StartSide
Opp Ett Nivå    

Tilbake til 2021-siden

 

24.01.2021   Høsten 1975 annonserte Per at han ønsket å slutte i NJS - nyttårsaften samme år skulle være hans siste opptreden med NJS. NJS hadde flere kandidater inne for prøvespilling, blant andre Marius Müller og Morty Christiansen som begge ble ansett for å være i yngste laget. Geir Johansen fra Trondheim og Four Jets var mest aktuell, låter var innøvd og time hos fotograf var bestilt til pressebilder da "noe skar seg". Det nærmet seg krise, til to jobber i Trøndelag i midten av januar 1976 stilte Per opp som vikar før Ivar kom med forslag om å kontakte Svein Finjarn. NJS-repertoaret på tidlig 1970-tall var ikke noe problem, de fleste låtene kunne Svein fra en da allerede tjueårig karriere. Etter en snau uke med samøving hadde Svein sin NJS-debut på Flesberg 24. januar 1976. NJS-Klubbavisen Rock Machine nr. 32 har på sidene 32-35 et fyldig tilbakeblikk på årsskiftet 1975/1976. Foto: Svein Boye Andersen (Per/Svein), Arve Ringen (Gruppebilde)

01.02.2021 Programleder Tom Erik Sørensen hadde plukket fram "Free And Easy"/"Spillemann" som dagens spørsmål i NRK P1+ Frokostradioens lytterkonkurranse. Vi gratulerer vinneren Torbjørg Skråmestø fra Roa!

08.02.2021 "Norske Albumklassikere på CD" crowd-fundes i regi av Christer Falck og John Richard Stenberg - album som ikke tidligere er utgitt på CD eller der utgitte CD'er nå er vanskelig tilgjengelige. Kravet er at det bestilles 150 plater tilsvarende kr. 30.000,00 i løpet av 30 dager. Forslagene fra publikum om aktuelle album er mange - veldig tidlig ute var Anne-Grethe som foreslo de NJS-album som Tylden & Co AS ikke rakk å gi ut før kranene stengte der. Vi fulgte opp med Ivars "Instrumental" og Sveins "Mustang", "Solo Flight" og "Guitar Player". Etter at Christer Falck i en kommentar til forslaget nevnte at "alt av NJS-relatert er vel interessant", slo vi til med også Bjørns to pre-NJS soloalbum "B.C." og "Starfighter". "B.C." ble plukket ut til prosjektet og er godt på vei til å komme i mål - så langt er to tredjedeler av målet oppnådd.  "B.C." har 10 spor, alle av ypperste kvalitet. 6 spor med gnistrende instrumenaler og 4 vokale spor med tekster av blant annet Audun Tylden og Johnny Sareussen. Albumet er en "must" for alle! Foto: Thomas H. Arntsen, Fredrikstad Blad

Christer Falck har pubisert en meningsmåling der det er mulig å stemme fram kandidater til kommende utgivelser - der er selvsagt album med NJS, Svein, Ivar og Bjørn representert.

09.02.2021 Svein har ved ett par anledninger sagt at en vesentlig grunn til at han takket ja til å begynne i NJS i 1976 var ønsket om en sølvplate eller to til å ha på skryteveggen hjemme. Javel - var han synsk i januar 1976? NJS er riktignok "grossister" med sølv-, gull og diamantplater, men det var først 9. februar 1976 at NJS fikk tildelt sitt første platetrofé - sølvplaten for 20.000 solgte "Rock Machine"-album. Svein hadde nok fått tips fra sin gode venn, platedirektør Audun Tylden i Phonogram, om hvor landet lå. Som nytt medlem var Svein tilstede ved overrekkelsen, det var også Per og produsent Nils Bjarne Kvam. Et mer enn fulltallig NJS sammen med direktør Mikkel Aas signerte Nils' eksemplar av troféet - dette befinner seg nå hos Alf-Einar på Tysvær. NJS med Svein var som kjappest innom fotograf Arve Ringen i Oslo for et skrytebilde. 26. og 27. januar 1976 hadde NJS vært i studio for innspilling av sin første single med Svein - "Java" og "Gir'u Opp" og engelsk versjon "Giddy-Up A Ding-Dong". 10. februar 1976 var NJS i NRK for opptak til programmet "Musikalsk Gjestebod" med Sture Rogne som programleder. "Java" ble framført til et redigert play-back mens "Gir'u Opp" ble framført live. For ordens skyld - Svein fikk sine første av mange troféer med NJS, det var først 15. april 1977 og sølvplater for "Get It On" og "Close Up". Foto: Arve Ringen (NJS med troféer)

13.02.2021 Bjørns solo-album "B.C." fra 1979 kom i mål som "Norsk Albumklassiker på CD". Stor takk til alle som bidro og selvsagt til initiativtakerne Christer Falck og John Richard Stenberg. Bestilte CD'er bør bli klare for utsendelse i første halvdel av april. Hva så videre med albumklassikerne hva angår NJS-relaterte album? Vi (og Bjørn) er selvsagt klare for Bjørns oppfølgeralbum "Starfighter" fra 1981.

16.02.2021 Prosjekt "Norske Albumklassikere på CD" hviler ikke lenge på laurbladene. Heldigvis! Ikke før var Bjørns album "B.C." fullfinansiert så slår prosjektet til med tilsvarende for NJS' første album "Hold On!" fra 1974. Wow - selvsagt et must for alle gamle og nye NJS-fans. Da må det bestilles - målet er 150 forhåndsbestilinger/kr. 30.000,00 i løpet av 30 dager. Så løp og kjøp!! Tikk Tikk - klokka går!

14.03.2021 "Hold On!" hadde ikke problem med å komme i mål som "Norsk Albumklassiker på CD". CD'er skal etter planen være klare i månedsskiftet april/mai. Takk til alle som bidro. Prosjektet har funnet ytterligere en kandidat fra "vår" katalog over album som ikke tidligere er utgitt på CD. Nå er det Sveins tur med albumet "Mustang" fra 1977. Målet for CD-utgivelse er det samme - 150 forhåndsbestilinger/kr. 30.000,00 i løpet av 30 dager. Shadows-miljøet står sterkt i Norge, så det byr neppe på problem. Allikevel - ta ingen sjanser, bestill nå og bidra til nok en suksess!

17.03.2021 Eigil deltar på The Beatniks' 60-års jubileumsturné i oktober.

06.04.2021 Første NJS-relaterte "Norsk Albumklassiker på CD" er mottatt - Bjørns "B.C.". En suveren produksjon, både lydmessig og coverutførelse. Eneste vi kan sette fingeren på, er at Svein Christiansen er kreditert som medprodusent i stedet for Bjørn.

11.04.2021   Dette ble ulidelig spennende! Takket være en solid innspurt kom Svein og hans "Mustang" i mål hos prosjekt "Norske Albumklassikere på CD". Gratulerer til Svein og til alle som bidro til suksessen. TUSEN, TUSEN TAKK for hjelpen!

11.04.2021 Vi rakk knapt å trekke pusten etter den intense innspurten for "Mustang" før Christer Falck og John Richard Stenberg slo til med neste NJS-relaterte prosjekt. Nå er det "Get It On" som gjelder - målet er fortsatt 150 forhåndsbestilinger/kr. 30.000,00 i løpet av 30 dager. "If You Like Rock'n'Roll Get It On In Your Soul, Get It On".

14.04.2021 40 år siden NJS var hovedattraksjonen i NRK TVs program "Zikk Zakk". NRK inviterte spesielt medlemmer av NJS-klubben til opptaket 14. april 1981 og et hyggelig antall medlemmer stilte opp. Programmet ble sendt 8. juni 1981 - programmet i sin helhet ligger tilgjengelig på NRKs arkivsider.

15.04.2021 http://www.newjordal.net/Cover_Samleutgivelser/DIV197701S_EricLarsFour.jpg "Norsk Albumklassiker på CD" aktuelle "Get It On" ble grunnlaget for flere utgivelser med norske tekster - de fleste ble aktuelle for Norsktoppen. Ytterligere to låter havnet på Europatoppen.

- "Take Good Care Of My Baby" som "Ta Dem Med Deg Når Du Kommer" tekst Ivar - 8 uker på Norsktoppen

- "Yakety Yak" tekst Kåre Virud - ingen listeplassering

- "Giddy Up A Ding Dong" som "Gir'u Opp" tekst Ivar - Kanskje på Norsktoppen

- "Java" - 8 uker på Norsktoppen

- "The End On The World" som "En Dag I April" tekst Ivar - 8 uker på Norsktoppen

- "Get It On" - 8. plass på Europatoppen

- "Bring It All Way Back Home" - 9. plass på Europatoppen

Vi skal ikke glemme at tilttelmelodien "Get It On" ble oversatt til finsk som "Siitä Vaan, Sano" og utgitt på single med Eric Lars Four koblet med finsk versjon av The Beatles' "Got To Get You Into My Life". Ingen dårlig kombinasjon det - Lennon/McCartney og Eigil Berg på samme single!

29.04.2021 Web-Master er stadig på jakt etter ukjente NJS-relaterte utgivelser. Tidligere er Philips-utgivelsen "Merry Christmas" fra 1979 med diverse internasjonale artister hvor NJS bidrar med "Jingle Bell Rock" og "Rudolph The Red-Nosed Reindeer" funnet utgitt i Nederland og Australia. Men det stopper ikke der - den samlingen ble visstnok utgitt også i Saudi Arabia. Eget katalognummer og greier. Wow! Opplysninger hentet fra Discogs.com.

01.05.2021 EIGIL BERG (NEW JORDAL SWINGERS) - Lorelei - 1981 40 år siden "Lorelei" fra Eigils soloalbum "Alhambra" debuterte på Norsktoppen med førsteplass - en plassering den gjentok de neste tre ukene. Ivar og Svein hadde også bidrag fra sine soloalbum inne på Norsktoppen - det var bare Eigil som gikk helt til topps.

06.05.2021 6. mai 1976 ble NJS' fjerde album "Get It On" utgitt på LP og Kassett. Under pressekonferansen fikk NJS og produsent Nils Bjarne Kvam tildelt sølvplaten for den forrige utgivelsen, "Let's Boogie". Nå - 45 år senere - er "Get It On"-albumet aktuell for utgivelse på CD. Foto sølvplaten: Torbjørn Hjellen

09.05.2021 Nesten på dagen 45 år etter første utgivelse ble "Get It On" ferdig crowdfunded for CD-produksjon. Gratulasjoner og STOR TAKK til alle bidragsytere. Dette er moro å få realisert, men veldig nervepirrende å følge innspurten. Det gikk heldigvis bra også denne gangen!

18.05.2021 Bjørns soloalbum "Starfighter" fra 1981 er klar for "Norske Albumklassikere på CD". Ingen grunn til å nøle - albumet er minst like bra som "B.C." som ikke hadde problem med å nå målet.

27.05.2021   27. mai 1971 - på Eigils 22. fødselsdag - konkretiserte Ivar og Eigil planene om å starte et band. Eigil hadde i 1968 hentet inn Ivar til saksofonpålegg på "Sister Sue" med Morgans. De var nærmest naboer på Keyserløkka i Oslo, fant fort ut av felles interesser, at kjemien var god og de hadde sporadiske og improviserte opptredener sammen i årene som fulgte. Dette er behørig omtalt i klubbavis nr. 13. Vi gratulerer Eigil med bursdagen og NJS med 50-års jubileet.

27.05.2021  "Hold On!" på CD er levert fra "Norske Albumklassikere på CD"-prosjektet. Stor takk til prosjektet ved Christer Falck, John Richard Stenberg og Arvid Skancke-Knutsen, alle som bidro direkte og indirekte med forhåndsbestillinger og ikke minst NJS og produsent Nils Bjarne Kvam for det de gjorde i studioet for 48 år siden. (Foto: Heidi Fridtjofsen)

15.06.2021  Dagbladets Anders Grønneberg har intervjuet Svein i anledning The Beatniks' 60-års jubileum.

15.06.2021  Ulidelig spennende - med bare én dag igjen av tidsfristen, nådde Bjørns "Starfighter" målbeløpet på kr. 30.000,00. Det vil nok gå noen måneder før CD'en ligger i postkassen - prosjektet har ferie fram til 1. august da det igjen vil presenteres 20 nye kandidater for crowd-funding. Og da kan vi stille med flere forslag, både med NJS og solo med Ivar og Svein.

17.06.2021  Prosjekt "Norske Albumklassikere på CD" har tatt sommerferie. Status første halvår 2021 for "våre" kandidater til CD-produksjon ble hele 5 suksessfulle crowdfundinger. Prosjektet starter opp igjen 1. august 2021 - da håper vi flere av "våre" 6 gjenværende kandidater kan bli plukket ut.

23.06.2021  I anledning CD-utgivelsen av "Hold On!" har Shadnews bedt Eigil skrive noen ord.

23.06.2021  Skvis har lenge vært eneste nettbutikk som har tilbudt et hyggelig antall NJS-utgivelser på fysisk CD. Status for "Rock Machine" er nå endret fra "Kjøp" til "Overvåk" som tyder på at det fysiske albumet er utgått fra lager.

05.07.2021  Sveins "Mustang" på CD er ankommet. Nok en gang - TUSEN TAKK til alle som bidro med crowd-fundingen, til Christer Falck, John Richard Stenberg og Arvid Skancke-Knutsen og selvsagt Svein selv som i 1977 hadde med seg blant andre Eigil, Ivar og Håkon i studioet.

10.07.2021    NJS med blåserrekke bestående av Bjørn Asper (trompet), Tore Krok Nielsen (saksofon) og Tony Boye Ascanio (trombone) opptrådte på Lægreid Mimrefestival-21 i  Sogndal. Foto: Per Ole Hagen.

13.07.2021  Så var turen kommet til det fysiske albumet "Turn On To The Music" - også for dette er statusen for CD-utgaven endret til "Overvåk" hos Skvis.no. Men andre ord - utsolgt fra lager.

14.07.2021   Prosjekt "Norske Albumklassikere på CD" legger ut Maj Britt Andersens album "Det Svinger I Meg" fra 1978 for crowd-funding fra 1. august. Et bra album som har tålt tidens tann - og spesielt interessant for oss siden NJS er sterkt deltagende. Eigil har levert låtene "Som Bølger Slår Mot Land" og "Reiser Over Havet" med tekst av Ivar og NJS deltar som studiomusikere på disse og "Vær Litt Lur". Eigil er også med og korer på "Takk Skal Du Ha For Denne Sommer" og "Mil Etter Mil". Maj Britt Andersen kvitterte med deltagelse som gjesteartist da NJS 13. juni 1978 opptrådte i Grieghallen i Bergen - første konsert med popartister i Bergens da nye "storstue". "Som Bølger Slår Mot Land" spilte NJS selv inn som "As Long As Life Goes On" til albumet "New Jordal Swingers 10" i 1979 mens "Reiser Over Havet" bare finnes i denne Maj Britt Andersen-versjonen på dette albumet og på single fra 1979. Foto Grieghallen: Steiner Døsvik, Bergens Arbeiderblad.

23.07.2021 NJS' deltagelse under Lægreid Mimrefestival-21 har ikke gått ubemerket hen. Platekompaniet har en "Festival Spesial - Norske Festivalartister 2021"-kampanje hvor de har samlet artister som spiller på festivaler i Norge i sommer. NJS er med og Platekompaniet har kampanjepris med kr, 20,00 reduksjon på "Hold On!"-CD'en. Hverken Skvis.no eller Norske Albumklassikere matcher det. Hvis Platekompaniet trengte et salgsargument, kunne det vært: "Kjøp 8 - Betal for 7". "11 Sanger" var med i samme kampanje - her var reduksjonen på kr. 35,00.

28.07.2021  Ivar fyller 75 år. Vi gratulerer! Foto: Svein Boye Andersen

30.07.2021  "Get It On" er levert fra "Norske Albumklassikere på CD". Takk til alle som bidro til at crowd-fundingen kom i mål.

31.07.2021 Sommerferien er over og Prosjekt "Norske Albumklassikere på CD" frister med 20 nye kandidater til crowd-funding. Disse kandidatene ble avslørt i løpet av siste halvdel av juli. Som nevnt tidligere, ble det 14. juli kjent at Maj Britt Andersens album "Det Svinger I Meg" fra 1978 med deltakelse av NJS både som låtskrivere og studiomusikere er blant kandidatene. 25. juli kunne Prosjektet avsløre at NJS-albumet "NJS" fra 1982 også er aktuell for crowd-funding. Målet for begge er 150 forhåndskjøp tilsvarende kr. 30.000,00 i løpet av 30 dager.

07.08.2021  45 år siden Håkon sto på scene for første gang sammen med Eigil, Ivar, John og Svein. Stedet var Lena. Dagen etter opptrådte de i Oslo under Elvis-festivalen på Soria Moria. Foto: Svein Boye Andersen

08.08.2021 8. august synes å være "dagen for Elvis-festivaler" på Soria Moria kino i Oslo på 1970-tallet. Ikke bare markerer datoen 45 års jubileum for Håkons andre jobb i NJS i 1976 - det er også datoen for den aller første norske Elvis-festivalen 5 år tidligere, i 1971. Backingbandet som den gangen ikke hadde noe navn, besto av Eigil, Ivar, Per, Erik og Bjørn Krokfoss på trommer. Foto: Arne Metzner

14.08.2021  Under høstens 17 dagers Nord-Norge turné i september 1979 deltok Sveins gode venn og kollega fra The New Beatnicks og Fresh Air, Finn John Andresen, som vikar for Ivar. Da Svein sommeren 1981 ønsket å gi seg i NJS, var Finn John veldig aktuell som nytt medlem i NJS. 14. august 1981 i Kristiansand var første opptreden med Finn John på plass som fast NJS-medlem.

22.08.2021  Ole Marius fyller 65 år og feirer 30 år som NJS-bassist. Vi gratulerer! Foto: Sven-Erik Hagen

23.08.2021  Thomas Neraasen har produsert et portrettprogram om NJS og Eigil. (Faktafeil under Thomas Neraasens gjennomgang stammer fra førsteutgaven av Norsk Pop & Rock Leksikon av Jan Eggum, Bård Ose og Siren Steen (Vega Forlag 2005). Feil vedrørende NJS ble rettet til biografiene hos Rockipedia.no og Wikipedia.no.)

25.08.2021   "NJS" er 3/4 underveis til å bli crowd-funded for utgivelse på CD. Et godt resultat så langt - problemet er at det er bare 5 -fem- dager igjen av fristen. Det er ikke altfor mange av NJS-klubbens noen tusen medlemmer som kjenner sin besøkelsestid, på høy tide å komme ned fra gjerdet og opp på barrikadene. Vi trenger dere for å få prosjektet i havn. Maj Britt Andersens album "Det Svinger i Meg" har dessverre en noe lengre vei å gå - her er drøyt halvparten innsamlet og fristen er den samme - 5 -fem- dager. På tide å finne fram bankkortet eller vippsen - både tidligere klubbmedlemmer og folk på vestsiden av Mjøsa. Vi hadde trodd at begge albumene skulle seile greit inn og skjønner ikke helt hva som skjer - Maj Britt har kanske svaret: "FOLK ER RARE". Ikke så rare, vel - nå må det bokstavelig talt handles!

26.08.2021   "NJS" kom i mål 4 dager før fristen. Gratulerer og STOR takk til alle som bidro, til Prosjekt Norske Albumklassikere på CD og til NJS.

26.08.2021  Ikke før er "NJS" vel i havn og Maj Britt Andersen godt underveis så slår Prosjekt Norske Albumklassikere på CD til med nok en utgivelse som bør fatte vår interesse. På "And Now .. The New Beatnicks" fra 1967 deltar både Svein og Finn John som gitarister i The New Beatnicks. 8 av 12 låter på albumet er skrevet av Svein. Hvis noen fortsatt har litt feriepenger igjen, så ......

30.08.2021  Maj Britt Andersen med assistanse av NJS kom i mål for utgivelse av "Det Svinger I Meg" fra 1978 på CD. Nok en gang - takk til alle som bidro og gratulerer til Maj Britt!

08.09.2021   NEW JORDAL SWINGERS - Speilet - 2001 8. september 2001 innledet NJS sin siste runde med førsteplasser på Norsktoppen. "Speilet" debuterte på topp og holdt denne de neste tre ukene. "Speilet" ble den låten av alle NJS-låtene som etter endring av regler holdt seg lengst på Norsktoppen med 13 uker. Totalt oppnådde NJS 57 førsteplasser på Norsktoppen - fra "Nå Må'ru Slutt' Opp Med Å Se På Meg Sånn" i 1974 til "Speilet" i 2001. Norsktoppen hadde sin siste sending i desember 2008.

25.09.2021  Med bare noen minutter igjen av tidsfristen, gikk "And Now .. The New Beatnicks" i mål til "Norske Albumklassikere på CD"-produksjon.

29.09.2021 Prosjekt "Norske Albumklassikere på CD" tilbyr crowd-funding av albumene "Brødrene Thue" med Håkon på bass fra 1975 og "Handle With Care" fra 1977 med Bjørn på gitar i Alex-bandet.

Oppfølging 11.11.2021: "Handle With Care" klarte tidsfristen og vil bli produsert på CD - det gjorde dessverre ikke "Brødrene Thue".

06.10.2021 Prosjekt "Norske Albumklassikere på CD" inviterer til crowd-funding av albumet "Let's Boogie" fra 1975. Målet er fortsatt det samme - kr. 30.000,00 innsamlet i løpet av 30 dager, d.v.s innen 5. november 2021. Minner om at vinylutgaven av albumet finnes i to versjoner. Den opprinnelige utgaven fra mai 1975 låt langt "dauere" enn Ivar Finsens remasterede versjon fra oktober samme år. Nå har alle muligheten til å sikre seg en topp lydmessig versjon på CD.

06.10.2021   The Beatniks la turen innom Oslo Konserthus med sin 60-års jubileumskonsert. Det ble trivelig gjenhør med flere versjoner fra NJS-katalogen, vi noterte "Railroad Man, "Dissappear", "Crazy About You", "Last Tango In Chicago", "Country Girl" og "The Pain" i tillegg til "Mustang" fra Sveins soloalbum,  duetten "Here's To You" fra The Beatniksalbumet, "Please Stay" og "Slowdown" som finalenummer. Rosinen i pølsen var at Eigil sang "Country Girl". Under åpningskonserten noen dager tidligere var også "Mr. Twang Man" på repertoaret, men den måtte utgå i Konserthuset grunnet tidspress. En solid gjennomført konsert og "historietime" for et lydhørt og takknemlig publikum med John Kolloen, Ivar Hovden og Erik Østerås på plass i salen sammen med flere tidligere medlemmer i NJS-klubben.  Foto: May Wenche Knutsen Video: Stig Hjellen

22.10.2021 The Beatniks har i anledning 60-års jubileet gitt ut en CD/EP med 5 spor. Svein er låtskriver på 3 av disse. Fysisk CD selges kun der og da på turnéstedene mens låtene finnes digitalt på de fleste platformer.

31.10.2021  NJS med blåserrekke skal opptre med halvannen times konsert under "Ribbejazz" på Lillestrøm 29. desember.

03.11.2021   40 år siden NJS hadde "undervisningstime" på Kjenn Skole, Lørenskog. Finn John og Eigil ledet en skoletime om rockens historie med støtte fra Ivar, John og Håkon. Foto: Bjørn Inge Karlsen

03.11.2021  Med et snaut kvarter igjen av tidsfristen, oppnådde "Let's Boogie" målet på innsamlet kr. 30.000,00 for CD-utgivelse. Takk til alle som bidro! Albumet er neppe klar fra fabrikk før på nyåret 2022. Etternølere kan fortsatt forhåndsbestille her.

12.11.2021  NRKs pophistoriker Bård Ose hadde et kvarters innslag i programmet "Ose" på NRK P1+ som tok for seg litt av Eigils karriere fra 1968 til 1981. Det ble gjenhør med Morgans-versjonen av "Eilas", "Get It On" og "Queen Of The Night" fra "Alhambra"-albumet.

12.11.2021  I anledning Sveins kommende jubileum, tilbyr "Norske Albumklassikere på CD" crowd-funding av albumet "Solo Flight" fra 1978. Og ikke nok med det - oppnås målet med innsamlede kr. 30.000,00 innen bursdagen, det er om 3 -tre- dager, vil prosjektet umiddelbart legge ut også "Guitar Player" for crowd-funding. Denne sjansen kan vi ikke la gå fra oss.

Oppfølging 16.11.2021: Det blir med "Solo Flight". Snaue 30% ble innsamlet før bursdagen. Cut-off 12. desember 2021.

14.11.2021  Det blir mye "Norske Albumklassikere på CD" for tiden og her et lite "sidespor". Christer Falck og John Richard Stenberg har etablert et sub-prosjekt som muliggjør crowd-funding av CD'er med låter som tidligere ikke har blitt utgitt hverken på album eller CD. Mye aktuelt, både av NJS-singler og andre NJS-relaterte utgivelser. Christer Falck har på Facebook lagt ut en meningsmåling der det er mulig å melde inn forslag til og stemme på låter som kan være aktuelle til crowd-funding. Siden web-master har et spesielt forhold til Eigils band før NJS, har han meldt inn Eigil-/Morgans-låten "Stantia's Song" sammen med B-sidene på samtlige tre Morgans-singler. Vi oppfordrer leserne til å avgi sine stemmer. A-sidene på Morgans to første singler - "Trouble And Tea" og "Eilas" - er tidligere utgitt på CD og faller utenfor i denne sammenhengen. 

15.11.2021   En HEDERSMANN runder 75 år. Gratulerer med dagen, Svein!!

20.11.2021 "Norske Albumklassikere på CD" fortsetter å tråkle seg gjennom katalogene med NJS-relaterte klenodier. Nå er turen kommet til Bjørn og Aunt Marys debutalbum fra 1970. Cut-off er om 30 dager - 20. desember 2021.

22.11.2021   Hyggelig post fra Norske Albumklassikere på CD i dag. Både "NJS" med NJS (surprise, surprise) og "Det Svinger I Meg" med Maj Britt Andersen hvor NJS deltar på tre spor kom i dag. Nok en gang - STOR TAKK TIL Christer Falck,  John Richard Stenberg, Arvid Skancke-Knutsen for et glimrende initiativ og til alle som bidro til realiseringen. EKSTRA STOR TAKK til Giert Clausen for nok en glimrende re-mastering. Dette var øregodt!

02.12.2021 "Norske Albumklassikere på CD" fortsetter å plukke NJS-relaterte kandidater til crowd-funding. Bjørns tur igjen - som medlem i Alex-bandet og utgivelsen "Daddy's Child" fra 1980. Cut-off 31. desember 2021.

03.12.2021 "Ragnarock" med Undertakers Circus fra 1973 ble neste kandidat for crowd-funding hos "Norske Albumklassikere på CD". En interessant utgivelse - Ivar var medlem i Circuset på den tiden og Eigil deltar med piano på fire låter, deriblant hans "Queen Of The Night" med norsk tekst "Nettenes Prinsesse" av Thor Greni. Cut-off 1. januar 2022.

06.12.2021 "Ribbejazz" på Lilllestrøm 29.12.2021 er avlyst.

12.12.2021 Med én time igjen av fristen, landet "Solo Flight" - Sveins album fra 1978 - trygt med nok innsamlet beløp til å muliggjøre CD-produksjon. Takk til alle som sto på med bidrag og gratulerer til Svein og "Norske Albumklassikere på CD"-prosjektet.

14.12.2021 NJS' album "Movin' On" fra 1984 er ikke utgitt på CD. Det kan det gjøres noe med nå - Prosjekt "Norske Albumklassikere på CD" tilbyr crowd-funding. Målet er fortsatt det samme - kr. 30.000,00 i løpet av 30 dager. Det har gått bra med tidligere crowd-fundinger. Også denne bør klare målet. Opp til oss!

17.12.2021 Shadnews 2021/9 har omtale av Beatniks-turnéen og "Get It On".

17.12.2021 Brødrene Thue med Håkon på bass' første album - "Brødrene Thue" - innfridde ikke minstekravet til CD-produksjon tidligere i høst. Prosjekt "Norske Albumklassikere på CD" har tatt på seg nisseluen og gir blant andre dette albumet en ny sjanse.

20.12.2021 Nok en suksess hos "Norske Albumklassikere på CD" - denne gang Bjørn og Aunt Marys album fra 1970.

20.12.2021 Suksessen med "Aunt Mary" må ha gitt prosjektet "blod på tann". Umiddelbart ble Aunt Marys album "Loaded" fra 1972 lagt ut for crowd-funding.

23.12.2021 CD-utgaven av "Let's Boogie" ankom i dag. Takk til alle som bidro og til "Norske Albumklassikere på CD"-prosjektet.

23.12.2021 Overføringsfeil i liner notes for "Let's Boogie". Her med også det korrekte utsnitt fra Arvid Skancke-Knutsens manus. "Fy på lanken" til "Norske Albumklassikere på CD"s korrekturlesere og takk til Kjell-Otto Svendsen som først oppdaget miseren.

31.12.2021  Det ble heller ikke i 2021 utgitt ny musikk med NJS. De rundt dusinet utgivelser som ble lansert, var alle retroutgivelser i regi av Christer Falck og John Richard Stenbergs prosjekt "Norske Albumklassikere på CD" hvor utvalgte og i en viss grad ønskede album som tidligere ikke har vært utgitt på CD ble lagt ut for crowd-funding. Målet var forhåndsbestilling av 150 CD'er tilsvarende kr. 30.000,00 i løpet av 30 dager. Fire NJS-album passerte nåløyet og det femte er ved årsskiftet under crowd-funding. I tillegg ble Bjørn og Sveins soloalbum fra tiden før og i NJS klarert - det samme gjeldt album der NJS-medlemmer, nåværende og tidligere, deltok. Ved årsskiftet ligger ytterligere 4 slike album ute for crowd-funding.

På tampen av året kom innlegg på Facebook om "ny musikk på gang". Riktignok ikke til eller med NJS virker det som - Eigil har igjen vært i NRKs studio sammen med Rune Arnesen og Jørun Bøgeberg mens Ivar og Odd-Erik sammen med Erik Johansen har startet innspilling hos Stovner Rockefabrikk til nok et Trollklang-album.

 

"Norske Albumklassikere på CD":

NACD057

HOLD ON!      

NACD099

GET IT ON

NACD135

NJS

NACD176

LET'S BOOGIE

 

NACD079

MUSTANG

NACD033

B.C.

NACD124

STARFIGHTER

 

 

Sist endret: 04 november 2022 NJS-Booking:  Tlf.: 99 44 94 00  Web-Master: Tom Sunde