StartSide
Opp Ett Nivå    

 Tilbake til 2005-siden

03.01.2005 En nær venn og mangeårig kollega av NJS, Sigurd Køhn omkom sammen med sin sønn Simen i flodbølgen som rammet Khao Lak i Thailand 2. juledag i fjor. Sigurd deltok som studiomusiker på "Nobody's Fool" i 1984, på flere kutt på "Graffiti" i 1988 og som støttemusiker/gjest under Julekonsertene i 1986 og 1988 og Melodi Grand Prix i 1993. Sigurd var selvskreven gjest under "venners venner-aftenen" i mai i fjor. 

08.01.2005 I dag er det 70 år siden Elvis Presley ble født. Ham skylder vi mye - veldig mye. Takk, Elvis!

08.01.2005 Oppdatert Biografi for NJS er på plass.

Sverres prøvepressing av "Flashback" Aage med "Turn On .."-trofe og "Only Sixteen"-single 09.01.2005 Web-Master får stadig henvendelser fra samlere av NJS-utgivelser. De fleste samlere har selvsagt vært innom også "samlersidene" som et utgangspunkt for å få tak i "alt" - ikke bare de offisielle utgivelsene.  Hvis det er noen trøst for de samlere som fortsatt har hull i samlingen - Web-Master har ingen komplett samling, det har heller ikke Eigil. Eigil er noe usikker på om han en gang i 1974 så 8-spors kassetten av "Rock Machine" - han har den i hvert fall ikke. Den er - kanskje i likhet med "Byen lever"-singlen fra 1985 og de tre radio-singlene fra "Indigo" relativt vanskelig å få tak i. De mer tradisjonelle utgivelsene - inklusive de internasjonale singlene "That'll Be The Day"/"Personality" "Hurt"/"Railroad Man" har flere fått tak i via Internet. Qxl.no har flere samlere nevnt som et brukbart nettsted for samlere. Bildene over er et godt eksempel på hva samlere kan komme over - Sverre i Gjøvik kjøpte "Flashback" - det han fikk var et prøveeksemplar. De er det ikke mange av. Men Aage i Hamar var kanskje enda heldigere - ikke bare fikk han tak i NJS' første single med bildecover, han fikk også tilslag på et gullplatetrofé for "Turn On To The Music" fra Sverige. Alt tyder på at dette er Finn Johns eksemplar - utdelt under julekonserten i 1981. Ellers bør det være mulig å få tak i albumutgivelsene på platemesser eller i bruktbutikker. Web-Master har selv funnet de fleste NJS- og soloutgivelser med øyensynlig prima kvalitet i butikker som Spøk & Spenning og Rock og Råll. Alle samlere ønskes Lykke til - hvis noen kommer over nevnte 8-spors kassett med "Rock Machine" så gi tilbakemelding til Web-Master. JEG MANGLER BILDE AV DENNE TIL SIDENE. Og uten denne er sidene ikke komplette!!  

09.01.2005 En spesialmelding til Eigil: Lørdag førstkommende har Dan Børge Akerø ny-premiere på "Den store klassefesten" på NRK 1. Kanskje på tide å børste støvet av Frøydis og Erik?

10.01.2005 NRK P2s program "Sånn er livet" hadde med et intervju med Eigil rundt 70-års jubilanten.

11.01.2005 I rom-julen nevnte vi for Eigil at statistikken vi ukentlig får fra web-hotellet angir at det er mange, veldig mange tilslag på de sidene hvor vi gjengir tekster til NJS' mange innspillinger. Eigil har riktig innstilling - da skal tekstene være pinlig korrekte. Han er i ferd med en gjennomgang - og sjekker for sikkerhets skyld ikke bare sin egen hukommelse, men også mot nettet, noter og diverse oppslagsverk. Kjempejobb med andre ord. Så langt har vi fått oppdatert tekstene for "Hold On!", "Rock Machine", "Let's Boogie" og "Get It On". Resten kommer - men det sier seg selv at det vil ta tid før vi er endelig i mål. Takk så langt, Eigil! 

22.01.2005 Dagbladet bringer i dag en oversikt over "Det norske platesalget 2004". Her finner vi blant annet "45 Beste! 30 år med rock'n'roll" med oppgitt salg på 8.200 eksemplarer. NJS har bare Morten Abel og Børretzen/Myhre foran seg blant  samleplatene - Børretzen/Myhre med bare 100 eksemplarer mer. Bra salg med andre ord - og CD'en selger fortsatt!!

27.01.2005 Eigil er nå ferdig med det som i utgangspunktet virket som en nær uoverkommelig oppgave - han har gått gjennom samtlige tekster til NJS' mange innspillinger og gitt verdifull korrektur både til selve tekstene som til omtalen av sangene og innspillingene. Godt gjort - nå kan vi skryte av pinlig korrekte tekster slik de i sin tid ble sunget - faktisk for en liten håndfull av innspillingene fra det tidlige 1970-tall slik de burde ha vært sunget. Takk, Eigil - godt jobbet, igjen!

29.01.2005 Under surfing på nettet etter sjeldne NJS-utgivelser, kom Alf-Einar i Haugesund over en spansk side som kanskje er en av de mest omfattende når det gjelder "A Whiter Shade Of Pale". I fellesskap fant vi et ekstra eksemplar av Klubb-EP'en fra 1980 som Alf-Einar sendte til sydligere strøk. Så nå er NJS også representert på den siden. Nevnte du samtidig NJS' uutgitte innspilling av AWSOP med Ivars norske tekst, Alf-Einar? Den finnes vel kun på NJS-klubbens jubileumskassett nr. 10 utgitt i 1984.

08.02.2005 Alf-Einar tipset selvsagt om "Som en skygge i et speil" til sin spanske web-kontakt. Nå er også klubbens 10. jubileumskassett fra 1984 representert på "AWSOP-siten".

11.02.2005 Av mangel på jobb-bekreftelser, bringer vi videre rykter vi har fanget opp - ifølge Elvis-klubbens medlemsblad "Flaming Star" Eigil skal delta som bar-pianist på klubbens Elvis-Kiel-cruise 20. og 21. mai hvor også The Beatniks skal opptre mens Can Dance's hjemmesider avslører at NJS skal spille i Kongsberg Sentrum 20. august sammen med Hellbellies, Dænsebændet og Can Dance. 

15.02.2005 Det er Eigil som er har fornøyelsen av å åpne Trond Granlunds nye CD "En litt forvirra fyr" med pianospill. Eigil deltar som gjestemusiker på åpningslåten - Granlunds versjon av Bob Dylans "Ring Them Bells" med norsk tekst "La klokker slå".

24.02.2005 22. og 23. oktober er det klart for nye cruise-tur til Hirtshals - også denne gang sammen med The Beatniks og Bjørn Nordvang.

24.02.2005 I Hjemmet nr. 9 (28. februar) er spørsmål nr. 23 i "Vet Du Det?"-spalten: "Hvilken norsk popgruppe kan assosieres med Jordal Amfi i Oslo?". Det tror jeg at jeg vet - vet du?

25.02.2005 Etter tidligere å ha sittet i juryene for Spellemannprisen i kategoriene for både rock, pop og viser, avanserte Eigil i år til den kanskje tyngste, og i alle fall den største og vanskeligste klassen innen Spellemannprisen, den såkalte "Åpen klasse". Her er det album som faller utenom alle de andre kategoriene som skal vurderes, og i år var hele 61 nye norske album påmeldt til denne klassen for grundig gjennomlytting og vurdering av juryen.

01.03.2005 Også Ivar var i år medlem i en Spellemannpris-jury - for "Beste barneplate".

Martin og Gary Brooker med T-skjorter 01.03.2005 Vår nå gode venn og "A Whiter Shade Of Pale"-guru Martin i Spania ble overbegeistret over NJS' utgaver av hans favoritt. Nå er "Som en skygge i et speil" inntatt med korrekte flaggfarger på den T-skjorte han gir til - som han selv sier - "Only for friends".

03.03.2005 NJS opptrer under Kanonlotteriet i Kongsberg 20. august 2005. I tillegg til NJS spiller også Hellbillies og Dænsebændet fra samme scene samme kveld.

09.03.2005 Tylden & Co A/S og Musikkonline har fortsatt nedlastbare filer av "Indigo", "Christmas Album" og "45 Beste! 30 år med rock'n'roll" på lager. Nytt nå er også nedlastbare ringetoner til mobiltelefonen - "Rockin' Around The Christmas Tree", "Santa Claus Is Coming To Town" og "White Christmas" i tillegg til "Lorelei". 

23.03.2005 Eigil og John ble observert på TV-skjermen i NRK's Påskenøtter tirsdag 22. mars. Seansen var hentet fra videoinnspillingen med "Claudia, Big Hand og Casino" fra 1985, der Eigil og John deltok som "publikum" sammen med blant andre Anne-Grethe Preus og Amund Enger.

26.03.2005 I dag var det Per og Erik's tur i NRK's Påskenøtter. Som medlemmer av Rock'n'Roll Team backet de Per "Elvis" Granberg's framførelse av "See See Rider".

01.04.2005  En av de mest ivrige samlere av NJS-utgivelser har fått napp i "Ælve-Rock"-singlen med hvit etikett. Det stemmer at utgivelser fra 1974 finnes med både hvit og blå etiketter - mer om dette på "samlerobjekt-sidene". Der har vi også tatt med litt om hvilke singler som ble utgitt med stort respektive lite senterhull - dette fra egen samling så hvis noen har singler med annen senterhulltype vil web-master gjerne ha tilbakemelding om dette.

05.04.2005 Eigil står for flere av underholdnings-innslagene når Color Line og den norske Elvis-klubben "Flaming Star" arrangerer sitt Elvis-cruise med M/S Kronprins Harald til Kiel 20. og 21. mai 2005. Andre "NJS-relaterte" artister som også deltar er bl.a. Svein Finjarn og Trond Granlund, foruten amerikanske Charlie Hodge. Charlie Hodge er vel den som har jobbet tettest med Elvis Presley i lengst periode, både privat, på scenen, i filmer, som låtskriver og i platestudio, og det kan allerede røpes at det jobbes med å få til duetter med Hodge og hans norske kolleger.

06.04.2005 I NJS-Klubbens dager var medlemmene kjente for å stå på. Og noen gjør det fortsatt. Én av de mest markerte fra den tid, Harald Gjengstø, tok kampen opp med Trafikketaten i Oslo's noe tvilsomme praksis med bøtelegging av parkering langs Mosseveien i Oslo. Harald førte selv saken i Oslo Tingrett - med en knusende seier. På vegne av alle oss bilister - Takk Harald! 1-0 til den "lille, men sterke mann" mot det offentlige.

14.04.2005 The Shadows holdt i kveld den første av sine tre "Final Tour"-konserter i Oslo Konserthus. Eigil og John var blant mange musikkcelebriteter i salen. 

15.04.2005 Eigil fikk selvsagt med seg kveldens konsert på Rockefeller i Oslo med Elvis's band fra 1969-innspillingene. Også der traff han kjente - Erik var også der, der var også to av vokalistene på "Rock"-albumet fra 1973, Øivind "King Kong" Johannessen og Trond Granlund. 

15.04.2005 Alf Einar i Haugesund har igjen vært på nettet og handlet tidlige NJS-singler - og da fikk han med "på kjøpet" noen bilder fra tidlig 1970-tall - blant annet dette. Dette er det ulitamate scenebildet fra før "Hold On!" - That's The Way It Was! 

19.04.2005 Norges "Delta Queen" - "Skibladner" - feirer i år 150 år på vannet. Skibladner-festivalen ønsket å markere dette og også sin egne 10. sesong med blant annet NJS som hoveartister fra scene på Gjøvik lørdag 25. juni. NJS går på scenen relativt tidlig til dem å være - kl. 18:30 - og vil spille to avdelinger fram til kl. 21:00.

23.04.2005 Eigil blandet med gammalost, stavkirke og HMD? Store ting skjer førstkommende torsdag (28. april). Web-master har kranglet seg med som Eigils "eskorte" - så detaljer følger .........! 

27.04.2005 3. mai skal Eigil underholde med en "intim-konsert" hos Aksept (Fagerheimsgaten 16) i Oslo.

28.04.2005 Kronprinsregenten og Kronprinsessen foresto i dag åpningen av Norsk Folkemuseums utstilling i anledning Norges 100-års jubileum. Folkemuseet hadde henvendt seg til Eigil med spørsmål om gjenstander til den del av utskillingen "Nordmenn og svensker" som skulle reflektere underholdningslikheter og -forskjeller for de to land. Eigil har mye rart og over 20 av gjenstandene er hentet fra hans "private samling". Det meste er ikke NJS-relatert - blant det som er det finner vi Gullplaten (50.000 solgte eksemplarer) av "10" og "Gullmikrofonen" fra Det Nye (1977). I tillegg hadde Folkemuseet forstørret et bilde av Eigil, Bjørn og Wallen til tilnærmet 1:1-størrelse. De som fikk med seg reportasjen i Dagsrevyen må ikke la seg lure av påskriften på turneplakaten - NJS skal IKKE spille på Folkemuseet i morgen. Utstillingen skal stå til september og er vel verd å få med seg.

05.05.2005 Under jubileumskonserten på Rock Bottom i mai i fjor, var det også stor interesse for den sammensatte videocollagen. Opptaket fra "Back To Rock"-konserten i 1973 hadde ingen sett siden det ble vist på NRK i mars samme år. Med god hjelp av Ivars videokanon, ble det et vellykket gjensyn for NJS-1 og NJS-2. Det stoppet ikke med opptaket fra 1973 - alle opptak fram til 1982 ble vist og behørig kommentert underveis. Hadde det ikke for flere vært arbeidsdag neste dag, hadde vi sikkert sittet der enda.

Samme dag hadde det dukket opp en CD med opptak fra et ettermiddagshow i Ski Rådhusteater 20. september 1975 hvor NJS var ett av trekkplastrene. Opptaket var av overraskende god kvalitet og ga et godt eksempel på den "rock'n'roll-energi" som NJS også da var kjent for. Det originale NJS var tydelig imponert over seg selv og bemerket flere ganger hvor fort og intenst de den gang spilte fra scene. Set-listen den ettermiddagen i 1975 var: 

  1 Johnny B. Goode

  2 Shakin' All Over

  3 Summertime Blues

  4 That'll Be The Day

  5 Heartbreak Hotel

  6 Ready Teddy

  7 Guitar Boogie

  8 Reveille Rock

  9 Charlie Brown

10 Medley (Ælve-Rock/Nut Rocker/Nå Må'ru Slutt' Opp Med Å Se På Meg Sånn)

11 Jailhouse Rock

12 Lawdy Miss Clawdy

13 Whole Lotta Shakin' Goin' On.

Stor takk til Jonny Fevåg som ikke bare tok vare på opptaket i 30 år, fikk det overført til CD og uoppfordret gjorde det disponibelt også for NJS.

20. og 21.05.2005 Eigil og Svein deltok på Elvis-klubben "Flaming Star"'s cruise til Kiel. Foruten å opptre som "bar-pianist", var Eigil også kapellmester for Charlie Hodge og han opptråde på hovedscenen sammen med et sammensatt band med musikere fra Trond Granlunds band og The Beatniks. For de som ikke er like innvidde i Elvis' bekjentskapskrets som det Eigil og Arne Metzner er, så var Charlie Hodge en av Elvis' nærmeste venner fra slutten av 1950-tallet og deltok i flere av Elvis' filmer, på plateinnspillinger og live-opptredener fram til 1977.

01.06.2005 VG og Hundreårsmarkeringen 2005 skal i løpet av juni gi ut en boks med 10 CD'er som representerer norsk populærmusikk gjennom 100 år. Sentralt i utvalget og sammensetningen er Tor Milde - og "Slemme-Tor" er ikke så aller verst allikevel. Han har skjønt det våre NRK-venner i Tromsø ikke skjønte - NJS hører absolutt med når norsk musikks historie skal skrives. 3. juni skal det være en større fotosession der flere av prosjektets artister er invitert. Eigil er dessverre forhindret den dagen, så sannsynligvis blir det John som kan beskues i VG om noen dager. Apropos Tor Milde - visste du at Eigil konkurrerte mot nettopp Tor Milde i en pop-quiz på Radio Radio i juli 1988? Hvem som vant den gangen? Ikke Eigil i hvert fall!

  05.06.2005 VG-Nett har lagt ut en liten video-snutt fra fredagens fotosession. Både John og Svein dukker opp - John i trappen til venstre og Svein i første rekke midt på. Bjørn var også til stede for fotograferingen som representant for Aunt Mary. Bildet - og CD-boksen - skal komme om 3-4 uker. 

11.06.2005 NRK viste i programmet "Edel vare" et klipp fra midten av 1970-tallet hvor Ivar Medaas og Jon Eikemo framførte "Hesthandlarvise" - samme sang som Eigil og John hadde suksess med i "Absolutt norsk" i 2002. Medaas og Eikemo ble akkompagnert av Brødrene Thues Danseensemble - med Håkon godt framme i bildet.

14.06.2005 Det har lenge vært annonsert at spillefilmen "1958" skal utgis på DVD, men dette lar visst vente på seg. For alle som lengter etter et gjensyn, kommer NRK i møte - mandag 20. juni sendes filmen på NRK1 kl. 14:35. På med opptakeren!!

16.06.2005 Eigil, sammen med Paal Flaata og Elisabeth Andreassen, ga en musikalsk hyllest fra scenen på Smuget i Oslo i går da Stephen Ackles feiret sine 25 år som artist. Eigil ble invitert til å overta jubilantens pianokrakk, og et entusiastisk publikum ble servert improvisert rock'n'roll i form av sangduetter mellom Stephen og Eigil med fellesnevner - tekst og musikk Chuck Berry!

20.06.2005 Til tross for forhåndsannonsering i programblader og aviser, virker det som "1958" ikke ble sendt på NRK 1 i dag. Håper det bare er en utsettelse og da til et tidspunkt hvor de fleste ikke er på jobb. Vi følger med i tiden framover.

25.06.2005 NJS spilte under "Skibladner-festivalen" på Gjøvik. Asbjørn Olsen steppet inn som vikar for Ole Marius.

29.06.2005 Vår trofaste leser Anstein sendte en mail til NRK angående den manglende "1958"-visningen i forrige uke. NRK beroliger med at den vil bli satt opp "rundt midten av juli". Og kanskje sjansen er større denne gangen - ifølge NRKs nettsider er "1958" satt opp  for visning på NRK1 tirsdag 19. juli kl. 15:35. 

05.07.2005 Torsdag førstkommende, 7. juli, starter TV2 reprisene av fjorårets "Gylne Tider"-serie der NJS som snarest var innom med en liten "Tornerose"-snutt.

05.07.2005 NJS skal nok en gang på mini-cruise til Kiel - 4. og 5. desember opptrer de på "Kronprins Harald".

12.07.2005 TV2 har startet oppkjøringen til torsdagens reprise av Gylne tider med en ny av året, 20 sekunders trailer der NJS popper opp. 

14.07.2005 TV2 holdt sendeplanen - reprisen av fjorårets Gylne Tider med NJS og "Tornerose" ble sendt i dag kl. 20:00. 

19.07.2005 "1958" ble i ettermiddag vist på NRK 1. Men også denne gangen spilte NRK oss et puss - de hadde fremskutt sendetiden med et kvarter. Så beklager til alle som hadde fulgt vårt råd om forhåndsprogrammering til det opprinnelige starttidspunktet vi oppga. Filmen holder seg relativt godt - musikken er tidløs!

01.08.2005 Et svensk produksjonsselskap for karaoke har sagt seg interessert i tre av NJS' mest kjente original-hits; "Rock Machine", "Tornerose" og "Spillemann". Planen er å produsere en karaokeutgave bestående av norske stor-hits, der de tre NJS-originalene føyer seg pent inn i rekken av norske folke-favoritter fra de seneste ti-årene. Produktet ventes klart for salg i løpet av høsten.

11.08.2005 TV 2 sendte trailer for neste ukes høydepunkter fra reprisen av fjorårets "Gylne Tider" hvor Eigil, Ivar og John dukket opp i seriens "Sammen for livet"-sekvens.

16.08.1945 John Robert ble født!

16.08.2005 To betydelige samlinger hvor NJS er med, skal utgis denne - eller neste - eller neste - eller neste - uke (ikke godt å vite når vi ikke selv har kontroll) - Jan Eggums etterlengtede musikkleksikon og Tor Milde/VG's samling "Norsk Musikk i 100". På sistnevnte er NJS ikke overraskende representert med "Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn". Av de øvrige NJS-medlemmene finner vi Bjørn på Aunt Mary's "Jimi, Janis And Brian" og Wallen som musiker på Lene Marlins "Unforgivable Sinner". Når det gjelder The Beatniks, har Tor Milde valgt en Beatniks få innspillinger hvor Svein ikke deltar. Av interesse er også NJS' "grunnlegger" Per "Elvis" Granbergs "Tennessee Waltz".  

16.08.2005 følger opp utgivelsen med et 4 helsides bilde hvor John, Svein og Bjørn representerer NJS.

18.08.2005 En god reprise kan ikke sendes for ofte - nok et gjensyn med Eigil, Ivar og John i "Gylne Tider"s "Sammen for livet"-sekvens.

20.08.2005 Nå gjelder det å ha tungen rett i munnen - i hvert fall for Norsktoppens programleder Vidar Lønn Arnesen.  Dagens konkurranse hadde en noe forvirrende annonsering: ”Da skal vi tilbake til 1973 og høre hvem som gikk til topps for to uker den 23. august 1985 - New Jordal Swingers med ”Sammen er vi sterke”. Etter avspilling av ”Sammen er vi sterke” kom spørsmålet: ”Hvem hørte vi synge her, altså hva heter vokalisten i New Jordal Swingers som toppet Norsktoppen for nøyaktig 32 år siden…..”

20.08.2005 NJS opptrådte under Kanonlotteriet i Kongsberg sammen med Hellbellies og Dænsebændet.

29.08.2005 Det er duket for rock'n'roll-party med NJS i Furuset Forum rett ovenfor Furuset-senteret i Oslo lørdag 24. september. Det annonseres med "alle rettigheter". Dørene åpnes kl. 18.00 og NJS går på scenen kl. 21.00.

13.09.2005 "Platesamleren" nr. 87 er nå i handelen (selges kanskje mest på Platemesser o.l.). I bladet finner vi tidenes beste og mest dyptgående artikkel om Eigils "kjellerband" Morgans fra 1960-tallet. Artikkelen dekker hele 12 A-5 sider og er spekket med bilder. Landets fremste rocke-historiker Willy B står bak produktet - all ære og hjertelig takk til Willy B. 

17.09.2005 Denne er mest til Eigil - i kveld er det ny-premiere på Dan Børge Akerø's "Den Store Klassefesten". Kanskje på tide å børste støvet av Frøydis Armand og Erik Lie og komme i gang med "Den Lille Klassefesten" igjen, Eigil?

21.09.2005 Har vi sagt A får vi også si E - en stolt Jan Eggum kunne i gårsdagens presentere sitt Norsk Pop og Rock-leksikon. Der finner vi selvsagt NJS - og Beatniks - og Aunt Mary - og Brødrene Thue - og Morgans - og Eigil - og Svein - og Bjørn.

22.09.2005 Annonser og en aldri så liten omtale i og i anledning av førstkommende lørdags opptreden på Furuset.

24.09.2005 NJS spilte på Furuset-senteret i Oslo.

01.10.2005 Etter gjenhør med eneren på Norsktoppen for 25 år siden (tittelmelodien fra filmen "1958"), var temaet for Norsktoppens konkurranse også NJS: Hva heter sangen med NJS som for tre år siden ble kåret til tidenes Norsktopp-melodi?

05.10.2005 Akers Avis Groruddalen med referat fra Furuset forrige lørdag.

22.10.2005 Cruise med Kronprins Harald til Hirtshals sammen med Rainbow med Kjell Jørung og Bjørn Nordvang.

24.10.2005 gir topp-karakter til Svein i høstens senhøst/førjulsshow i Fredrikstad. Løp og se!

24.10.2005 Eigil og Ivar var blant publikum som hyllet Bill Wymans på hans 69-års dag da han sammen med sitt "Rhythm Kings" gjestet Oslo Konserthus. Med i "The Rhythm Kings" er Frank Mead som deltok på fire spor av "Songs For The Weekend". Heller ikke Mead er blitt dårligere med årene - snarere tvert i mot. Bare spør Ivar!

09.11.2005 Svein var selvsagt intervjuobjekt under NRK 1' "Lydverket"s program om Shadows-låten "Apache" i kveld.

10.11.2005 Elvis-klubben Flaming Star selger også NJS-musikk til en hyggelig pris - for at Arne skal slippe for mange henvendelser om hva, så er dette:

Vinyl: "Christmas Album", "10", "Songs For The Weekend", "Klubb-EP 1980", singlene "Love Going Blind"/"Movin' On", "Sammen er vi sterke"/"Ikke ta telefonen", "Toot Toot"/"Lafayette" og Ivars "Instrumental" og "Broen over Kwai"/"Skolefri"

Kassetter: "Christmas Album", "Greatest Hits 3", "Movin' On" og "Songs For The Weekend"

CD: "20 Hits på 20 år" og "Indigo".

 

10.11.2005 Ole Marius deltar hver søndag i NRK P1s "20 spørsmål" med Knut Borge som programleder. Dette er for tiden ett av de mest humørfylte radioprogram og vel verd å få med seg - i særdeleshet når vi kjenner bassisten i husorkesteret.

30.11.2005 Alle gode ting er tre! - I forbindelse med NJS' Bodø-besøk i januar 2006 er det nå klarert en tredje NJS-opptreden i byen, og det en ganske så spesiell seanse til NJS å være! Etter en ny-avtalt mini-konsert med NJS i en sjelden "unplugged-versjon" av bandet på Bodøs Rock Cafe "på ettermidagen" lørdag 21. januar 2006, vil Eigil og John stille på samme scene for å la seg intervjue og utspørre fra programleder og publikum om bandets drøyt 30-årig karrié. Arrangøren vurderer samtidig visning av en sammensatt video-collage som dekker bandets historikk gjennom samtlige besetninger (tidligere kun vist for et spesialinvitert publikum under NJS' jubileums-fest på Muddy Waters/Rock Bottom i Oslo i fjor). Alle de tre NJS-opptredene i Bodø inngår nå i byens "Fiin Gammel Aargang"-festival, der NJS er hovedattraksjonen for 2006.

02.12.2005 Under dagens "Den Store Klassefesten" på NRK 1 ble det "avslørt" at Øystein Bache under skoletiden i 1978 var medlem av "Gustav Nielsen Singers". Ikke vanskelig å se hvor de hadde hentet inspirasjonen - cover- og logotegner Roy Larsen ble neppe rik på royalities? 

04.12.2005 NJS opptrådte på "Kronprins Harald"s minicruise til Kiel søndag 4. med retur 5. desember. 

09.12.2005 NJS' mestselgende medlem er i ferd med å bli voksen. Gratulerer med 50 års jubileet "Wallen"!

13.12.2005 I siste nummer av bransjebladet FaroJournalen rykker distributøren Bare Bra Musikk inn en helsides annonse med overskriften "En svingende og vakker jul" der New Jordal Swingers og Toini and The Tomcats representerer de mest rock'n'roll-swingete av jule-albumene som er avbildet. Det var for øvrig FaroJournalen som for ett år siden kåret "New Jordal Swingers' Christmas Album" til "Det klart beste norske julerock-albumet!".

15.12.2005 NJS dukker opp i godt selskap sammen med bl.a. Elvis Presley og Bing Crosby i siste nummer av "De Danseglade", der bladet oppsummerer "Den viktige julemusikken". Valget faller på et av de mer oppegående sporene på "Christmas Album", og vi siterer bladet: ""Rockin' Around The Christmas Tree" - med New Jordal Swingers, er hentet fra "Christmas Album", som ble sluppet i 1978. Eigil Berg synger med en spontan glede i stemmen, hele bandet spiller lekende lett, og gjør sangen til den beste versjonen noensinne! Albumet ble nyutgitt på cd-formatet i 2002!".

16.12.2005 Thorbjørn på Voss har kommet over en  dobbelt samle-CD med julelåter i "Best"-serien (Big Box Music Best 0507) hos Rimi(!) - "Danseband Jul". På den finnes "Sleigh Ride", "Blue Christmas", "Jingle Bell Rock"," Rockin' Around The Christmas Tree" og "White Christmas" fra "Christmas Album". Noe merkelig at NJS er avbildet med originalbesetningen på coveret.  

24.12.2005 En DJ i en lokal radiostasjon i Argentina har funnet sidene våre. Han har tydeligvis fattet interesse via de små 30-sekunders snuttene vi har lagt ut fra innspillingene og spør om vi kan supplere med CD'er. Eigil fikset det - CD av "45 Beste" og LP/MC-utgaver av "Songs For The Weekend" er avsendt. Så ikke bli overrasket hvis du neste gang du er i Argentina hører NJS på en eller annen lokal radiostasjon.

 

 

Sist endret: 13 april 2021 NJS-Booking:  Tlf.: 22 37 14 73  Web-Master: Tom Sunde