benket seg plass da åpningslåta "Lafayette" satte an grooven. Og et lydhørt publikum kvitterte med trampeklapp som ble besvart med ekstranumre inntil arrangøren måtte sette stopp, da var vi gått langt over avtalt spilletid.
24. mai-konserten ble en helt spesiell opplevelse også for meg rent personlig.
Blant publikum fikk jeg hilst på Per Bråten som spilte orgel med meg i flere band på 60-tallet, bl.a. i Morgans. Han ble selvsagt behørig presentert ved introduksjonen av "Eilas".
Jeg hadde også med bokstavlig talt rykende ferske eksemplarer av dobbelt-LP'en "Nye Spor" rett fra vinylpresseriet for salg og signering en uke før offisiell release. Og ikke før var det salget i gang før "NJS blanda kor", som jeg ser de har blitt kalt på nettsidene, satte i med en spesialskrevet bursdagssang, jeg var bare få dager unna "rundt tall". Det var Heidi Fridtjofsen som hadde skrevet om "Spillemann" som ble framført for en kommende jubilant som ble tatt helt på senga. Jeg tror sågar jeg så Ole Marius joina med i sangen. Etterfulgt av overrekkelser det virkelig tok tid å fordøye. En hjertelig takk til alle som var med og markerte.  Virkelig!
Og takk til alle dere som stiller opp når vi spiller. "Det er ganske flott å tro det er noen som ble våre venner gjennom en sang ..."

 

 

TRØNDERSK MIMREKONSERT 2 OLAVSHALLEN, TRONDHEIM 9. MARS 2019

                      Ført i pennen av Eigil 14. mars 2019 - Foto: Unni Jernberg / Anne Storm Olsen / Heidi E. Fridtofsen   Video: Torbjørn Hjellen 

 

NJS har alltid vært ansett som et Oslo-band selv om både Bergen, Fredrikstad og Kristiansand var godt og viktig representert ved Håkon, Bjørn og Wallen. Likevel var aldri Oslo det største nedslagsfeltet for dette bandet. Vi turnerte nonstop landet rundt, gjennomførte årlige turnéer fra Finnmark og nedover, men det var ett distrikt som skilte seg ut: Trondheim og Trøndelag. Det merket vi når vi nå for andre år på rad var invitert til en fullsatt Olavshall i Trondheim.

Vi ankom dagen før konserten, og jeg benyttet anledningen til en spasertur til gamle trakter der NJS har spilt mye, steder som Studentersamfunnet og Skansen (som nå var blitt Steinerskole). Navn som Lundamo, Selbu, Skaun, Neatun, Soknedal ble også ivrig diskutert med sterke minner fra 70- og 80-tallet.

Mye av konsertdagen 9. mars gikk med til lydprøver og forberedelser pluss et lite besøk på Rockheim før konserten. Vi hadde lagt opp til en ganske så rocka variant av bandet, det var vel bare "Free And Easy" og "Railroad Man" som var hvileskjærene mellom låter som "Turn On To The Music", "Ridin’ In The Race", "1958", "Last Tango In Chicago", "Good Time Boogie" og "Get It On" for å nevne noen. Vi var innom åpningssporene fra fem av våre bestselgende album fra perioden sent 70- til tidlig 80-tall. Det var første gang akkurat denne NJS-besetningen var samlet på en scene; for uten "gründerne" Ivar Hovden, John Kolloen, Erik Østerås og Eigil Berg hadde vi følge av både Svein Finjarn og Bjørn Kristiansen pluss "blåserrekka vår". Ivar fortalte om innkjøpet av sin andre elektriske boks til sax’en, ekspedert av en viss Åge Aleksandersen som da jobba i musikkforretning i Trondheim. (Det var boksen til Ivar som ga signatur til sax-soundet i NJS-klassikere som "Reveille Rock" og "Ælve Rock", for bare å nevne noen). Svein og Bjørn delte broderlig på gitarinnslagene og Erik og John fant igjen den legendariske groove’n fra det aller tidligste NJS. Og jeg kunne skimte mange kjente ansikter på de første benkeradene. Da publikum kvitterte med stående applaus ved starten av "God Gammal Rock And Roll" ga det selvsagt et kick til bare å fortsette med ekstranummer, det er stas med en sånn publikumsreaksjon.

NJS’ minikonsert på nachspielet etter Olavshallen ble en historietime med oppvisning i hvor bandet hentet den tidlige inspirasjonen fra; Shadows, Louis Prima, Chuck Berry, Elvis og soul-musikken. Med andre ord et ganske annet repertoar enn på hovedkonserten i Olavshallen. Flere som fikk med seg begge disse NJS-konsertene kommenterte med "god valuta for penga" med helt forskjellige musikkinnslag fra NJS i Olavshallen og på nachspielet.

På vegne av bandet må jeg få takke både arrangør og publikum for en nydelig mottagelse. Du går jo i tenkeboksen og skjønner kanskje litt hvorfor vi har holdt på med dette her …

 

 

 

OLSEN PÅ BRYN 1. JUNI 2018 og KULTURPUBEN LILLESTRØM 16. JUNI 2018   

                            Ført i pennen av Eigil 18. juni 2018 - Foto: Anne Storm Olsen / Heidi E. Fridtofsen

 

 

Så ble det sommerkonserter med NJS også i 2018!
Og hvis noen (fortsatt) skulle være i tvil: NJS stilte med BÅDE Bjørn Kristiansen OG Svein Finjarn - i tillegg til John, Eigil, Ole Marius OG blåserrekke under bandets sommerkonserter.
På begge disse konsertene (Oslo 1. juni og Lillestrøm 16. juni) leverte NJS et tverrsnitt av produksjonen fra "Hold On!" (1974) fram til siste utgivelse "11 Sanger" (2014). Jeg tror vi var innom så og si alle albumene våre.
Og jeg må med hånda på hjertet få si jeg synes det er stas - STOR stas - at flere kommer langveisfra for å få med seg disse konsertene. Føler jeg kjenner mange gjengangere også, det blir som å hilse på gamle venner du har kjent lenge, ikke så ofte vi møtes, men gjensynet er alltid gledelig, synes jeg.
Første halvdel av konserten er vi fem mann på scenen, fra åpningsnummeret "Lafayette" over til "I Don't Wanna Lose You", fra gamle NJS-travere som "Free And Easy" og "Last Tango In Chicago" til nyere låter som "En Siste Runde" og "Så Fin Du Er", noen av dem i litt nye arrangementer. Coverlåtene er det stort sett Bjørn og Svein som står for, med gitarinstrumentaler som "Sleepwalk", "Rise And Fall Of Flingle Bunt", "Foot Tapper" og "Guitar Boogie".
Det var Svein som foreslo at NJS kanskje kunne øve inn "Veien Hjem" fra "Nye Spor"-albumet mitt til den andre sommerkonserten, men tida med fellesøvelser strakk ikke til.
Vi øvde inn "Turn On To The Music" til Olavshallen og tok med den videre også til disse konsertene. Fint å ha blåserrekka (Torbjørn Sunde, Bjørn Asper og Tore Krok Nielsen) med på sånne låter og ting som "Get It On", "Svart Magi", "Good Time Boogie", "1958" og "Fyrige Damer". Ur-hitsa ble representert ved "Tornerose", "Nå Må'ru Slutt' Opp" og "Railroad Man", den siste synes jeg faktisk har fått en oppsving i nyere tid etter at vi arra den om til litt mer easy-going framdrift. Nå spiller vi den litt  nærmere slik den opprinnelig var tenkt når jeg skrev den, synes jeg. "Ridin' In The Race" var et høydepunkt under Olavshallen-konserten i april, da med Bjørn som kjørte sitt imponerende løp på gitaren, på Lillestrøm var "Ridin' In The Race" igjen et høydepunkt, synes jeg, men denne gang var det stort sett Svein som holdt det gående i stadig nye gitarrunder mot slutten. Og Torbjørn Sunde leder an blåserarret som bidrar til økende puls mot slutten, pulsen i akkurat "Ridin' In The Race" er jo høy nok fra før, så det holder, det var jo noe av hensikten med hele låta (og teksten).
I disse dager som mange profilerer Kalvøya-festivalen med ny bok minnes jeg Zappa-konserten der i '73, da Zappa kjørte lydsjekk foran et fulltallig og begeistret publikum. Jeg husker fra da at ting kan skje på en lydsjekk, ting som kansje ikke er innlemmet i selve konserten. Jeg tenkte litt på det da NJS var innom ting som "Everlovin' Woman", "My baby Just Cares For Me" og "Nadine" på lydsjekk nå i sommer. I likhet med "Foot Tapper" som ganske impulsivt bare ble startet opp på en av lydsjekkene, fant både "Foot Tapper" og "Nadine" veien til det endelige konsertrepertoaret på Lillestrøm. Omtrent like impulsivt som da "When A Man Loves A Woman" ble hentet fram som ekstranummer på 1. juni-konserten i Oslo. Det nært forestående 50-års-jubileet for "Eilas" ble nevnt som presentasjon og innledning til nettopp den låta, Morgans-bandet som jo ga ut den første versjonen på single i 1968 herja jo litt rundt nettopp på Lillestrøm den gang da.
Viktige rock-historiske giganter som Chuck Berry, Dylan og Elvis ble representert med henholdsvis "No Particular Place To Go", "Min Kjærlighet Til Deg" ("To Make You Feel Mye Love") og "Return To Sender", og trompestist Bjørn Asper tok flere runder "Mexicana-trompet" ala "La Bamba" i avslutningen med "Twist And Shout", etter en versjon av "God Gammal Rock And Roll" der jeg virkelig følte full respons fra et takknemlig publikum som ble stående i taktfast applaus derfra og ut.
Fine minner dette, fra sommeren 2018!

 

 

 

 

 

KOLBEN KULTURHUS, KOLBOTN 22. OKTOBER 2016

                            Ført i pennen av Eigil 24. oktober 2016! - Video: Christina Bergman / Foto: Jorunn Høyden

 

NJS har spilt med kor en gang før, da vi arrangerte julekonserter i Oslo Konserthus på 80-tallet, og koret ble med på sakrale innslag som "Ave Maria" og sånt.
Det repertoaret Kor i Oppegård (KoriO) hadde valgt ut til lørdagens konsert var ganske mye mer rocka.

Konserten ble kalt "New Jordal Swingers på rockeføtter hos KoriO" og gikk av stabelen på Kolben Kulturhus i Kolbotn lørdag 22. oktober 2016.
Det ble en veldig fin og på mange måter uvanlig seanse.
Ikke minst i avdelingen vi hadde med KoriO, der vi børstet støv av flere gamle NJS-klassikere vi ikke har hatt på scenerepertoaret på lang tid. Koret hadde kommet med ønsker, og ikke hadde vel vi venta såpass rocka forslag som "God Gammal Rock And Roll" og "Nut Rocker"!
John  og jeg måtte faktisk legge oss i trening for sistnevnte, vår aller første radiohit fra 1974!
"Nut Rocker" startet konserten, jeg fikk til og med oppleve å gjøre dette Tsjaikovskij-utdraget på et ekte Steinway Grand! Den massivt store og nydelige Steinway-lyden ble også flott viderebragt ut i salen av kveldens dyktige lydmann. I forkant var jeg faktisk litt engstelig; det å mikke opp et akustisk flygel krever sin mann når det skal konkurrere med bass, trommer og gitar, men her funka det optimalt. Vi fikk mye skryt etter konserten, også av lyden ut i salen.
"Helpless Girl" var en av de andre "gamle" som vi ikke har spilt på mange år. KoriO leverte sin versjon av silkekoret som i sin tid Håkon, Svein og jeg sang på originalversjonen på "New Jordal Swingers - 10", og med ett var også "Helpless Girl" der den hørte hjemme, med flott kor og med Sveins karakteristiske gitarsolo. "Helpless Girl" ble virkelig en stemningsfull ballade fra scenen igjen lørdag i Kolben Kulturhus. (Følte meg nesten litt stolt ...)
Og stemningsfull ballade må jeg vel si det også ble ut av forslaget fra KoriO om å gjøre "As Long As Life Goes On", nok en låt fra vårt 10. album. Heller ikke denne hadde vi gjort på flere år, her var den igjen slik den burde være, og vel så det, faktisk - også ispedd nydelig kor. Dirigenten Tage Tysland (han likte å kalle seg T. Tysland!) hadde virkelig  gjort en strålende jobb med kor-arrangement og det var tydelig at både dirigent og kor hadde gjort seg flid med lange innøvinger som nå "bar frukter".
Jeg så mitt snitt til å hylle de gamle mestere. Under introduksjonen av "Min Kjærlighet Til Deg" måtte jeg jo få nevne Nobelprisen til Dylan (75), hva den plateaktuelle Leonard Cohen (82) har sagt om det, Cohen, som sammen med Chuck Berry (90)  ble tildelt pris fra Norgesaktuelle Paul Simon (75). Alle viktige og flotte bidragsytere til den kulturen vi er oppvokst på. Skjønner?
Blant de andre NJS-låtene på repertoaret denne kvelden var "En Siste Runde", "Free And Easy", "I Don't Wanna Lose You", "Tornerose", "Svart Magi", "Last Tango In Chicago" og "1958", før stående ovasjoner fra publikum krevde ekstranummer. Og NJS med KoriO dro i gang med reprise på "Railroad Man".
All ære til KoriO, til arrangøren og til NJS som bidro til denne kvelden - en kveld ganske så utenom det vanlige. En verdig "Siste Runde" for 2016-konsertene med bandet.
 

 

 

 

 

 

ROCKHEIM SCENE, TRONDHEIM 23. SEPTEMBER 2016 

 

23. september 2016! Eller?? Da vi ankom Rockheim og Rockheim Scene den dagen, var det allerede en hyggelig kø foran inngangsdøren. Hyggelig fordi der sto det mange tidligere medlemmer i NJS-klubben - medlemmer som også sto i tilsvarende kø på 1970 og 1980-tallet. Forventningene til kvelden var store, gjensyngleden stor blant medlemmer som ikke hatt sett hverandre, men holdt kontakten gjennom 30 og 40 år. Også stor stas for en gammel klubbsekretær som hadde kontakt med de fleste helt tilbake til 1978, men kun personlig truffet et fåtall ansikt til ansikt tidligere. Det varmet stort endelig å få satt ansikter til mange navn fra flere års korrespondanse via "A-post". Stas at mange hadde beholdt og funnet fram medlemsbuttons fra tiden i klubben. Vi måtte sjekke kalenderen - joda, det stemte. Vi befant oss fysisk i 2016, mentalt like gjerne i 1980 eller 1990 (eller alle årene da NJS turnerte land og strand rundt).

Før konserten, holdt Rockheims historiker Terje Nilsen en times "Rockheimkunnskap". Det hele startet med avspilling av "Ready Teddy" i liveopptak fra Ski Rådhusteater med bilder av NJS' første besetning på storskjerm før Eigil, Ivar, John, Bjørn, Svein og Ole Marius i tur og orden ble ropt opp og entret scenen. Alle fortalte litt om tiden før og hvorledes de opplevde sin første tid i NJS. Eigil fortalte blant annet om hvorledes han først kom i kontakt med Ivar (den gangen Morgans trengte blås på baksiden av "Eilas"-singlen; "Sister Sue"). Ivar var også sentral da Eigil leverte "Queen Of The Night" til Undertakers Circus for bruk som "Nettenes Prinsesse" på "Ragnarock"-albumet og ikke minst da Per "Elvis" Granberg kontaktet Eigil tidlig på 1970-tallet for å få stablet et backingband på bena til sine liveopptredener. Det var Ivar som hadde kontaktnettet.

Svein kunne fortelle at det var Ivar som i 1976 inviterte ham til audition(!) som gitarist i NJS. Svein fortalte at "jeg følte meg trygg på å få jobben. Jeg kunne jo alle låtene!". Ivar la til at Svein ikke var alene om slik "audition" - blant annet også en 15 år gammel Marius Müller. NJS var betenkte over Müllers unge alder og spurte hva med skolegangen? "Ikke noe problem" mente Müller - "Jeg kan slutte, jeg!". Ikke noe problem - Svein begynte.

En veldig trivelig og lærerik time - etter ett kvarters pause var det klart for konsert. Og hvilken konsert det ble! Eigil nevnte tidlig at de skulle forsøke å komme innom de fleste albumene "pluss noe ekstra". Og han holdt ord - før klokken passerte midnatt hadde de vært innom i alt 28 låter. De begynte med "noe ekstra" - Everlovin' Woman Of Mine" - før albumparaden åpnet med "Lafayette". Eigil hadde nevnt under oppkjøringen til evenementet at dette kanskje kunne være "en siste runde" for jubileumsbesetningen. Var det derfor vi syntes nettopp "En Siste Runde" var ett av kveldens høydepunkter? Under "Min Kjærlighet Til Deg" fikk de selskap av Tore Krok Nielsen med følsom saksofonsolo før også Bjørn Asper på trompet og Torbjørn Sunde på trombone inntok scenen og ble med derfra og ut. Stemningen hos et entusiastisk og lydhørt publikum bare økte og økte - og økte. Rett og rimelig ble konserten av sluttet med "When A Man Loves A Woman" - showstopperen fra utallige julekonserter på 1970 og 1980-tallet. "En siste runde", du liksom? Ikke i følge Rockheim-publikummet! Det ble sunget med og under ekstranumrene var alle på bena med trampeklapp og dans mellom stolradene. Som alle seriøse(?) anmeldere avslutter sine referater: Høydepunkter: Ja!!!!

Før siste ordinære låt nevnte Eigil at NJS etter konserten ville komme ut og hilse på gamle kjente - både NJS og publikum satte stor pris på dette ekstra treffet. Takk til NJS og alle trofaste fans som trofast har holdt ut og fortsatt setter pris på musikken etter alle disse årene.

Foto: Ida Simonsen

Foto: Anne Storm Olsen

Foto: Arne Olav Nordtømme

Foto: Arne Olav Nordtømme

Foto: Arne Olav Nordtømme

Foto: Heidi Frithjofsen

Rockheimkunnskap

Everlovin' Woman - Video: Heidi Fridtjofsen

Fyrige Damer - Video: Torbjørn Hjellen

Dette spilte de:

- "Everlovin' Woman" (noe ekstra)

- "Lafayette" (fra "Songs For The Weekend")

- "I Don't Wanna Lose You" ("Indigo")

- "The Rise And Fall Of Flingel Bunt" (noe ekstra)

- "Free And Easy" ("Turn On To The Music")

- "En Siste Runde" ("11 Sanger")

- "Eilas" ("Turn On To The Music")

- "Guitar Boogie" / "Shadoogie" ("NJS Live!" / noe ekstra)

- "Tornerose" ("NJS")

- "Mer Enn Okey" ("11 Sanger")

- "Wake Up Little Suzie" ("Close Up")

- "No Particular Place To Go" / "Hail Hail Rock'n'Roll" ("NJS Live!")

- "Så Fin Du Er" ("11 Sanger")

- "Last Tango In Chicago" ("New Jordal Swingers 10")

- "Min Kjærlighet Til Deg" ("Indigo")

  Med blåserrekke:

- "Fyrige Damer" ("Indigo")

- "1958" ("1958")

- "What Do You Want To Make Those Eyes At Me For" / "Nå Må'ru Slutt' Opp Med Å Se På Meg Sånn" ("Hold On!" / "Rock Machine")

- "Ridin' In The Race" ("Hot Line")

- "Svart Magi" ("11 Sanger")

- "Good Time Boogie" ("New Jordal Swingers 10")

- "Get It On" ("Get In On")

- "Mannen Med Den Blå Gitar" ("Indigo" / "11 Sanger")

- "Return To Sender" ("Movin' On")

- "Railroad Man" ("Close Up")

- "Just A Gigolo" / "I Ain't Got Nobody" (noe ekstra)

  Ekstranumre:

- "Twist And Shout" (noe ekstra)

- "When A Man Loves A Woman" ("Rock Machine")

 

 

 

HERR NILSEN, OSLO 1. SEPTEMBER 2016

                            Ført i pennen av Eigil 7. september 2016! Foto: Bjørn Asper

 

Det ble en festaften blant venner da NJS entret scenen på Herr Nilsen i Oslo 1. september 2016. Et program som var planlagt til halvannen time ble møtt med entusiastisk trampeklapp både underveis og etter "siste låt". Da jeg kikket på klokka etter ekstranumrene, så jeg vi hadde holdt det gående i to timer.
Jeg tror de aller fleste NJS-albumene var representert; Hold On! ("What Do You Want To Make Those Eyes At Me For), Rock Machine ("When A Man Loves A Woman"), Get It On (tittellåta), Close Up ("Winter Paradise"), Turn On To The Music ("Eilas"), 10 ("Good Time Boogie"), 1958 (tittellåta), Hot Line ("Ridin' In The Race"), NJS ("Tornerose"), Movin' On ("Return To Sender"), Graffiti ("Ikke Se Deg Tilbake"), Indigo ("I Don't Wanna Lose You) og 11 sanger (Svart Magi), for bare å nevne noen fra disse albumene. I tillegg leverte vi jo selvsagt en del rock'n'roll-historikk overfor et imponerende lydhørt publikum.
Mannen bak lydbildet på "Hot Line"-albumet vårt, Svein Engebretsen, fikk høre igjen noe av det vi spilte inn i 1980, og prosjektleder for "11 sanger" Bjørn Kulseth kunne merke seg at nettopp det albumet var godt representert denne kvelden. Det bordet Kristian Lindeman satt ved, etterlyste "Balladen Om Lonesome Town", som brødrene Lindeman fargelegger på plata med sine sonore Jordanaires-røster, men det blir liksom ikke plass til absolutt ALT, da.
"11 sanger" ble utsolgt i løpet av kvelden, og jeg følte en takknemlighet fra publikum etter en sånn kveld, en takknemlighet jeg håper det samme publikumet merket at vi gjengjeldte. Jeg skjønner nå at den linja fra "En Siste Runde" som sier at "Det er ganske flott å tro det er noen som ble våre venner gjennom en sang" er så riktig, så riktig. Det er nettopp det som har vært en av drivkraftene, tror jeg, opp gjennom alle disse åra. Det ER virkelig flott å føle på vennskap som musikken har gitt, og at det har betydd noe for folk der ute, det du har "surra med" gjennom et langt liv.
Så går vi tenkeboksen og klargjør hvilke av disse låtene vi også skal ta med oss til det som kanskje blir "En siste runde" med denne jubileumsbesetningen når NJS går på scenen i Rockheim 23. september 2016.  

 

 

OLSEN BAR OG RESTAURANT, OSLO 6. MARS 2015

                            Ført i pennen av Eigil 7. mars 2015!

 

Nok en gang var det utsolgt da NJS ga en sjelden Oslo-konsert fredag 6. mars - med overraskelser på repertoaret.

"Mannen Med Den Blå Gitar" fra NJS' "11 Sanger" var blant overraskelsene i repertoaret da NJS inntok scenen på Bryn på Olsen litt over kl. 22.30 i går. Eigil, John, Ole Marius, Bjørn og Svein stilte nok en gang med full blåserrekke, denne gang med Morten Halle, Torbjørn Sunde og Bjørn Asper. Til og med en gammel traver som "Nå Må'ru Slutt' Opp Med Å Se På Meg Sånn" kom  i nytt arrangement, og det ble rock'n'roll-historikk og NJS-historikk i skjønn forening. Morgans-organist Per Bråten var til stede og fikk et gjenhør med Morgans' 2. single "Eilas" fra scenen, og Morten Halle sto for sax-soloen på "Fyrige Damer", slik han også gjorde det på Indigo-versjonen. De fleste NJS-periodene ble godt representert, og etter en nesten to timers konsert kunne NJS gå av scenen og notere seg nok et utsolgt hus i Oslo!

Set-liste 6. mars 2015:

- The Rise And Fall Of Flingel Bunt

- I’m Ready

- Free And Easy

- En Siste Runde

- Eilas

- Nadine

- Winter Paradise

- Guitar Boogie

- Tornerose

- Mer Enn Okey

- Wake Up Little Suzie

- Så Fin Du Er

- No Particular Place To Go

- Min Kjærlighet Til Deg

- Fyrige Damer

- 1958  

- Nå Må’ru Slutt’ Opp Med Å Se å Meg Sånn

- Get It On

- Mannen Med Den Blå Gitar

- Return To Sender

- Svart Magi

- Just A Gigolo / I Ain't Got Nobody

- Railroad Man

- Last Tango In Chicago

- God Gammal Rock And Roll

 

 

 

 

 

FEFOR HØIFJELLSHOTELL, VINSTRA 22. NOVEMBER 2014

                            Ført i pennen av Eigil 26. november 2014!

Jeg følte det litt som i tidligere tider, da NJS spilte absolutt hele tiden!


Vi hadde knapt fått feststemningen fra Herr Nilsen i Oslo ut av systemet før vi to dager etter tok veien fatt for nytt spilleoppdrag på Vinstra.
På mange måter en ganske annerledes utgave av NJS enn to dager før. Konserten i Oslo var stramt regissert til oss å være, det måtte den nesten være, med stadige sceneskift, gjesteartister, blåsere, og "hvem gjør hva når"-mentalitet. Men likevel med åpning for ting som bare skjedde der og da; ekstranummeret kom ganske overraskende på resten av bandet da jeg bare satte i gang "You've Lost That Lovin' Feeling", og ingen visste helt når Bjørn ville runde av i "Disney-jul". Skulle vi gå for bråstopp, fade, eller et lengre gitar-kor fra Bjørn? Jeg tror det ble det siste, i alle fall dønn i tråd med stemningen den låta er ment å ha!

Flere frammøtte på Vinstra hadde også tatt turen inn til Oslo-konserten to dager før, og denne Vinstra-kvelden viste nok en annen utgave av NJS enn den de fikk høre sist torsdag. Og det gjaldt også repertoarvalget. Blant gamle kjenninger av de frammøtte var Mays'n Thorstad som kunne informere at dette var 101. gang hun hørte NJS!!! Med andre ord; det hun fikk med seg på Jubileumskonserten var gang nr. 100 hun hørte bandet! Du verden, du verden, sier nå jeg.

Det må vel kalles å være privilegert, det å neste bare kunne foreslå låter fra et så rikholdig repertoar som det NJS har hatt opp gjennom åra, for så å få respons fra resten av bandet som er ganske på plass nesten med en gang. Og det skjedde til gangs på Vinstra. "A Change Is Gonna Come" (Sam Cooke) tror jeg ikke vi hadde spilt siden på 80-tallet med "Wallen på bass#, til og med da i et ganske eget og fint arrangement; den fikk sitt comeback på Vinstra. Likeså "Everlovin' Woman" (J.J. Cale), som var NJS' ganske faste åpningslåt for mange år siden, den ble også åpningen på Vinstra. Bob Dylans "I'll Be Your Baby Tonight" dukket opp igjen på repertoaret etter et forslag rundt middagsbordet, og "My Baby Just Cares For Me" i Nina Simones versjon var tilbake på set-lista etter et langt fravær. Skjønt; "set-liste"? Låter ble tatt mer eller mindre impulsivt denne kvelden, det var tydeligvis nok å ta av. Selvsagt var det gjengangere fra Herr Nilsen-konserten, men også NJS-originaler som "Lafayette" fikk sitt comeback denne kvelden, til og med med Bjørns uforlignelige lynkjappe gitarnedgang helt i slutten av siste refreng. For øvrig et gitarløp ingen andre gitarister med NJS har klart å gjenskape. Men på Vinstra var det på plass - og da selvsagt fra Bjørn Kristiansens magiske fingre!

 

 

HERR NILSEN 20. NOVEMBER 2014  

                                          Fotos: Alf-Einar Kvalavåg

Både Svart og Hvit Magi - det gnistret av NJS på Herr Nilsen denne torsdagskvelden i november. Herr Nilsen passet NJS som "hånd i hanske" - "stinn brakke" i et relativt intimt lokale med mange kjente og kjære blant publikum med godt over 30-års fartstid og mange hundre kilometer bak seg som, nettopp "NJS-fans". Flere hadde tatt turen fra Nord-Norge, Trøndelag, Vestlandet og Sørlandet i ens ærend for å få med seg denne happeningen. Det var så fullt og trangt at man måtte gå ut for å skifte mening - det var det ingen som gjorde.

Eigil og Ole Marius ble møtt av hyggelig beskjed da de ankom Herr Nilsen

kort tid før konserten begynte - UTSOLGT!

NJS besto for anledningen av "11 Sanger"- og turnébesetningen for 2013 og 2014 - Eigil på vokal, piano og gitar, John på trommer, Ole Marius på bass og både Svein og Bjørn på gitar. I beste gammel julekonsert-tradisjon hadde NJS også invitert gjester (som ble holdt hemmelig til de kom på scenen) - Trond Granlund som sang to duetter med Eigil og den store overraskelsen, selveste Åse Kleveland som gjorde en splitterny låt av Eigil til tekst av Morten Gjelten. NJS har også tidligere hatt suksess med blåserrekke og konserten ble avrundet med Fredrik Øie Jensen (saksofon), Bjørn Asper (trompet) og Torbjørn Sunde (trombone) på scenen - fullt trøkk og smittende sceneshow!

Konserten besto av smakebiter fra NJS' 40 års karriere. Med to av norges suverent beste gitarister i bandet, var en gitarbasert åpning med The Shadows'  "The Rise And Fall Of Flingel Bunt" helt på sin plass før Eigil la inn noen takter fra introen til "Svart Magi" som overgang til Fats Dominos "I'm Ready". Selvsagt ble det plass til Chuck Berry, Everly Brothers og Elvis-låter og, for å gjøre gjennomgangen av pop-historikken komplett, annonserte Eigil til slutt Phil Spector og Righteous Brothers' "You've Lost That Lovin' Feelin'" i duett mellom Eigil og Svein som ekstranummer. Overraskende også på John, Ole Marius, Svein og Bjørn - denne var ikke med blant låtene som var innøvd til konserten. Det kunne ingen merke.

Hege Kolstads video fra Herr Nilsen - "Guitar Boogie"

Mange kjente låter fra NJS-reportoaret - det ble selvsagt også plass til flere låter fra "11 Sanger". "En Siste Runde", "Mer Enn Okey", "Disney-Jul", "Så Fin Du Er" og "Svart Magi" gjør seg like godt i scene- som i studioversjon. Med Kristian Lindeman blant publikum håpet vi en stakket stund på også en av våre favoritter på "11 Sanger" - "Balladen Om Lonesome Town". Det håpet overføres i ny regning til neste konsert i Oslo-området.

Konserten varte i godt over to timer uten pause - en så lang sammenhengende økt har NJS aldri tidligere gjennomført. Slitne? Det var hverken NJS eller publikum. Ingen grunn til å legge for mye i "En Siste Runde"! Takk til NJS, gjesteartistene og ikke minst et like entusiastisk publikum i 2014 som på 1980-tallet!

Set-listen 20. november 2014:

The Rise And Fall Of Flingel Bunt

I'm Ready

Free And Easy

En Siste Runde

Eilas

Nadine

Winter Paradise

Guitar Boogie    (Hege Kolstads video hentet fra hennes Facebook-side)

Mer Enn Okey

Wake Up Litle Suzie

Disney-Jul    (Gjest: Trond Granlund)

Till The Song Is Gone    (Gjest: Trond Granlund)

No Particular Place To Go / Hail Hail Rock'n'Roll

Så Fin Du Er

Ford Mustang    (Gjest: Åse Kleveland)

Min Kjærlighet Til Deg

Fyrige Damer    (med Blåserrekke)

1958    (med Blåserrekke)

Return To Sender    (med Blåserrekke)

Get It On    (med Blåserrekke)

Svart Magi    (med Blåserrekke)

Just A Gigolo / I Ain't Got Nobody    (med Blåserrekke)

Railroad Man

Last Tango In Chicago

God Gammal Rock And Roll     (med Blåserrekke)

Twist And Shout

You've Lost That Lovin' Feelin'    (Ekstranummer)

 

 

HESTHOLMEN RETROFEST 3. AUGUST 2013

                                          Ført i pennen av Eigil 6. august 2013!

"VENNER GJENNOM EN SANG" 

Det ble en fin kveld med New Jordal Swingers i Valsøy på Møre lørdag 3. august 2013.

Etter strålende mottakelse både fra arrangør og publikum, med værgudene på sitt beste, og mot en nesten trolsk vakker natur, entret vi scenen med utsikt ut over den stille sjøen gjennom skogens trær, flere av dem kledt i effekter som var mottakelig for fargespill i alle regnbuens farger fra stedets lysanlegg.

To band hadde spilt før oss da vi dro i gang vår avdeling rundt midnatt, en avdeling med repertoar hentet fra drøyt ti av album-utgivelsene våre.

Noen ganger tenker jeg at Grieg, seljefløyte eller folkemusikk ville passet bedre i sånne omgivelser, men på mottakelsen å dømme var publikum mer enn klare for NJS-originaler og rock’n’roll i skjønn forening.

"Fyrige Damer", "1958", "Railroad Man", "I Don’t Wanna Lose You", "Free And Easy", "Min Kjærlighet Til Deg", "Tornerose", "Last Tango In Chicago" og "Eilas" var noen av låtene vi gjorde i tillegg til rock’n’roll-klassikere som "I’m Ready", "Nadine" og "New Orleans". Med to gitarister på plass fikk vi også gjentatt vår versjon av "The Rise And Fall Of Flingel Bunt", som vi først gjorde i fjor, og da klokka var passert halv to på natta, ble det ytterligere ekstra-innslag i drøyt 20 minutter. Set-lista forteller meg at vi leverte 26 sangtitler fra scenen denne kvelden (natten) i Valsøy!

Mange hadde kommet langveisfra for å få med seg NJS på scenen også i 2013. Det ble kontakt med gamle og nye venner fra "fjern og nær", og jeg vet mange av dem har fulgt oss lenge. Anders Sinnes hadde meldt sin interesse tidlig, og det ble et fint gjensyn med vår gamle venn Mays’n, som vi husker helt fra Lillehammer. Selveste Ole Dalen og Heidi, som kom fra Trondheim kvitterte med invitasjon til de legendariske julekonsertene i Trondheim, og Mari-Ann Tønnesen sto lent mot et tre foran scenen og sang med på ALLE NJS-originalene. Sånt gir et kick tilbake til oss på scenen!

Jeg skrev en sang om dette for ikke lenge siden, en sang som vi nå har spilt inn i studio, der en av linjene sier "… Det er ganske flott å tro det er noen som ble våre venner gjennom en sang …".

Jo, jeg liker å tro det er sånn!

 

KAMPENDAGENE, OSLO 2. JUNI 2012 Kampendagene 02.06.2012

NJS fikk konkurranse om publikum til gatefesten i Nittedalsgaten på Kampen i Oslo - ikke bare feiret NRK1 DDE's 20 års jubileum med et times langt fjersynsprogram og TV2 sendte direkte fotballkampen på Ullevål Stadion mellom Norge og Kroatia, til overmål var det Musikkfestival Oslo denne dagen med levende musikk fra over 40 scener rundt omkring i byen. Da var det ekstra gledelig at så mange vraket disse andre tilbudene (og trosset de rundt 10 små varmegradene) denne kvelden.

NJS besto for anledningen av Eigil, John og Ole Marius med både Svein og Bjørn på gitar. I tillegg stilte Torbjørn Sunde med en blåserrekke bestående av ham selv på trombone, Jens Petter Antonsen på trompet og Fredrik Øye Jensen på saksofon.

Eigil hadde satt sammen et repertoar som gjenspeilet NJS' hele 39 årige (foreløpige) karriere - fra "Nå Må'ru Slutt' Opp Med Å Se På Meg Sånn" til "I Don't Wanna Lose You" og "Fyrige Damer" krydret med ikke innspilte scenefavoritter. Med to av Norges gitarlegender i samme band var også to rene gitarinstrumentaler tatt med - "The Rise And Fall Of Flingel Bunt" hvor de broderlig fordelte solopartiene mens de hadde hver sin halvdel som solister i medleyet "Guitar Boogie" med Bjørn og Svein fortsatte med "Shadoogie". Ganske så beleilig siden Bjørn røk en streng under avslutningen på "Guitar Boogie" og fikk skiftet denne uten opphold i programmet. Samspillet og de mange gitarduellene mellom Svein og Bjørn, det fyldige, men aldri overdrevne "trøkket" fra blåserrekken kombinert med som vanlig solid håndverk fra Eigil, John og Ole Marius ga et entusiastisk publikum - inklusive Erik Østerås som ble behørig hyllet av Eigil fra scenen - en opplevelse ingen ville vært foruten.

Kampendagene 02.06.2012 - Bjørn, John og Svein     Kampendagene 02.06.2012 - Eigil og Ole Marius      Kampendagene 02.06.2012 - Fredrik Øye Jensen, Jens Petter Antonsen og Torbjørn Sunde      Kampendagene 02.06.2012 - Erik Østerås blant publikum

Dette spilte de:

I'm Ready

Railroad Man

Last Tango In Chicago

I Don't Wanna Lose You

No Particular Place To Go

Tornerose

The Rise And Fall Of Flingel Bunt

Wake Up Little Suzie

Toot Toot

Return To Sender

Get It On

Sea Of Heartbreak

Guitar Boogie / Shadoogie

Lafayette

River Deep, Mountain High

Turn On To The Music

Nå Må'ru Slutt' Opp Med Å Se På Meg Sånn

1958

Fyrige Damer

Nadine

Good Time Boogie

Just A Gigolo / I Ain't Got Nobody

God Gammal Rock And Roll

New Orleans

Twist And Shout

Kampendagene 2012 - The Rise And Fall Of Flingel Bunt            Kampendagene 2012         Kampendagene 2012 - Guitar Boogie / Shadoogie

 

                                                     

 

NEW ORLEANS, OSLO 10. OKTOBER 2011 - Presentasjon av "Låtskriver"

                                          Ført i pennen av Eigil 11. oktober 2011!            Foto: Per-Erik Skramstad

Det ble smekkfullt hus på New Orleans i går.
Vi kjørte en times konsert for et lydhørt publikum.
Etter en liten piano-hyllest til New Orleans i anledning navnet på spillestedet ble det et ørlite tilbakeblikk til der det hele startet med "Eilas" fra 1968 og historien rundt "Queen Of The Night" og ikke minst Ivars rolle som fødselshjelper til denne låtas lange karriére.

Så var det klart for bandet, bestående av musikere fra plata: Trond Augland (trommer), Stein Bull Hansen (gitar) og Jørun Bøgeberg (bass).

"Låtskriver"-utgivelsen ble presentert med "Kjærligheten Din", "Titusen Stjerner" og "Laura Mills", før Trond Granlund entret scenen for en duett på "Hyllest".

Videre kjørte vi veldig perkussiv versjon av "Sneen På Kilimanjaro", en veldig "nedpå" versjon av "Elven Med Det Store Hjertet" med kun bass og flygel, en rocka "Engel Nok For Meg" før vi prøvde å runde det hele av med sakrale stemninger i "Siste Sang".

Etter langvarig trampeklapp ble det ekstranummer med en reprise på "Titusen Stjerner", nå i enda mer rocka versjon enn første gangen.

Mange av deltagerne rundt "Låtskriver"-prosjektet var på plass i salen, bl.a. Lasse Hafreager, folk fra Oslo Radio-Orkester, Nils Kvam, coveransvarlig Bjørn Kulseth, cello-arrangør Kristian Lindeman og cover-fotograf Helge Jørgensen. I tillegg til herrene Kolloen, Hellerud og Hovden fra den store NJS-familien.

Navn fra tidligere studio-samarbeid som Fred Nøddelund, Kari Gjærum og Gudny Aspaas dukket også opp og fotograf-legende Robert Meyer foreviget mye av konserten for ettertiden. Skal bli spennende å se resultatet derfra.

 

SEL-FESTIVALEN 12. JULI 2011

                                          Ført i pennen av Eigil 17. juli 2011!

Hvis dette ble NJS’ siste opptreden, følte jeg det var med flagget til topps! 

Et NJS bestående av Eigil Berg, John Kolloen, Svein Finjarn, Ole Marius Melhuus og Armand Torp var denne kvelden forsterket med Torbjørn Sunde (trombone), Rune Haglund (trompet), Børge-Are Halvorsen (sax) og Tom-Arild Anderson (orgel)!  

  

NJS inngikk i et variert program på åpningsdagen av festivalen, og vi delte kvelden og scenen med rock-a-billy-bandet Lucky Bullets, Benny Borg, Vestlandsfanden, Tore Hansen og Ketil Stokkan. 

I forkant var det rett og slett en utfordring å sette sammen et riktig balansert repertoar med en så ”eksklusiv” besetning og samtidig presentere et tverrsnitt av hele NJS-produksjonen pluss rock’n’roll-klassikere i løpet av en drøy time. Men jeg føler jeg stolt kan si at musikk fra hele 18 av bandets i alt 21 album endte opp på repertoaret denne kvelden. I tillegg fikk vi også med tradisjonell rock’n’roll i tidløse klassikere vi forbinder med Chuck Berry, Fats Domino og Elvis Presley.

NJS entret scenen kl. 20.30, og stor scene, gode lydforhold og et entusiastisk publikum ga oss et løft og en flying start med ”I’m ready, willing and able to rock’n’ roll all night”. I løpet av de første 20 minuttene kom de ekstra medmusikantene med på scenen en etter en, låt for låt, og etter en snau halvtime kunne et rekordstort NJS telle hele 9 mann på scenen. Selvsagt et kick med så fet lyd og så mange musikere til å krydre gamle NJS-travere.

I forkant av konserten hadde vi satt av øvelser og snust litt i backkatalogen vår. Nå hadde vi muligheten til å hente fram gamle svære produksjoner som fordrer den besetningen vi nå hadde på Sel. Selveste ”River Deep, Mountain High” fikk sitt NJS-comeback fra scenen etter 20 års(!) fravær, og både ”Get It On” og “Turn On To The Music” tok av med samme fete blås-arrangement som vi hadde på plate. Jeg tror vel ikke Ole Marius og Armand har spilt alle disse låtene med NJS fra scenen før.

I 1984 var det Torbjørn Sunde som arrangerte blåserne på NJS-versjonen av ”Return To Sender” fra ”Movin’ On”, og 17 år senere var samme Torbjørn på plass med boogie-blås på ”Fyrige damer” under ”Indigo”-innspillingene. Begge disse fant nå veien til Sel-repertoaret. En annen tittel som ikke var framført ”live” på lenge var ”Good Time Boogie”. Her tok vi tak i den nyutgitte bonus-versjonen fra 2007 på CD-utgivelsen av ”10”, og det var bare for Torbjørn å plukke arret derfra. Det gynga storveis!

”Tornerose”, ”Eilas”, ”1958” og ”Railroad Man” var blant de mer kjente NJS-signaturene vi også fikk plass til på Sel, og da vi rundet av med ”God Gammal Rock And Roll”, tror jeg flere på scenen kunne tenke seg å fortsette … - og fortsette …

Men festival-konserter har gjerne tilmålt tid, og etter å ha pøst på med et par ekstranummer, var det klart for Reidar Brendelands Vestlandsfanden.

En stor takk til Sel-Festivalens arrangør Øystein Ulen som gikk for denne de-luxe-utgaven av NJS, og en stor takk – som alltid – til vårt fremragende;  publikum!

 

KRIGSSKOLEN OSLO 7. OKTOBER 2006

Krigsskolen på Linderud i Oslo inviterte til 1950-talls inspirert event i samarbeide blant annet med AmCar-miljøet i Oslo. Publikum var anmodet om å stille i "rocke-" og "Elvis-antrekket" og det var masse foldeskjørt i forskjellige pastellfarger, hestehaler og en mengde forseggjorte Elvis-antrekk inspirert fra live-perioden på 1970-tallet. Flere av "Elvis-kloningene" hadde i tillegg en hårpryd som ville gjøre selv Leningrad Cowboys bleke.

Det startet allerede kl. 15:00 med et bil-rebusløp gjennom Oslos gater. Etter at den verste sulten var stillet med hamburgere og cola, var det fra kl. 19:00 drive-in kino med "Grease". Skikkelig festlig å se AmCar-bilene linet opp foran storskjerm i det som da var blitt et virkelig fint og trivelig vær for anledningen. Umiddelbart etter filmen skulle det være rockekonsert med innlagt swing-dansekonkurranse - siden Per jobber ved Krigsskolen, hadde arrangørene tatt kontakt med ham og forespurt om han kunne tromme sammen den originale besetningen av NJS. Ikke nei i noens munn, og Eigil, Per, Ivar, John og Erik øvde på kort tid inn hele 40 låter (det tilsvarer et program for det som betraktes som en "hel-kveld") med hovedvekt på låter innspilt på de tre første NJS-albumene, de resterende fra scenerepertoaret fra samme tid. NJS ble innannonsert som "Tidenes norske band" - ingen protester til det - og i særdeleshet Per ble møtt med trampeklapp. "Be My Guest" fra "Let's Boogie" startet ballet og publikum var med fra første strofe. Det er lenge siden vi har opplevd slik danseglede på gulvet. For anledningen hadde NJS også med Liv Marit Toremo som framførte to av Connie Francis' største hits - "Stupid Cupid" og "Everybody's Somebody's Fool". Det låt veldig bra i salen, men vi skjønte fort på NJS at lyden de fikk tilbake til scenen via monitorene ikke var slik den skulle. I pausen ble det konstatert at en kabel var feilkoblet og fra og med finalelåten under swing-konkurransen "Shake, Rattle And Roll" låt det perfekt - tilbake til scene såvel som i salen. De fem på scenen skrudde show-bryteren opp ytterligere ett par hakk - wow, som det låt og som "gullrekka" med Per, Ivar og Erik showet. Dette var slik det var - dette var slik det skal være! Rockelåter som "C'mon Everybody" og "I'm Ready" har sjelden var framført mer intenst enn der og da. Dette satt like tett og det låt like fett som det gjorde for 30 år siden. Som vanlig, ville publikum også etter det ordinære ekstranummeret "Whole Lotta Shakin' Going On" har mer - men da var det slutt på de innøvde låtene. Ikke noe problem - på sparket ble Chuck Berry's "Nadine" framført like suverent som de 40 tidligere låtene.

I utgangspunktet var denne fjerde gjenforening av NJS-1 en engangsforeteelse. Vær så snill - ikke la det bli med dette! Arrangører landet rundt bør vite at "gamle sirkushester lukter sagmugg" og ikke minst flere utgivelser av både tidligere innspillinger og nye med NJS-1.

NEW JORDAL SWINGERS - Krigsskolen - 2006

Dette spilte de:

Be My Guest

Reveille Rock

I Hear You Knockin'

Good Rockin' Tonight

What In The World's Come Over You

Oh, Pretty Woman

Apache

Little Queenie

Stupid Cupid - Vokal: Lise Marit Toremo

Everybody's Somebody's Fool - Vokal: Lise Marit Toremo

Buona Sera

Smoke Gets In Your Eyes

Nut Rocker

Personality

Shakin' All Over

Blueberry Hill

That'll Be The Day

Mona Lisa

Yes Sir, That's My Baby - Vokal: Ivar

Johnny B. Goode

 

Shake, Rattle And Roll

Let The Good TImes Roll

Ælve-Rock

Get On The Right Track, Baby

The Great Pretender

Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn

My Baby Left Me

C'mon Everybody

Save The Last Dance For Me

Maybellene

Lawdy Miss Clawdy

Guitar Boogie

One Night

I'm Ready

Don't Be Cruel

Only Sixteen

Great Balls Of Fire

When A Man Loves A Woman

No Particular Place To Go

Whole Lotta Shakin' Goin' On

Nadine

 

BODØ 20. og 21. JANUAR 2006

Det ble en NJS-fest av de helt sjeldne da Eigil, John, Ole Marius og Armand besøkte Bodø i helgen. Bandet var klar over at Svein også var invitert oppover, men om det ville resultere i samspill var noe ingen av partene visste på forhånd.

”Fiin Gammel Aargang” er en storsatsning som Bodø nå har arrangert på syvende året. Både Svein og Eigil har opptrådt på festivalen tidligere, men i år var det New Jordal Swingers som toppet artistlisten, og som dermed ble gjort ekstra stas på.

Fredagens stormvarsel i Nordland, med dertil usikkerhet rundt flyavganger til Bodø, gjorde velkomsten desto hjerteligere da bandet ble mottatt på flyplassen, og både ”Rock Machine”, ” 1958” og ”Speilet” var blitt forhåndspromotert i radio sammen med forventningsfulle rapporter om hva NJS har stått for opp gjennom en lang karriére. Fredagens konsert på Rock Cafe viste et NJS med adskillig mer rocka profil enn vanlig, og også repertoarmessig fikk publikum en ganske ”ny” side fra bandet, med innslag som ikke har vært naturlige gjengangere i NJS-sammenheng. Et fulltallig publikum ga NJS en varm velkomst, selv om mange av kveldens oppfordringer pent måtte vente til dagen etter.

Lørdag formiddag ble bandet viet en time rundt storskjerm-framvisning i samme Rock Cafe. 25 minutters sammendrag med NJS-historikk ble vist i form av en spesialredigert DVD (første og eneste gang tidligere vist under bandets jubileum på Muddy Waters/Rock Bottom i Oslo i 2004). Alle NJS-medlemmene ble behørig presentert både via film og musikk, før Eigil og John ble gjenstand for et sjeldent dybdeintervju gjort ”live” foran publikum, et publikum som også innbefattet Svein, som kommenterte ”sin NJS-preriode” fra salen. Her kom det også fram at det ikke bare var ”Wallen” som har spilt for et verdensmarked (som bassist for Lene Marlins debut-album), men at Øivind jo også har vært på verdensturné, da som medlem i bandet til a-Ha. En representant fra Bjørns siste band ”Fender-benders” hadde også innslag fra samme scene, nå som gitar-foreleser fra Fender-konsernet i Norge.

Lørdag var det duket for stor-fest med 9(!) band-navn i Bodøs SAS Radisson Hotell, fordelt på to scener med storskjerm ut til to saler. Igjen var NJS hovedatraksonen på plakaten, og nå var det historie-timen som preget bandets drøye times-konsert. Ingen av låtene fra dagen før ble repetert, så her ble det full uttelling for de NJS-tilhengere som fikk med seg begge kveldene. Etter at NJS med Armand som solist hadde avlevert en lyrisk versjon av ”Sleepwalk” (ellers kjent både med Larry Carlton og The Shadows), annonserte Eigil at de ville få opp Svein for å gi et par eksempler på  NJS’ duettsang mellom Eigil og Svein fra bandets tidligste produksjon. ”Wake Up Little Suzie” satte an tidsreisen tilbake til 1977, etterfulgt av en svært spesiell og dynamisk versjon av ”You’ve Lost That Loving Feeling”, begge fra ”Close Up”-albumet. At Svein også slengte seg med på en improvisert ”Toot Toot” ga bare litt ekstra valuta for pengene, før NJS avluttet også denne kvelden med enda mer boogie og rock’n’roll + ekstranummer!  

 

COLOR FESTIVAL, 9.-10. OKTOBER 2004

Rammen var "The Golden Sixties" og NJS underholdt sammen med The Beatniks, Bjørn Nordvang fra The Vanguards og Øivind "King Kong"/"Raymon" Johannessen mens Tor Andersen fra P4 var konferansier og Stein Johnsen snurret stort sett tidsriktige plater.

The Beatniks og NJS alternerte på scenen - først ute var The Beatniks med sitt "classic-repertoar". Mye "Shadows-musikk" i tillegg til vokale innslag fra 1960/70-tallet. Spesielt moro var det at The Beatniks gjorde "Please Stay" og "Last Tango In Chicago" som begge i sin tid ble innspilt mens Svein var med i NJS.
NJS fulgte - med originalbesetningen fra 1973-1975. Eigil, Per, Ivar, John og Erik hadde satt sammen et program med en knippe låter fra NJS' tre første utgivelser - "Be My Guest", "Nut Rocker", "Beautiful Dreamer", "Good Rockin' Tonight", "What In The World's Come Over You", "Personality", "Ælve-Rock", "Shake, Rattle And Roll", "Sealed With A Kiss", "Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn", "Buona Sera" og "Whole Lotta Shakin' Goin' On". Som på Rock Bottom i mai - det swingte som bare det.

I neste sett stilte NJS med dagens besetning - også denne med låter fra repertoaret tilpasset "Golden Sixties"-konseptet. Det er tidligere sagt at "På en god dag kan NJS spille flettene av de fleste" - dette var en GOD dag. NJS leverte en utgave av "Goodnight Irene"/"Jambalaya" med suverent gitarkor av Armand (Wow!) og Ole Marius briljerte på bass. Nok en gammel frase; "NJS har alltid kunne velge på øverste hylle når besetning settes sammen". Så sant! Flere musikalske perler fulgte, blant annet er kjært gjenhør med "When A Man Loves A Woman". Publikum satte tydelig pris på underholdningen - det er alltid like imponerende å se et smekkfullt dansegulv når klokken passerer 02:00.

Finalen ble en happening for seg selv - Svein ble kalt opp på scenen og var med NJS på "Nadine", "You've Lost That Lovin' Feeling" (og for oss som opplevde NJS på slutten av 1970-tallet strømmet minnene på), "Wake Up Little Suzie" og "Bye Bye Love". Vi låner mer enn gjerne bort Eigil til The Beatniks hvis vi til gjengjeld får låne Svein til NJS. Bjørn Nordvang entret også scenen og sang Elvis' "A Mess Of Blues" - da uten Armand, men med Per på gitar. Øivind "King Kong" Johannessen ble kalt opp til "That's All Right Mama" og "See See Rider". Før den endelige finalen nok et sceneskifte - The Beatniks overtok scenen (bare nesten, nå var Per i gang og satt inn med The Beatniks) med Carsten Deberitz' glansnummer "Baby Please Don't Go". Wow - hvilken happening det hadde vært.

Hjemturen på søndag var annonsert med nok en happening - en "unplugged" seanse i pianobaren. Dette ble revurdert av Color Line - de ønsket nok en runde i sitt Dancing Palace. Stein Johnsen snurret igjen 60-talls plater og sammen med Tor Andersen holdt han en 60-talls quiz hvor Ivar ubeskjedent nok stakk av gårde med andrepremien. Så live-opptredner - i løpet av halvannen time opptråde The Beatniks, NJS og Bjørn Nordvang med The Beatniks. All staffasje rundt scenen med "Golden Sixties"-tilknytning var blitt fjernet i løpet av morgenen og NJS benyttet sjansen til også å framføre ett par låter fra nyere repertoar, blant annet "Fyrige damer" og "Min kjærlighet til deg" fra "Indigo". Om også båten lot seg rive med og ville har mer, vites ikke - til tross for rolig sjø ankom Color Festival Oslo en drøy halvtime etter planen. Synd ingen var klar over det mens bandene sto på scenen.

For spesielt interesserte: NJS (dagens besetning) spilte følgende på vei til Hirtshals: "I'm Ready", "Mona Lisa", "Free And Easy", "Knock On Wood", "Goodnight Irene / Jambalaya", "Eilas", "No Particular Place To Go", "Tornerose", "Migthty Quinn", "1958", "Railroad Man", "Return To Sender", "Just A Gigolo / I Ain't Got Nobody", "Toot Toot" og "God gammal rock and roll" mens de på hjemturen spilte "My Baby Just Cares For Me", "Helpless Girl", "Sleepwalk", "Fyrige damer", "Min kjærlighet til deg", "Sweet Little Sixteen", "Your Song" og "Carol".

 

ST. HANSHAUGEN, OSLO 17. AUGUST 2004

NAMA har i samarbeide med Oslo Kommune, Friluftsetaten blåst liv i tidligere års suksessrike Parkkvelder på St. Hanshaugen i Oslo. 17. august var temaet "Gylne Tider" og ble innledet med at TV2-teamet med Øyvind Mund i spissen ankom i VW-bobla kjent fra programmene i januar. Publikum - med overvekt på NJS' egen alder og vel så det - koste seg i det ikke helt perfekte sommerværet. Ekstra trivelig at Ivar og Unni Hovden dukket opp blant publikum. Øyvind Mund & Co ledet showet i beste "Gylne Tider"-ånd hvor det ble småpludring med samtlige deltagere en godt slitt sofa. Stein Ingebretsen åpnet før Eli Rygg med Eigil på piano overtok med minner fra "Portveien"-programmene på NRK. Så fulgte Olav Stedje, TV-sportens Arne Scheie og Unit Fives Tore Hansen før NJS avsluttet med "Før lyset brenner ned", et for anledningen spesialkomponert medley bestående av "1958", "Tornerose", "Free And Easy", "Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn" og "Railroad Man" før Eigil og John ble intervjuet i sofaen. Showet ble avsluttet med "God gammal rock and roll" hvor alle deltagere deltok i avslutningsrefrenget.

 

 

LARVIKMESSA, 14. AUGUST 2004

Åge Aleksandersen, New Jordal Swingers og Odd Nordstoga var attraksjonene under årets ukelange avvikling av Larviksmessa. Lørdag 14. august var det NJS som sto for hovedinnslaget i underholdningen, og det var mange som trosset tropevarmen for å få med seg NJS’ opptreden på Fram Stadion i kveldssola. Utstyrt med en hel kasse Farris og beskyttende solbriller gikk bandet på scenen kl. 19 og leverte deretter en times konsentrert hit-parade hvor nesten hele repertoaret var hentet fra årets NJS-utgivelse ”45 Beste! (30 år med rock’n’roll)”. Fra ”Nut Rocker” og ”Railroad Man” via ” 1958” og ”Før lyset brenner ned” til ”Speilet” og ”Fyrige damer” fikk publikum et tverrsnitt av de mest kjente NJS-titlene opp gjennom tre ti-år.

John og Eigil fikk mange hyggelige gjensyn med ivrige tilhengere av bandet fra tidligere tider, og som Eigil ofte nevner i intervjuer; det er slike gjensyn som stadig gir bandet følelsen av å ha gode venner rundt om i landet – venner som kan fortelle om sterke minner og opplevelser rundt bandet og NJS-musikken gjennom ”30 år med rock’n’roll”, og som nå får anledning til å dele disse historiene med bandet.

 

TOFTE I HURUM, 3. JULI 2004

Det var i 1978 Eigil og Ivar leverte ”Spillemann” til Melodi Grand Prix. Samme år leverte Kai Eide sin ”Mil etter mil” til samme konkurranse, den gikk som kjent til topps og ga samtidig Jahn Teigen det definitive gjennombruddet her hjemme.  Det ble et hyggelig gjensyn da den samme Kai Eide som utsendt medarbeider gjorde et godt forberedt dybdeintervju for radioen med Eigil før opptreden i Tofte i Hurum. Den observante Eide klarte visstnok også å lydfeste Eigils versjon av Ray Charles’ ”Am I Blue” fra lydsjekken, et opptak han håpet å kunne innlemme når han sender det ferdigredigerte intervjuet på lufta.

Drøyt 500 betalende hadde funnet veien til NJS’ opptreden i Hurum, en opptreden som også var preget av 50-års-jubileet for rock’ens ”fødsel” juli 1954 i Memphis, Tennessee. NJS kjørte på med rock’n’roll-klassikere som ”I’m Ready”, ”Nadine”, Great Balls Of Fire” og ”Sweet Little Sixteen”, side om side med flere av NJS’ egne rock’n’roll-klassikere som ” 1958” , ”Fyrige damer”, ”Nut Rocker” og selvsagt ”God gammal rock and roll”. I tillegg hadde flere andre tidligere NJS-originaler, bl.a. ”Som en fakkel”, også funnet veien tilbake på scene-repertoaret.

Den siste halvtimen hadde bandet i tillegg  selskap av flere entusiastiske publikummere på selve scenen som sang med i full flombelysning midt i den ellers beksvarte ”Bjerkelunden” i Hurum sammen med NJS til langt over midnatt!

 

SKUDEFESTIVALEN, SKUDENESHAVN 2. JULI 2004

Åge Aleksandersen, C.C.Cowboys, New Jordal Swingers og Leif og Kompisane var hovedatraksjoner og trekkplaster under årets Skudefestival i Skudeneshavn på Karmøy.

Været viste seg fra sin beste side på fredag da NJS stilte, men arrangøren tok ingen sjanser og hadde rigget til et svært telt med scene til alle de opptredende.

NJS leverte en set-liste der flere gamle favoritter også var på plass, og NJS-kjennere kunne nikke gjenkjennende til både ”Ramblin’ Fever” og ”Please Come Home”. Armands country-inspirerte gitarspill under ”Goodnight Irene” i medley med Hank Williams’ ”Jambalaya” er etter hvert blitt et høydepunkt rent gitarteknisk, og da NJS startet på sluttetappen med Chuck Berry’s ”No Particular Place To Go”, sto stemningen i taket.

 

 

FLÅDAGAN, HALLINGDAL 26. JUNI 2004

Rundt 1.000 publikummere hadde løst billett for å oppleve New Jordal Swingers på utescenen i Flå i Hallingdalen lørdag.

Eigil, John, Ole Marius og Armand entret scenen kl. 21.30, og selv med ustabilt vær var det et spillesugent NJS som Hallingdølene fikk servert denne lørdagen; bandet spilte nemlig adskillig lenger enn opprinnelig planlagt!

Hele 22 av titlene fra ”45 Beste! (30 år med rock’n’roll)” var på plass, fra ”Nut Rocker” til ”Min kjærlighet til deg”, i tillegg til også andre NJS-favoritter fra hele plateproduksjonen. Utescenen var rigget til i idylliske omgivelser ved Krøderen, og da mørket senket seg og kun scenen var flombelyst, følte vel særlig Eigil at den opplyste scenen også inviterte alskens nattflyvende smådyr både til instrumenter og til en gapende ”vokalist-kjeft”!

Oppfordringene haglet, publikum fikk sitt, og det hadde allerede lysnet av dag da NJS var tilbake i Oslo, 12 timer etter avreisen dagen før!

 

 

ROCK BOTTOM, OSLO 10. MAI 2004

Jeg vet ikke hvor mange som dukket opp på Rock Bottom denne kvelden, men at det ble langt flere enn de drøyt 200 som Eigil og John hadde invitert til sin "venners venners" er helt sikkert. Alle kom - platedirektører, - produsenter og teknikere, kolleger i og utenfor bransjen, familie og tidligere medlemmer av NJS-Klubben, kort og godt mange som har hatt et godt og nært forhold til NJS gjennom 30 år. Hele 10 av nårværende og tidligere NJS-medlemmer skulle komme - med eller uten instrumenter.

Web-master ankom lokalet sammen med John og Per Frode tre timer i forkant - da var Per og Erik allerede på scenen og varmet opp med den ene Shadows-melodien etter den andre. Etter hvert dukket de opp i tur og orden, Eigil, Ivar (og så var originalbestningen på plass til en kjapp gjennomgang av ett par-tre "oldiser" - med det menes NJS-klassikere fra 1974) og Svein, Øivind, "Wallen", Armand og til slutt Bjørn. De fleste fikk tid til en liten gjennomkjøring av en låt eller to - unntatt Bjørn. Det ble overhørt at Eigil spurte Bjørn om de skulle ta en liten oppfriskning - Bjørn fornektet seg ikke med følgende kommentar "Hvorfor det - jeg husker jo ingenting allikevel!".

Hvilken fest det ble! Etter å ha gitt gjestene en drøy halvtime til å finne og hilse på hverandre - det var flere som ikke hadde sett hverandre på både 10 og 20 år - entret Eigil og John scenen og ønsket gjestene velkommen. For anledningen var det blitt satt sammen en 25 minutters spesialversjon fra Web-masters etterhvert så rikholdige videoarkiv med samtlige NJS-besetninger. Så musikk - en eneste stor happening. Det ble gjenhør med originale NJS-bestningen og det ble - hvor rart det enn høres ut - satt sammen nye NJS-besetninger hvor flere av medlemmene spilte låter de aldri hadde spilt fra scenen den gang de var NJS-medlemmer. Mikkel Aas og Kjell Karlsen var innom scenen med velvalgte ord til NJS og publikum i anledning jubileet. 

Etter drøyt halvannen time hvor samtlige musikere samlet avsluttet med "God Gammal Rock And Roll", forsøkte Eigil å takke av. Forgjeves, da var Per allerede i gang med introen til "Johnny B Goode". Det ble flere ekstranumre med Chuck Berry-musikk, det hele toppet seg da Bjørn kom tilbake fra Sentralstasjonen - hadde rakk ikke 22:00-toget tilbake til Fredrikstad - med en herlig "Route 66" etter at Svein generøst lånte bort Ivars gitar til Bjørn. NJS rocket - publikum rocket - og brannalarmen gikk noe bare de færreste fikk med seg. Alarmen lød som en off-beat rytme og eksakt da siste tone ble slått på scenen, slo også alarmen seg av. Hvilken timing! Publikum fortsatte jubileumsfesten lenge utover natten i Muddy Waters/Rock Bottoms lokaler til musikk av andre artister.

Dette var kveldens set-liste med de forskjellige NJS-besetningene

"I'm Ready" - Eigil, John, "Wallen", Armand

"Nut Rocker" - Eigil, John, Per, Ivar, Erik

"Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn" - Eigil, John, Per, Ivar, Erik

"Ælve-Rock" - Eigil, John, Per, Ivar, Erik

"Good Rockin' Tonight" - Eigil, John, Per, Ivar, Erik

"Buona Sera" - Eigil, John, Per, Ivar, Erik

"Bring It All Way Back Home" - Eigil, Svein, John, Ivar, Erik

"Railroad Man" - Eigil, John, Svein, Ivar, "Wallen"

"Last Tango In Chicago" - Eigil, John, Svein, Ivar, "Wallen"

"Free And Easy" - Eigil, John, Svein, Ivar, "Wallen"

"Eilas" -Eigil, John, Svein, "Wallen"

"Nadine" - Eigil, John, Bjørn, "Wallen"  

"Blues For Breakfast" - Eigil, John, Bjørn, Øivind

"Lafayette" - Eigil, John, Bjørn, Øivind

"1958"  - Eigil, John, Svein, "Wallen"

"Fyrige damer" - Eigil, John, Øivind, Armand

"Min kjærlighet til deg"  - Eigil, John, Øivind, Armand

"God gammal Rock And Roll" - alle

"Johnny B Goode" - alle

"No Particular Place To Go" - alle

"Route 66" - alle.

NJS' originale bestning samlet for første gang på 28 år     Wallen og Øivind i samspill på Eriks bass     8 NJS-medlemmer etter gjennomført happening

"Wallen" Svein og Erik Erik og Per Erik NJS-2 i full bredde

 

EIGIL - ROCK BOTTOM/MUDDY WATERS, OSLO 16. MARS 2004

Eigil entret scenen like før midnatt tirsdag 16. mars under det arrangørene kalte ”Super Session” på Muddy Waters i Oslo. Det ble en set-liste som hyllet pionerer i den amerikanske singer/songwriter-tradisjonen. Først med en smakebit fra ”45 Beste! (30 år med rock’n’roll)” i form av Bob Dylans ”To Make You Feel My Love” i Erik Lies norske gjendiktning fra ”Indigo”, akkompagnert av Eigil på piano og klubbvert Bill Troiani på bass. Deretter var det duket for reinspikka rock’n’roll da Eigil hadde invitert bl.a. Backstreet Girls-gitaristen Hans Petter Baarlie i de to neste Chuck Berry-innslagene ”Nadine” og ”No Particular Place To Go”. Videre ble Eigil sittende i en ny band-sammensetning sammen med Vanja Frixen, som har profilert seg i ”Idol”-sammenheng, da de gikk løs på ”Route 66” og Ray Charles’ ”Unchain My Heart”.

Nærmere 40 norske artistnavn deltok i denne maratonkvelden med levende musikk non-stop i drøyt 6 timer fra to scener!

 

FOLKETS HUS, OSLO, 6. DESEMBER 2003

Svein og Eigil - Bye Bye Love  Armand og Ole Marius Fra Sound-check'en med Carsten Deberitz på bass

En gang i blant er det greit å være-  om ikke gammel, så eldre. Lørdag 6. desember var nettopp en slik dag. Stedet var Oslos storstue for konserter på tidlig 1960-tallet hvor blant annet The Beatniks i 1963 først ble nordiske mestere for Shadows-band før de annen juledag samme år introduserte Beatlesmusikken med et av de mest intense sceneshow Oslopublikummet til da hadde sett. Arrangør for Førjulsrocken 2003 var Geir Mortensen fra Bodø, ildsjelen bak konseptet "Fiin gammel Aargang" som også var basis for Førjulsrocken.

Rune Halland dro det hele i gang med "skeive skiver" før bandene overtok - først ute var The MoonCats fra Oslo med Shadows-musikk, The Arrows fra Fauske med Beatmusikk før The Beatniks kom på scenen med et sett som dekket karrieren gjennom 1960-tallet. Allerede åpningslåta "Istanbul" satte med et trylleslag mesteparten av publikum tilbake til 1963. For NJS-kjennerene ble det et ekstra pluss at Beatniks tok med "Please Stay" fra Sveins periode i The Blue Secrets og The New Beatnicks. The Pussycats gjennomførte sitt sett med sine hits i upåklagelig stil før NJS gikk på scenen kl. 01:00 med sitt drøye en times sett. NJS hadde imøtekommet arrangørens ønske om hovedsakelig å spille hits fra "noen år tilbake" og som de fleste hadde mistanke om, lot ikke NJS og Svein sjansen fra seg til et samspill. Svein kom inn og deltok på Everly Brothers-melodiene og "Railroad Man". Det var stor stemning på både det store dansegulvet og ved publikumsbordene også så relativt sent på kvelden. Det var kanskje nå det litt voksne og gledelig festkledde publikum følte at også de hadde blitt noe eldre enn sist de var i Folkets Hus. 

De som var så heldige å kunne være tilstede under sound-check'en på formiddagen, fikk med en litt uvanlig NJS-besetning - Ole Marius var da opptatt med annet engasjement i Sandefjord og i hans sted steppet Carsten Deberitz fra Beatniks inn på sparket. Artig. Og det kanskje ikke de fleste fikk med seg - da NJS tro til med siste refreng på "God gammal Rock'n'Roll" sto Roar Kristoffersen klar på scenekanten. Samtidig med at siste tone døde ut, var Roar i gang med å trekke ut kabler og sjaue ut forsterkere. 1960-års settingen var perfekt gjennomført i minste detalj. Sikkert også litt show for den samme Roar som en sjelden gang hadde "sine" tre mest betydningsfulle band på samme scene - The Pussycats, NJS og The Beatniks. I salen oppdaget vi flere kjente og "prominente" - Stortingspresident Jørgen Kosmo kjente sin besøkelsestid, det samme gjorde Ivar som var godt fornøyd med hva tidligere kolleger i NJS og Beatniks framførte.

NJS spilte følgende sett: "I'm Ready", Medley bestående av "Nut Rocker", "Nå må'ru slutt' opp ..", "Mona Lisa", "Free And Easy" og "Buona Sera", "Tornerose", "Carol", "Sleepwalk", "1958", "Helpless Girl", "Fyrige damer", "Goodnight Irene"/"Jambalaya", "Bye Bye Love", "Wake Up Little Suzie", "Railroad Man", "No Particular Place To Go", "Eilas", "Just A Gigolo" og "God gammal Rock'n'Roll". 

 

NORHEIMSUND, 20. SEPTEMBER 2003

At vinylsamlere også finnes på Vestlandet fikk NJS et klart bevis på lørdag 20. september da de ble møtt av en ivrig LP-samler på Flesland flyplass ved Bergen. Hele 16 album var medbragt til signering før NJS satte kursen mot Norheimsund og kveldens opptreden.

Eigil, John, Ole Marius og Armand gikk på scenen kl. 22.30 og leverte hele 37 låter fra scenen, stort sett hentet fra NJS’ platerepertoar, men tradisjonen tro, også ispedd en god del tradisjonell, klassisk rock’n’roll.

Det virker som om sommersesongens åpning med Fats Domino’s ”I’m Ready” etterfulgt av ”Bring It All Way Back Home” fra ”Get It On”-albumet har blitt en gjenganger, men videre i programmet skiftes NJS-repertoaret fra kveld til kveld. Blant låtene som NJS tok med til scenen i Norheimsund finner vi ”Som en fakkel”, ”Trollmenn og Vårherre”, ”Alhambra”, ”Winter Paradise”, ”Min kjærlighet til deg”,  ”1958”, ”Belfast Cowboy” og ”Før lyset brenner ned”, og så å si hvert NJS-album ble representert ved en eller flere låter i løpet av kvelden. At NJS’ aller første utgivelse ”Nut Rocker” var blant de som fikk størst respons denne kvelden, skulle vel tyde på at mange i salen også var godt kjent også med NJS anno tidlig 70-tall.

The story goes on and on….

 

STJØRDAL, 8. AUGUST OG ALVDAL 9. AUGUST 2003

Det ble en spesiell avslutning på årets sommerturné for NJS, først fredag 8. august med en solo-konsert av Eigil i Stjørdal, så med et samlet NJS som samme kveld stod for åpningen av Stjørdalens nye utested Trappa Scene, og en passende sesong-avslutning for 1.000 tilskuere lørdag 9. august på utescene i Alvdal med nattlig tropevarme!

Eigil ble møtt av flere kjente ”Trønderansikter” da han entret scenen på Pub1 for et tre kvarters solo-vorspiel før NJS’ egen avdeling. Og for kjennere av Eigils repertoar ble dette en original opplevelse med en sammensetning av låter Eigil ikke så ofte gjør fra scenen. Fra NJS’ platerepertoar kom flere sjeldne scenelåter, som ”Early Dawn”, ”Mama’s Got The Blues”, ”Forever”, ”Fortidas labyrinter”, ”Raised On Boogie” og ”Janus Madame”. Fra Eigils solo-produksjonen kom både ”Pearl” og ”Queen Of The Night”, og når vi i tillegg nevner egne favoritter fra George Gershwin, Elvis og Stevie Wonder, samt rene pianoboogie-innslag går 45 minutter fort. Konserten ble en spesiell seanse både for Eigil og de frammøtte.

Publikum i Stjørdal tok vel imot bandet da NJS gikk på scenen kl. 22.30 fredag 8. august. Det var fortsatt mange kjenninger i salen da Eigil fyrte av åpningslinjene ”I’m ready, willing and able to rock’n’roll all night”, og det var tydelig at tilhørerne kjente sine NJS-favoritter. Bandet følte seg blant venner, og publikum kvitterte gjenkjennende hver gang titler ble hentet fram fra NJS’ hit-katalog. Trønderne har tydeligvis ikke glemt New Jordal Swingers, og en svært fornøyd arrangør ønsket NJS velkommen tilbake allerede om et halvt år! 

Lørdag 9. august var det duket for et stort arrangement i Alvdal med NJS som trekkplasteret. Rundt 1.000 publikummere opplevde en tropenatt med NJS-musikk fra scenen, ”Alhambra” var byttet ut med ”Sleepwalk”, ”New Orleans” måtte vike plassen for en høyoktan utgave av ”Great Balls Of Fire”, og ”Ramblin’ Fever” var tilbake etter et langt fravær fra scenerepertoaret. De ivrigste NJS-kjennerne er naturlig nok ofte rett foran scenen, så også denne kvelden. Oppfordringer som ”En dag i april”(!) og ”Fyrige damer” røper godt kjennskap til NJS’ platerepertoar, og NJS’ bassist for helgen, Helge Ellingsen, lot seg både overraske og imponere av høylytt allsang på NJS-klassikere som ”Railroad Man”, ”God gammal Rock and Roll”, ”Free And Easy” og ”Tornerose”. En god avslutning på sommersesongen for bandet, som nå tar en pause fra ”veien” fram til de går på scenen i Norheimsund 20. september.

 

MYRE, 1. AUGUST og IBESTAD, 2. AUGUST 2003

Med kurs nordover i landet satte NJS seg på flyet fra Gardermoen til Evenes 1. august 2003 for en  opptreden på Myre i Vesterålen, et sted bandet har besøkt flere ganger tidligere, samt Ibestad, som er et (utrolig nok!) nytt bekjentskap etter NJS’ 30 år på norske veier. Og Ibestad blir nok et sted bandet vil huske. Den spesiallagde plakaten viste et NJS anno 1974(!) med bl.a. Erik Østeraas og Per Hellerud i spesialsydd dongeriantrekk, et bilde som må ha vært hentet fra nettet! Bandet ble møtt av et stort publikum (700 entusiastiske fremmøtte!), usedvanlig naturskjønne omgivelser rundt utescenen i en lys sommernatt, et profesjonelt avviklet arrangement og drøssevis med NJS-oppfordringer fra et publikum som tydeligvis kjente godt til NJS’ originale platerepertoar.

I anledning rock’n’roll-pionéren Sam Philips’ nylige bortgang hyllet NJS legenden med en kraftig energisk versjon av ”Great Balls Of Fire” samt Sam Philips’ første RCA-favoritt med Elvis,  ”Don’t Be Cruel”. Gamle cover-favoritter som ”Blueberry Hill” og ”Smoke Gets In Your Eyes” var tilbake på scenerepertoaret, og mange hadde tydeligvis tatt langveien til Ibestad for å få med seg en av NJS’ nå sjeldne opptredener i Troms.

John og Eigil fikk opplivet mange gamle minner fra de årene NJS turnerte jevnlig med base i Bardufoss, Setermoen og Bjerkvik på 1970-tallet, og mange fremmøtte husket også samme tiden med utveksling av godt bevarte minner fra den tiden NJS virkelig herjet i området (og resten av landet for øvrig) på 1970-tallet.

Asbjørn Olsen på bass avsluttet med denne helgen årets sommer-engasjement med NJS (han har vært med før, og håper å kunne komme tilbake), og med et Vesterålen og Lofoten i tropevarme fra sin beste side, forlot NJS landsdelen for denne gang med fortsatte ønsker fra arrangøren om ”Velkommen tilbake!”

 

SJERNARØY, 26. JULI 2003

Casino Steels bevingede ord om "utkantstrøk som bare kongen og New Jordal Swingers har besøkt" omfatter tydeligvis ikke Sjernarøy. Kong Harald besøkte riktignok øya under stort medieoppbud i 2001, men selv om ingen i NJS kjente til det idylliske øysamfunnet mellom Stavanger og Haugesund fra før, fortalte plakater på veggen bak scenen at bandet føyer seg pent inn i rekken av tidligere artistbesøk som D.D.E., Bjørn Eidsvåg, Vamp, Hellbillies, Vestlandsfanden og Stephen Ackles, for å nevne noen.

Etter en storveis mottagelse og hjertelig velkomst gikk bandet på scenen og åpnet noe uvanlig med J.J. Cale's "Everlovin' Woman". NJS  fikk raskt erfare at her var et publikum som trydeligvis satte pris på rock'n'roll, og i tillegg til tidligere klassikere i sjangeren som "Nadine", "Sweet Little Sixteen", "I'm Ready" og "No Particular Place To Go" fikk Sjernarøy-publikummet  også presentert flere rock'n'roll-titler fra bandets eget original-repertoar som "Fyrige damer", "Lafayette", "God gammal rock and roll" og "1958". Armand, som i det siste  har utviklet imponerende country-figurer på  lead-gitaren, ikke minst på medley'et "Goodnight Irene"/"Jambalaya" og Chuck Berry's "Carol", bidro også sterkt til å høyne rock'n'roll-faktoren under lørdagens opptreden.

Dagen etter var satt av til omvisning på øya før NJS returnerte til flybase Stavanger, og bandet kunne deretter innlemme nok et navn på Norges-kartet for NJS' besøksliste.

 

LISTA, 12. JULI 2003

Drøyt 1000 publikummere fikk med seg NJS på sitt beste da bandet gjorde en ekstra lang opptreden på Lista lørdag 12. juli 2003. Drøye tre klokketimer med NJS-musikk fra scenen er svært uvanlig fra bandet i disse dager, men akkurat det var nok en engangsforeteelse i forhold til resten av sommerens avtalte NJS-oppdrag. 

Like uvanlig er det at NJS får scenebesøk fra salen i form av en gjestevokaslist, men når mannen heter Olav Anda, mangeårig venn av bandet og ivrig NJS-entusiast og i tillegg arrangør for kveldens evenement, gikk man utenom vanlig grensesetting. ”Oh, Carol”, (må ikke forveksles med Chuck Berry’s ”Carol” som jo er på dagens NJS-repertoar) ble ildprøven for Anda med NJS, og Eigil og John fikk med den også en påminnelse om at nettopp ”Oh,  Carol” faktisk i sin tid ble innspilt til bandets 2. album, en innspilling som aldri kom så langt at den ble med på ”Rock Machine”-albumet.

”1958”-filmen gikk jo nylig på NRK TV, og foruten tittellåta ga NJS også en forrykende versjon av ”Great Balls Of Fire” fra samme dobbelt-album.  Både ”Eilas” og ”Speilet”  måtte på stadige oppfordringer gjentas i repriserunder, og Armand leverte en særdeles stemningsfull ”Alhambra” med fullmånen over Nordsjøen på nattehimmelen som bakteppe. Alle de 8 ”Indigo”-sporene fra kvelden før var fortsatt på plass, og med såpass uvanlig raus spilletid fikk NJS også anledning til å hente inn mange låter fra platerepertoaret som ikke vanligvis befinner seg på scenerepertoaret.

Tre lange klokketimer til tross, NJS ga i tillegg 20 minutter med ekstranumre til et takknemlig og entusiastisk publikum før bandet sent i nattetimene tok veien fatt til hotell-basen i Kristiansand.  

 

SØGNE, 11. JULI 2003

Det ble en skikkelig "Indigo-aften" da NJS innledet sommersesongen og entret scenen i Søgne fredag 11. juli 2003. Hele 8 låter (ny rekord?) fra bandets siste album ble presentert fra scenen, blant disse også de relativt sjeldent framførte "Apotekerens Tango" og "Trollmenn og Vårherre". Armand levde opp til teksten og tøyde ut en lang og stemningsfull avslutning på "Mannen med den blå gitar", og for første gang framførte også Armand "Get It On"-klassikeren "Bring It All Way Back Home" fra 1976 og bandets 4. album.

Om det var inneværende ukes påminnelse i Hjemmet om "Rock Machine"'s seier som tidenes Norsktopp-melodi som resulterte i oppfordringer på akkurat denne skal være usagt, men også "1958", "Tornerose" og "Lorelei" (lenge siden sist!) var blant publikums mange oppfordringer.

Og apropos oppfordringer; Når virkelig NJS-kjennere i pausen prøver seg med spørsmål etter "Early Dawn"(!) og "I Got Your Number" uten ønsket resultat, er det jo bare å prøve seg videre på lista over drøyt 200 NJS-innspillinger. I dette tilfelle fikk vedkommende NJS-ekspert (Hei, Siri!) napp med et 3. ønske blant de litt mer ukjente NJS-titlene da bandet i siste avdeling på sparket oppfylte ønsket og dro i gang den 18 år gamle "Som en fakkel" fra bandets "Graffiti"-album fra 1985.

Ved midnatt var det definitivt slutt, og NJS trakk seg tilbake til Kristiansand, som var base for helgens to Sørlands-opptredener.

 

FLISA, 31. MAI 2003

Eigil kjente igjen scene og sal, for nøyaktig to og en halv måned siden gikk han av samme scene med Frøydis Armand etter å ha levert en hyllest til lyrikeren Stein Mehren under poesifesivalen der 15. mars 2003.

Da NJS entret samme scene på Flisa lørdag 31. mai, innledet de samtidig sommersesongen 2003. (I løpet av de nærmeste månedene vil bandet da også besøke bl.a. Sørlandskysten, Rogaland, Vestlandet samt Nordland og Troms).

Svein Finjarn var igjen på plass som NJS’ gitarist på Flisa, noe kveldens repertoar også  bar preg av med innslag som ”Bring It All Way Back Home”, ”As Long As Life Goes On” og ”Last Tango In Chicago”. Men selv om Svein var med i bandet denne kvelden, var også musikk fra tidligere NJS-gitaristers perioder godt representert fra scenen i Solør. Her var også påminnelser fra Per Helleruds tid i bandet (”Nut Rocker”), Finn-John Andresen (”Tornerose”), Bjørn Kristiansen (”Lafayette”), Armand Torp (”Belfast Cowboy”), helt opp til Stein Bull Hansens lille periode bl.a. på ”Indigo” og hans karakteristiske gitar på ”Speilet”.

Også denne kvelden kunne både John, Eigil og Svein mimre og minnes NJS’ døgnrytme under tidligere Danmarks-turnéer, da bandet også gikk av scenen på Flisa nærmere kl. 03 natt til 1. juni!

Og det bør jo tas som en vennlig avskjed når arrangøren takket og sa han håpet å kunne presentere NJS fra samme scene igjen allerede oppunder jul i år!

 

EIDE, 8. MARS 2003

Det var duket til storfest med to svære haller, to scener og fire band da NJS tok turen til Molde lørdag 8. mars 2003. Blant de andre band som opptrådte denne kvelden var Trøndelagsfavorittene ”Too Far Gone”, som denne uka topper Norsktoppen, og som selvsagt måtte gratulere NJS tilbake med ”Tidenes Norsktoppmelodi”  før diskusjonen og spørsmålene kom opp mellom bandene om hvor mange NJS-titler som egentlig hadde vært inne på denne lista! (Det er kanskje forståelig at hverken John, Eigil, Ole Marius eller Armand hadde slike opplysninger inne på strak arm - slik kan det gå når NJS ikke har lap-top med tilgang til NJS-sidene - for svaret finner du her.).

NJS benyttet anledningen til bl.a. å friske opp et gammelt ”Neville Brothers-medley”, en hyllest til New Orleans’ betydning for 50-talls-musikken som innledes med ”Rockin’ Pneumonia And The Boogie Woogie Flu”. Fra ”Indigo” var ”Trollmenn og Vårherre” også tilbake på plass denne kvelden, og det ser nå ut til at også ”Rock Machine” er fast tilbake på NJS’ scenerepertoar anno 2003. NJS holdt det hele i gang i to stive klokketimer, men klarte likevel ikke å rekke over alle oppfordringene fra salen (som ”Lorelei” og ”Mama’s Got The Blues”). Et luksusproblem, dette, siden det selvsagt også varmer med slike oppfordringer fra et publikum som så til de grader er kjent også med NJS’ tidligere originalmateriale. NJS spilte for om lag 1.000 publikummere denne lørdagen, i to avdelinger, og med musikk hentet fra 20 album; fra ”Hold On!” og ”Nut Rocker” til ”Indigo” og ”Speilet”. Og da bandet gikk av scenen nærmere halv tre på natta, var det nok en gang etter ca. 20 minutter med ekstranumre!

 

MJØNDALEN, 14. FEBRUAR 2003

Da Eigil, John, Ole Marius og Armand entret scenen i Mjøndalen like før midnatt 14. februar 2003, ble de møtt av en fullsatt sal og et entusiastisk publikum som ropte ut oppfordringer på sine NJS-favoritter allerede før bandet satte det hele i gang med Fats Domino’s ”I’m Ready”. Blant oppfordringene denne kvelden var selvsagt ”Rock Machine”, som etter å ha blitt kåret til ”Tidenes Norsktoppmelodi” i NRK nå var spesialinnøvd til denne kvelden etter mange års fravær fra NJS-repertoaret. Armand ga til kjenne et comeback av gitarinstrumentalen ”Sleepwalk”, og for første gang på lenge var også Chuck Berry’s ”Promised Land” tilbake på NJS’ scenerepertoar. Bandet går med andre ord inn i sitt 30. år som selvstendig ”live-band” med fortsatt klassisk tradisjonell rock’n’roll på programmet i tillegg til egne originalfavoritter. John og Eigil mintes døgnrytmen fra tidligere Danmarks-turnéer da bandet også der pleide å gå på scenen nærmere midnatt og spilte seg langt inn i påfølgende døgn! Også i Mjøndalen fredag gikk bandet av scenen nærmere halv tre på natten etter flere ekstranumre og med et publikum som kjente godt til NJS-repertoaret, og som stadig ropte på mer!

NJS’ første opptreden i 2003 lover med andre ord svært så godt for resten av ”jubileums-året”; etter pangstarten med kåringen av ”Rock Machine” i NRK jobbes det nå allerede med flere andre markeringer i år, markeringer som alle vil bli annonsert på NJS-sidene etter hvert som de blir bekreftet; ”Happy Anniversary!!!”

 

CLARION, GARDERMOEN, 17. DESEMBER 2002

Det ble en svært spesiell aften rent musikalsk da NJS opptrådte på Gardermoen 17. desember 2002.  For første gang på lenge fikk Eigil, John, Ole  Marius og Armand støtte av en saksofonist da Reidar Myhre (bror av den ikke helt ukjente artisten med Wenche som fornavn) delte scenen med NJS under store deler av kvelden! De som kjenner sin NJS-historie bør huske at den samme Myhre, pent avbildet på ”1958”-coveret, sto for inslaget ”Flamingo” på ”1958”-dobbelt-LP’en, og nettopp ”Flamingo” fikk dermed også sin førstegangs-framføring av NJS/Myhre fra scenen på Gardermoen. En annen gammel tittel som NJS ikke hadde framført siden Øystein Sunde-turnéene med bandet på 80-tallet var ”South Of The Border”, som nå også ble vekket til live igjen av NJS med Myhre. NJS og Reidar Myhre hadde faktisk først kontakt helt i starten av NJS-karriéren, da Myhre var arbeidskollega med Per ”Elvis” Granberg i Phonogram på 70-tallet, men senest i 1999 delte også NJS og Myhre scenen under det årets sommer-cruise på ”S.S.Norway”.

Mye av NJS-repertoaret på Gardermoen var selvsagt hentet fra det nyutgitte ”Christmas Album”. I tillegg til tidligere jule-gjengangere som ”Winter Wonderland”, ”Marshmallow World”, ”Blue Christmas” og ”Jingle Bells”, framførte NJS for første gang på lenge også ”Rockin’ Around The Christmas Tree” i anledning årstiden.

Den siste 2002-utgaven av NJS leverte 90 minutter musikk på Gardermoen i går. De gikk av scenen etter en tradisjonsrik avslutning med sin spesielle versjon av ”White Christmas”, og tar nå ”julefri” før de så går inn i sitt 30. år som selvstendig live-band!

 

TOMREFJORD, MOLDE 19. OKTOBER 2002

19. oktober 2002 leverte NJS varene for en fullsatt sal i Tomrefjord ved Molde. Ole Marius, Svein, Eigil og John valgte å kjøre lengre ”set” enn først planlagt, rett og slett for å få plass til en del ekstra innslag som ble innøvd og avtalt framført denne kvelden. NJS’ 90-talls-original ”Please Come Home” fikk sin første-gangs-framførelse på nesten et år, i alle fall var det første gang publikum fikk oppleve denne litt ”bortgjemte” NJS-originalen med Svein Finjarn i besetningen. Det ble altså mere NJS-musikk enn ”vanlig” denne kvelden, og bandet hadde bl.a. hentet fram Nina Simone’s ”My Baby Just Cares For Me”, som noen kanskje husker i NJS’ versjon på  ”Kom og dans”-kassettene i 1992.  Fra NJS’ ”Get It On”-album kom ”Sea Of Heartbreak” og fra NJS’ album nr. 2 ”Rock Machine” hentet de fram ”When A Man Loves A Woman”, som bandet spilte inn i 1974. Det er fortsatt NJS-originaler eller musikk hentet fra bandets platerepertoar som utgjør drøyt 80% av NJS’ scenerepertoar, kanskje ikke så rart fra et band med over 200 utgitte innspillinger!

Det var likevel en coverversjon som fikk avslutte kvelden etter en rekke ekstranumre. NJS satte definitivt punktum med sin versjon av ”Twist And Shout” før de fikk lov til å forlate scenen etter det arrangøren betegnet som et av de mest vellykkede arrangementer på lang tid. Og det planlegges da også allerede ny NJS-opptreden i distriktet neste år!

 

MERÅKER 21. SEPTEMBER 2002

Det var fullt hus og utsolgt god tid i forveien da NJS ankom Trøndelag og entret scenen under ”Utvidet kulturaften” i Meråker 21. september 2002, først i samspill med Gudny Aspaas i hennes avdeling, deretter i egen avdeling hvor også Gudny med flere deltok.

Eigil har sunget kor på Gudny Aspaas’ nye plateprosjekt, Gudny sang på NJS’ ”Indigo”, og hva var vel mer naturlig enn et samspill da NJS opptrådte i Gudny’s hjemtrakter Meråker i Trøndelag sist lørdag. Gudny holdt en times opptreden, hvor NJS deltok i de siste 4 av Gudny’s låter, før bandet startet sin egen avdeling. John, Eigil, Svein og Ole Marius skrudde opp tempoet med en skikkelig rock’n’roll-åpning med favoritter fra hele plate-karriéren som ”Bring it All Way Back Home”, ”Lafayette”, ”As Long As Life Goes On”, ”Winter Paradise” og ”Speilet” før Eigil kunne introdusere kveldens vokale gjester inn på scenen: Ruth Olina Løddemel (sanger og kor-kollega av Eigil fra noen år tilbake), Alice Myrbostad (frontfigur i bandet ”Alice in Wonderland” og NJS-korist under ”Indigo”-presentasjonen på Smuget i Oslo i fjor), Gudny Aspaas (legenarisk vokalist og frontfigur i Ruphus og NJS-deltager fra ”Indigo”-CD’en) samt Tine Erica Aspaas (teaterarbeidende datter av Gudny). Damene utgjorde et farverikt innslag som NJS-korister i ”I Don’t Wanna Lose You”, ”Tornerose” og en for anledningen utvidet versjon av ”Belfast Cowboy”, hvor Gudny fikk utfolde sitt vokal-talent i fri flukt.

”Gamle kjenninger” og NJS-tilhengere var på plass for et hjertelig gjensyn, det var signering av både NJS-plater og Ruphus-plater, og etter to ekstranummer kunne bandet gå av scenen etter nok et suksessrikt besøk i Trøndelag!

Meråker 21.09.2002 - Foto: Torbjørn Hjellen Meråker 21.09.2002 - Foto: Torbjørn Hjellen

 

RÅDHUSPLASSEN, OSLO 13. SEPTEMBER 2002

NJS leverte sitt mest reinspikka rock’n’roll-set på lange tider da de entret scenen på Rådhusbrygga i Oslo under fredagens “Rock’n’Roll Night” 13.september 2002. For en gangs skyld la bandet til side NJS-hits som ”Railroad Man”, ”Speilet” og ”Tornerose” til fordel for rene hyllester til rock’ens barndom og opphavsmenn. Mange bransje-veteraner var da også i salen, deriblandt NJS’ første imressario Mathias Aarskog.  Svenne Hedlund, som også opptrådte, gjenoppfrisket minner med John, Eigil og Svein fra NJS’ Julekonsert i 1978, og NJS’ første bassist Odd-Erik Østerås, som også var til stede, ble behørig annonsert fra scenen etter NJS’ scene-versjon av ”Shake Rattle And Roll” (fra bandets første album ”Hold On!”). Til og med gitar-legende James Burton, kapellmester og lead-gitarist fra Elvis Presley’s TCB-band og NJS-medspiller i 1983, var møtt fram for å få med seg konserten. Burton ble også annonsert av NJS fra scenen før bandet tro til med Chuck Berry’s ”Promised Land” i samme arrangement som nettopp James Burton spilte den med Elvis på 70-tallet.

Rock’n’roll-klassikerne kom nå på rekke og rad; Fats Domino’s ”I’m Ready” og ”Blueberry Hill”,  Chuck Berry’s ”Nadine”, ”No Particular Place To Go”, ”Carol” og ”Sweet Little Sixteen” og titler mange forbinder med Elvis, som ”Don’t Be Cruel”, ”Pledging My Love”, ”Paralyzed”, ”You’ve Lost That Lovin’ Feeling” og ”One Night”. Mange rock’n’roll-innslag var selvsagt også hentet fra NJS’ eget platerepertoar som ”The Great Pretender”, ”Return To Sender” og ”Great Balls Of Fire”,  og flere rene NJS-originaler i rock’n’roll-genren fikk også plass. Låter som ”Fyrige damer”, ”1958” og ”God gammal rock and roll” føyde seg pent inn sammen med de gamle klassikerne.

 

ELVEKROA, ÅRNES 17. AUGUST 2002

Eigil, John og Ole Marius kunne nok en gang presentere Bjørn ”Krisa” Kristiansen som NJS’ gitarist da bandet inntok scenen på Årnes lørdag 17. august 2002. Brorparten av repertoaret var som vanlig hentet fra NJS’ rikholdige platerepertoar fra ”Nut Rocker” til ”Belfast Cowboy”, men siden Elvis jo er overalt i disse dager, bar også kveldens NJS-repertoar preg av at Elvis-relaterte låter fortsatt har sin plass også hos NJS. ”Pledging My Love”,  ”Don’t Be Cruel”, ”Help Me Make It Through The Night” og ”Return To Sender” (den siste riktignok i arrangement fra NJS-albumet ”Movin’ On”) ble alle framført av NJS denne kvelden, før Bjørn på scenen kom med forslag om å gjenoppfriske ”Good Rockin’ Tonight”. Denne Elvis’ andre singel fra 1954 ble innspilt også av NJS på deres første album ”Hold On!” fra 1974 og har ikke vært på bandets scene-repertoar på mange år. Årnes-publikumet fikk dermed  med seg en sjelden godbit da Bjørn, Ole Marius, John og Eigil tro til med Bjørns forslag og dro i gang en forrykende ”Good Rockin’ Tonight” mot slutten av kvelden, en kveld som også inneholdt mye annen ”God Gammal Rock And Roll” samt ekstra-omganger av både ”I Don’t Wanna Lose You” og ”Speilet” på oppfordring fra salen. Bjørn gjorde igjen Arthur Simth’s ”Guitar Boogie” til sin egen i en laaaaang sceneversjon som tydeligvis tente publikum, og i idylliske omgivelser ved Glomma var uret godt og vel passert ett da NJS nok en gang takket for seg fra scenen og satte kursen hjemover.

NORLANDIA, TRYSIL-KNUT HOTELL, TRYSIL 10. AUGUST 2002

NJS’ best profilerte 80-talls-bassist Einar ”Wallen” Mjåland var invitert til lørdagens NJS-besetning da bandet entret scenen i Trysil 10. august 2002. Bandets hovedgitarist på 90-tallet, Armand Torp, var også på plass, og med dette NJS-laget kunne Eigil og John nå gå løs på låter som ikke hadde vært på band-repertoaret på lang tid. Publikummet lørdag fikk bl.a. høre høydepunkter fra ”Songs For The Weekend”-albumet som ”Strong Wind” og ”Blues For Breakfast”, ”Graffiti”-favoritten ”Som en fakkel”, samt en gnistrende ”Alhambra” fra Armand. Per Bråten, som på 60-tallet spilte med Eigil i bandet Morgans, var tilstede i salen og ble selvsagt annonsert da ”Eilas” ble spilt. (”Eilas” ble første gang innspilt og utgitt nettopp med Morgans hele 10 år før NJS gjorde sin versjon). ”Wallen”, som for første gang spilte fem av ”Indigo”-låtene fra scenen, hadde til og med kor-stemmene fra sin NJS-periode intakt, og både Armand og Wallen viste til fulle at NJS-repertoaret fortsatt sitter som et skudd, selv om det for dem nå ofte går tid mellom slike NJS-gjesteopptredener. 

SOMMERDAGAN I MELØY 3. AUGUST 2002

Det var annonsert med ”folkefest” da NJS skulle entre scenen for å åpne ”Sommerdagan i Meløy”. En egen scene var bygget opp for anledningen, i naturskjønne omgivelser med hav og fjell og området rundt Svartisen som bakteppe.

Etter grundig forhåndsomtale i media med radiointervju dagen før og egne plakater med hovedartistene (med et relativt nytt og ukjent NJS-bilde), kom lørdags-utgaven av Avisen Nordland med en helside viet NJS og et intervju med Eigil, og et begeistret publikum tok i mot bandet da de gikk på scenen litt før kl.23:00 lørdag kveld. John og Eigil, Ole Marius og Svein dro i gang med Fats Domino’s ”I’m Ready” etterfulgt av ”Bring It All Way Back Home” fra ”Get It On”-albumet, og tonen var satt for en gjennomgang av NJS’ musikalske karriere fra ”Nut Rocker” til ”Belfast Cowboy”, ispedd en solid dose klassisk rock’n’roll. Eigil og Svein var nok en gang innom flere av vokal-duettene de har udødeliggjort på plate, og publikum fikk bl.a. et sjeldent scene-gjenhør  med ”As Long As Life Goes On” fra bandets bestselger i 1979. NJS sto på scenen drøyt to og en halv time, og da ”God gammal Rock And Roll” og ”New Orleans” avslutningsvis hadde runget ut over høyttalerne, kunne kultursjefen takke bandet for en frisk åpning på festivalen, og overlate de neste dagene til blant annet Morten Abel, Anne Grethe Preus, Kaizers Orchestra, Halvdan Sivertsen, Karoline Krüger og Gøran Fristorp.  

Bilde fra "Sommardagan"-plakat Reportasje i Avisen Nordland 3. august 2002

 

SOMMERFESTIVALEN I VIKEDAL 20. JULI 2002

For andre år på rad opptrådte NJS som eneste ikke-lokale innslag ved årets Vikedalsfestival og kunne nok en gang notere seg en solid suksess med rundt 1.000 publikummere under lørdagens opptreden.

Det går en rød tråd rent stilmessig også blant de gitar-legender som gjester NJS for tiden. (Det virker jo som om de som vil oppleve NJS’ gamle gitarhelter fra tidligere besetninger  nå bør kjenne sin besøkelsestid!) Ganske uvitende om Svein Finjarns repertoarbidrag med NJS i Trondheim i juni var Bjørn Kristiansen igjen på plass i Vikedal, også han med forslag om framføring av gitarinstrumentalen ”Foot Tapper”, i tillegg til lenge bortgjemte scenefavoritter som ”Route 66” og ”Everlovin’ Woman”. Indigo-innslagene virker nå etter hvert konsentrert om ”Speilet”, ”Belfast Cowboy” og ”I Don’t Wanna Lose You”, men også ”Absolutt Norsk”-åpningen ”Fyrige damer” og ”Min kjærlighet til deg” var på plass denne kvelden i Vikedal. Og ikke uventet var det fortsatt klassiske  Chuck Berry-titler som var best representert blant rock’n’roll-innslagene med ”Nadine”, ”Sweet Little Sixteen”, ”Carol” og ”No Particular Place To Go”/”School Days”. Et entusiastisk publikum ga ikke slipp på NJS før etter 20 minutter med ekstranummer, og bandet kunne notere seg nok en vellykket suksess-opptreden i Rogaland i år.

 

ABSOLUTT NORSK 15. JUNI 2002

Det skulle gå 29 år før vi fikk oppleve John som vokalist i NJS-sammenheng. Det skjedde under Rune Larsen og Jan Eggums "Absolutt norsk" på NRK TV1. Det var under "Noteknekk"-konkurransen at John deltok på "Hesthandlarvise" av Geirr Tveit/Jakob Sande - dette ga muligens blod på tann siden han sang duett med Eigil på også ett par andre "svar" i konkurransen.

I "Absolutt norsk"-programmet - hvor NJS delte hovedgjest-rollen med Iren Reppen - ga NJS flere smakebiter fra sin lange karriere, men også en for NJS ny side. NJS åpnet med "Fyrige damer" og fortsatte med "Railroad Man" etter ønske av Rune Larsen, "Blåklokkevikua" av Finn Ludt og Alf Prøysen, et medley bestående av "1958", "Free And Easy", "Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn", "Tornerose" og "Come Prima" mens "God gammal Rock And Roll" avsluttet programmet. I tillegg også "Noteknekk"-konkurransen som Eigil og John knepent halte i land foran Iren Reppen og Atle Nielsen. 

Et trivelig og ikke altfor høytidelig program slik NRK-lørdagsunderholdningen har for vane og hvor NJS kom godt fra sin del av oppgaven. 

 

 

TRONDHEIM 8. JUNI 2002

NJS hadde med en hyggelig overraskelse til frammøtte gamle kjennere av bandet da de presenterte Svein Finjarn på scenen med bandet i Trondheim 8. juni. NJS’ korte tilmålte spilletid til tross, bandet hadde øvd inn en gammel NJS-klassiker fra Sveins første album med bandet, ”Bring It All Way Back Home” fra ”Get It On” og 1976. NJS’ opptreden inngikk i en større festival med bl.a. Hellbilies, Septimus, Frode Alnæs, Nissa Nyberget m.band, hvori opptatt bl.a. Ole Marius Melhuus og Morten Halle (saksofonisten fra ”Fyrige damer”). Mange av de tidligste NJS-favorittene var tilbake i medley-format for også å få plass til nyere ”Indigo”-musikk, i tillegg til Eigil / Svein-duetter som ”You’ve Lost That Loving Feeling” og ”Wake Up Little Suzie”. I likhet med Sveins gjesteopptreden i april, kunne NJS også denne kvelden by på ”Foot Tapper” og ”Last Tango In Chicago”. Blitzpærene blinket flittig foran scenen, så se ikke bort fra at enkelte bilder fra gjenforeningen med tiden kanskje finner veien til Web-sidene......  

Repertoaret denne kvelden:

I'm Ready

Bring It All Way Back Home

Belfast Cowboy

Foot Tapper

Helpless Girl

No Particular Place To Go

I Don't Wanna Lose You

Medley: Goddnight Irene / Jambalaya

Medley: Nut Rocker / Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn / Mona Lisa / Free And Easy / Buona Sera

Før lyset brenner ned

Lafayette

1958

You've Lost That Lovin' Feeling

Fyrige damer

Last Tango In Chicago

Nadine

Wake Up Little Suzie

Min kjærlighet til deg

Railroad Man

God gammal Rock And Roll

Toot Toot

Help Me Make It Through The Night

Tornerose (Ekstranummer)

Trondheim 8. juni 2002 - Foto: Torbjørn Hjellen

 

ØLEN 25. MAI 2002  

Bjørn Kristiansen gjorde et vellykket come-back som invitert gitarist med NJS i Ølen lørdag 25. mai. Et stappfullt hus ønsket bandet velkommen, og mange dro etterhvert kjensel på Bjørns umiskjennelige spillestil og scenebevegelser. De fleste oppfordringer fra NJS’ 80-talls-periode med Bjørn ble innfridd, og ”Krisa” bidro i tillegg med en helt egen versjon av Arthur Smith’s grunnleggende ”Guitar Boogie” i en lengre utgave som etter hvert fikk flere publikummere ut på gulvet rett foran scenen. For første gang fikk ”Min kjærlighet til deg” fra ”Indigo” også en slide-gitar-solo, og etter tre ekstranumre og 20 minutter ”overtid” gikk NJS av scenen med forsikringer om at mange av de frammøtte ville dukke opp også når bandet besøker traktene igjen i Vikedal 20. juli i år.

 

"DEN LILLE KLASSEFESTEN" SANDVIKA 20. APRIL 2002

Eigil opptrådte med Frøydis Armand og Erik Lie på Kulturhuset, og det virker nå som to spor fra NJS’ ”Indigo”-album etter hvert har fått sin faste plass i forestillingen. 

I tillegg til ”Janus Madame”, som faktisk ble framført på premiéren til denne kabareten før den ble utgitt med NJS, har nå Tom Waits’ ”Take me home” måttet vike plassen for Erik Lies oversettelse av Bob Dylans ”To make you feel my love”, som jo er avslutningssporet på ”Indigo”, ”Min kjærlighet til deg”. Siste avisanmeldelse av forestillingen fremhevet da også dette innslaget som et av høydepunktene i kabareten.

 

ELVERUM 13. APRIL 2002

NJS-opptreden sammen med Trond Granlund og Stephen Ackles var i det hele viet Elvis Presleys musikk, og i tillegg til Svein Finjarn var også gitaristen Tore Heggelund invitert til å delta. (Heggelund spilte for øvrig med NJS også under ”NRK P1’s Rockegalla” i 1997). Blant NJS’ mere ”obskure” framføringer i Elverum 13. april  var ”Tell me why” (Eigil solo), ”Anyplace Is Paradise”, ”I Beg Of You” og ”Paralyzed” (sistnevnte med Svein Finjarn som solist). Trond Granlund og Eigil framførte ”Baby Let’s Play House” som vokalduett (slik de også gjorde det på Granlunds jubileums-live-album fra Smuget i Oslo i 1992).  Stephen Ackles måtte også til pers da Eigil inviterte ham til en vokalduett fra scenen, og valget falt på ”I Will Be Home Again” fra Eigils favorittalbum ”Elvis Is Back!”. En time uti konserten entret to medbragte blåsere scenen, og temperaturen steg ytterligere fram mot ”Swing Down Sweet Chariot”/”Himmelvogna” som avsluttet det hele med Granlund, Ackles, Heggelund, Finjarn, NJS og blåsere på scenen, og halvannen times konsertoppvisning i rock’n’roll-historie var over!

 

GJØVIK 12. APRIL 2002

NJS hadde invitert Svein Finjarn til å delta med bandet, noe som gjorde at repertoaret disse kveldene noen ganger tok nye vendinger. Publikum fikk oppleve et NJS der Svein hadde satt seg godt inn i flere av ”Indigo”-låtene samt ting som ”Lafayette”, ”Tornerose”, ”Toot toot”, ”Før lyset brenner ned” og ”God gammal Rock and Roll” (sistnevnte ble jo også framført av Eigil og Svein under Bodø-festivalen i januar). Coasters-originalen ”Little Egypt” samt Shadows-originalen ”Foot Tapper”, som vel ikke er framført med NJS fra scenen siden Bjørn Kristiansens tid i bandet, fikk begge et scene-comeback med NJS, likeledes Sveins ”Last Tango in Chicago” fra ”NJS 10”. I det hele tatt var mere av repertoaret enn vanlig hentet fra Sveins 70-talls-periode i bandet, og Eigil inviterte også Svein til å gjenopplive gamle sangduetter som "Wake Up Little Suzie”, ”Bye Bye love” og ”You’ve Lost That Loving Feeling”.

 

ABSOLUTT NORSK

Helgen 21. – 23. februar 2002 var NJS i Bergen, hovedsakelig for opptak til NRK1-TV-progammet ”Absolutt Norsk” med Rune Larsen og Jan Eggum som programledere, men også for to opptredener ved utestedet Bancorotto.

Prøvene til TV-programmet startet torsdag 21. februar mens opptakene ble foretatt fredag 22. februar.

NJS er hovedgjestene i programmet hvor også Iren Reppen deltar. NJS-delen er fylt med musikk fra hele karrieren – både i hele versjoner og i små utdrag. Hovedvekten ble lagt på up-tempo rock’n’roll og kjente NJS-originalkomposisjoner. I tillegg ble det spilt NJS-versjoner av låter ingen garantert har forbundet med NJS tidligere. Høyst sannsynlig ble det tatt opp langt mer enn det som vil bli vist når den tid kommer – tiden i TV-studioet ble fullt ut benyttet. Det ligger an til et program mer spekket med musikk enn fjorårets tilsvarende utgaver - totalt blir det satt opp med 70 minutters sendetid. Langt fra sikkert at alt NJS var gjennom under opptakene vil finne plass i det endelig program - Johns debut som vokalist håper vi kan bli delt med flere enn studiopublikummet.

Etter planen skal programmet sendes på NRK1 en gang i perioden 1. juni – 27. juli 2002 og det bør bli en gedigen fest for gamle og nye NJS-tilhengere som lenge har etterlyst et fyldig program med NJS.

Jan Eggum, som under innspillingen av programmet spilte med NJS på flere av låtene, hadde tatt med sin komplette(!) samling av NJS’ album som illustrasjon til NJS’ inntreden i NRK og Eggum’s store og ultimate norske pop-leksikon. Det er forfatteren og pop-historikeren Bård Ose som er hovedbidragsyter til leksikonet når det gjelder musikk fra 1970-tallet og oppover. Inntil videre vil leksikonet kun finnes på nettet - adressen til NJS-siden er så langt ikke kjent. Under prøvene overrasket Eggum med en versjon av Eigils ”Nettenes prinsesse” fra Undertaker’s Circus album ”Ragnarock”, senere innspilt med Eigil som ”Queen Of The Night” på solo-albumet ”Alhambra”. Eggum kunne fortelle Eigil at han hadde prøvd å invitere til et samspill mellom Eigil og BigBang, bandet som har spilt inn to versjoner av samme låt under tittelen ”Long Distance Man”. Dessverre var det ikke alle i Absolutt Norsk-redaksjonen som var like begeistret over den idéen.

Etter avsluttet TV-opptak, hastet NJS videre til utestedet Bancorotto for scene-comeback i Bergen.

Det var fullt hus med et begeistret publikum både fredag og lørdag – blant annet med Åge Aleksandersen og D.D.E. i salen. Scenerepertoaret disse kveldene besto av tradisjonell NJS-musikk av beste merke i tillegg til ny ”Indigo”-musikk – nå også med ”Min kjærlighet til deg” og ”Apotekerens tango” på plass i sceneversjoner. Lørdagens oppfordringer på ”Belfast Cowboy” kunne kanskje tyde på at en del hadde fått med seg Norsktoppens NJS-bidrag som vorspiel før de fikk oppleve samme låt fra scenen ”live” med NJS senere på kvelden.

 

Sist endret: 25 mai 2023 NJS-Booking:  Tlf.: 99 44 94 00  Web-Master: Tom Sunde