StartSide
Opp Ett Nivå
Eigil Berg
John Kolloen
Svein Finjarn
Bjørn Kristiansen
Ole Marius Melhuus
Finn John Andresen
Per Hellerud
Ivar Hovden
Øivind Madsen
Einar Mjåland
Asle Nilsen
Armand Torp
Håkon Vellesvik
Odd-Erik Østerås    

Ole Marius Melhuus            født 22. august 1956

Ole Marius - opprinnelig fra Hamar - er NJS' mest formelt utdannede musiker - som 8-åring lærte han å spille piano og som 14-åring cello som skulle bli hovedinstrumentet gjennom musikkutdannelsen til han gikk ut av Musikkhøyskolen i 1983. Bassgitar begynte han å spille som 16-åring i 1972.

Ole Marius er mye benyttet som cellist i større konsertarrangementer, blant annet har han spilt for Pavarotti på scene i Sverige og Norge. Også som bassist er han etterspurt - som studiomusiker er han blitt lydfestet blant annet på Ole Paus' "Mærsjen og Pårsjen" og Kirkvaag/Lystad/Mjøens "Torsken kommer nå". Som scenemusiker er hans innsats for Dollie og "Which Witch"-turneen hvor han også var sangsolist i nummeret "2.665.866.746.664 Little Devils" blant det mest kjente, men Ole Marius har vært innom det meste - ren pop, country, jazz, funk, soul og revy i tillegg til at han studert klassisk musikk og har stor interesse for språk.

Offisielt overtok Ole Marius som bassist i NJS i 1991 - lang tid før dette hadde han fungert som vikar både for Einar "Wallen" Mjåland og Øivind Madsen.   

Ole Marius som vikar for Einar "Wallen" Mjåland på Hellesylt 13. oktober 1984. Foto: Anne-Karin Stave.

Forrige Neste

Sist endret: 06 mars 2023 NJS-Booking:  Tlf.: 99 44 94 00  Web-Master: Tom Sunde