StartSide
Opp Ett Nivå    

 

Tilbake til 2001-siden

02.01.2001: På tampen av 2000 ble det på Tylden & Co's hjemmeside annonsert mulighetene for ny CD-utgivelse med New Jordal Swingers i løpet av 2001. Dette vil i tilfelle blir NJS's første album på 13 år og første innspilling overhodet siden "Please Come Home" i 1993.

15.01.2001: Tylden & Co AS oppgir Uke 23 (juni 2001) som releasedato for NJS's nye CD med katalognummer GTACD 8158. Det begynner å bli alvor! Eigil bekrefter at han er "godt i gang med låtskrivingen".

Link til "Den lille Klassefesten" 25.01.2001: Ikke overraskende fikk NRK TV's "Den Store Klassefesten" kjapt følge av "Den Lille Klassefesten" hvor Eigil utgjør en vesentlig del. Les mer om "Den Lille Klassefesten" ved å klikke på tegningen.

22.02.2001: NJS går i Fagerborg Studio 19. mars med nye, egne melodier og med norske tekster. I første omgang er studioet bestilt til 30. mars, deretter avsluttes studioarbeidet mellom 23. april og 4. mai. Produsent blir en gammel kjenning fra NJS's fem første album - Nils Bjarne Kvam.

Norsktoppen planlegger en CD-serie med "Årets Norsktopp-låter" fra starten og fram til i dag. Her blir NJS selvsagt representert - ryktene går på at dette blir med "Spillemann", "Rock Machine" og "Tornerose". 

02.03.2001: Eigil satt i Spellemannprisens juryer for Viser og Viserock og for beste Popsolist .. og etterpå var det fest - her fru Anne-Grethe og herr Eigil.

19.-30.03.2001: Første runde med Innspilling av NJS' utgivelse nr. 20 har så langt gått etter planen. 7 nye komposisjoner er helt ferdig innspilt med sang. Innspilling ble foretatt på god, gammeldags analog måte (på lydbånd) uten spesiell bruk av tekniske "fiksfakserier". Dette planlegges gjennomført også for de resterende innspillinger  - med et tilnærmet "Live i studio-album" som resultat. NJS er godt fornøyd med resultatet såvel som samarbeidet med Nils B. Kvam. Ingen ulempe at de alle fra tidligere er godt kjent med Rosenborg, nå Fagerborg Studios. Vi ser fram til fortsettelsen og utgivelsen i juni.

Tittel på utgivelsen er ikke bestemt - forslag mottas med takk. 

31.03.2001: Hvilken musikk ville Eigil ta med seg på en øde øy? Det fikk vi svaret på i 's program "Øde Øy". Eigil hadde valgt

Good Golly Miss Molly - Little Richard

Aguas de Marco - Antonio Carlos Jobim og Elis Regina

How High The Moon - Emmylou Harris

Eternity And A Day - Eleny Karaindrou

Ska nya röster sjunga - Monica Zetterlund

Butler's Boogie - Henry Butler. 

30.04.2001: NJS er inne i siste studio-uke - fortsatt rapporteres det om lange dager. Det meste nærmer seg miksestadiet med stormskritt. 26. april gjestet Alfred Janson med et utrolig lyrisk trekkspill på "Janus Madame", en låt noen kanskje har hørt i "Den lille klassefesten". Dagen i dag ble benyttet til pålegg med strykere. Det ligger an til å bli et musikalsk allsidig album som NJS så langt er svært fornøyd med.

09.05.2001: Hva har Long Tall Sally, Runaround Sue, Short Fat Fannie, Hello Mary Lou, Maybellene, Lucille, Peggy Sue, Beautiful Delilah, Bo Weevil, Suzie Q, Hard Headed Woman, Sweet Little Sixteen, Dizzie Miss Lizzie, Josephine, Nadine og Queen Of The Hop til felles? Godt kjente damer fra Rock'n'Roll klassikere -  alle besynges i en og samme låt av Eigil. Tittelen blir da "selvsagt" "FYRIGE DAMER". Det skulle vel berolige tilhengere av Rock'n'Roll - deres interesser blir ivaretatt. Mix-arbeidet pågår!  

20.05.2001: I løpet av høsten vil NRK's "Den Store Klassefesten" igjen bli å finne på sendeplanen. Det er vel få som bli overrasket om også "Den Lille Klassefesten" av og med Eigil, Frøydis Armand og Erik Lie følger i kjølvannet!?! 

21.05.2001: Et av sporene på det kommende album - "Mannen med den blå gitar" - brakte Eigils gamle Wurlitzer el-piano til heder og verdighet igjen. Eigil, som skrev sangen i februar 1998, ble ganske paff da han oppdaget samme tittel i Jan Erik Volds CD "Storytellers", der Vold hadde gjendiktet "The Man With The Blue Guitar" av Wallance Stevens fra 1937. Eigil nevnte bekymret dette tilfelle for Oslo-poeten som igjen kunne berolige med at det heller ikke i "hans tilfelle" var første gang denne tittelen dukket opp. Det hører med til historien at Armands gitar-krydder nettopp i dette sporet selvsagt blir spilt på en - "blå gitar". "Mannen med den blå gitar" er for øvrig ett av sporene som vurderes som mulig radiosingle før albumet slippes.

25.05.2001: Tylden & Co AS' releaseplan for 2001 er noe revidert - nå med månedskiftet august/september som mest sannsynlig utgivelsestidspunkt for NJS' kommende CD.

08.06.2001: Mere Disney: Tidligere har vi hørt Eigil i Disney-videoene/DVD'ene "Den Lille Havfruen 2" og "Tigergutt The Movie" - han har nettopp vært med på et sangpålegg på DVD-utgivelsen av "Skjønnheten og Udyret" - en sekvens som ikke var med på den opprinnelige film-/videoversjonen. 

Følg med - hva kommer først, NJS' nye album eller Eigil solo på DVD????

11.06.2001: Fjerde låt på NJS' nye album er nå avslørt. "Lag på lag" finnes til og med med tekst. Da er det også laget ny side under Discografi. Audun Tylden bekrefter at det er kontakt med Nils B. Kvam om ytterligere mastering-justeringer av NJS' nye utgivelse. Det går framover, om enn sakte. 

18.06.2001: Skal mandag bli fast "lekkasjedag" fra studio-/etterarbeidet? Neste tekst er på plass - i "Radio'n" gir Eigil sitt syn på selektive radiostasjoner. To knallsterke tekster så langt som lover godt!! 

19.06.2001: Nå går'e unna. I dag slapp Tylden & Co A/S ut en radio-single fra NJS' nye album. Melodien som ble plukket ut, er "Speilet". En annerledes og interessant Eigil-komposisjon. Utgivelsen har katalognummer GTAS89 og er produsert i 50 eksemplarer - alle sendes til forskjellige radiostasjoner landet rundt. Klikk på platen over for å lese Tylden & Co A/S' presseskriv. 

21.06.2001: Nesten som i gamle dager: I dag var Eigil og John gjester i . I tillegg til koseprat og avspilling av den nye radio-singlen "Speilet", tro Eigil til med et live-medley bestående av "1958", "Railroad Man" og "Tornerose". Og han fortalte at NJS senere på året skal spille blant annet i Haugesund (Vikedal) 21. juli og i Arendal 13. oktober. Det blir vel mer "Speilet" i radio i tiden fremover? Mon tro gamle klubbmedlemmer husker hvordan det var å skrive til radiostasjonene? Også i gammel klubb-ånd - "observasjoner" av NJS på radio tas imot i Gjesteboken.

24.06.2001: "Speilet" er sist uke hørt flere ganger i radio, hovedsakelig i . I tillegg til , har den også blitt hørt i "Musikknytt" og "Norsk på Norsk" pluss en avspilling torsdag kveld som vi ikke kjenner alle detaljer til. Og nå er også teksten til "Speilet" på plass.

26.06.2001: En merkedag for Hjemmesidene - besøkende nr. 1.000 ble registrert i dag. Moro! Telleren har vært effektiv i drøyt 4 måneder, sidene ble påbegynt for et drøyt år siden. Gledelig er det også at relativt mange "gamle" NJS-Klubbmedlemmer fra 1970, 1980 så vel som 1990-årene har latt høre fra seg, tidligere som mail, i tiden framover forhåpentligvis i Gjesteboken. Takk til alle som har besøkt sidene - fortsett med det!!

Noen som savner audio-snutten med "Speilet"? Den er flyttet fra Presseskrivet til tekst-siden med "Speilet". Er oppkoblingen treg med hakkende resultat, blir det bedre hvis du trykker "Oppdater" (Refresh) etter at nedlastingen av den siden er ferdig. 

01.07.2001: melder på sine nettsider at "Speilet" nå befinner seg på kanalens "B-liste" for uke 27 og 28. Hva betyr så dette? NRK opererer med en A-liste, en B-liste og en C-liste og opplyser at "disse sangene er valgt ut til å bli spilt mest i P1 denne uka. Platene på B- og C-lista spilles sjeldnere enn de på A-lista, men likevel oftere enn andre sanger som spilles i NRK". I praksis vil vel dette si at "Speilet" i denne perioden befinner seg blant NRK P1's "nest mest spilte" låter. Regner med at gamle NJS-Klubbmedlemmer kjenner sin besøkelsestid med oppfordringer til NRK om å spille NJS ofte - og hva med å etterlyse en opptreden i "Sommeråpent" og liknende TV-program? Selvsagt også alle andre mer eller mindre lokale stasjoner - som Musikkbadet@P4.no kan du hver dag mandag til torsdag ønske deg din favorittmusikk og eventuelt få med en liten hilsen også. Ring 815 49440 og les inn din egen melding!

05.07.2001: Stor takk til Eigil som i sommervarmen orker å fore oss med tekster - nå er "Mannen med den blå gitar" på plass. Nyt poesien!

12.07.2001: 7. låt og 5. tekst er offentliggjort - rett tittel til rett tid: "Salige sommer"!

12.07.2001: "Gjesteboken" er splittet i to - Gjestebok for korte hilsener og NJS-Forum for lengre innlegg, diskusjoner, spørsmål (forhåpentligvis med svar), småplukk, observasjoner - ja, det meste som særpreget den gode "NJS-Klubben-tiden". Begge finnes under fanen "Gjestebok / Forum" eller ved å klikke på Postkassen over.

17.07.2001: blir tittelen på NJS' 20. album. Eigil rapporterer om fortsatt hektiske dager, nå med framdrift for videre coverprosess i håp om å få klargjort det meste før Tylden & Co. starter ferie i uke 30.  

Vikedal 21.07.2001 - Foto: Alf-Einar Kvalavåg Vikedal 21.07.2001 - Foto: Alf-Einar Kvalavåg 21.07.2001: NJS opptrådte i Vikedal (Haugesund). 1.400 tilhørere fikk høre scene-debuter av "Fyrige damer", "Mannen med den blå gitar", "Belfast Cowboy" og "I Don't Wanna Lose You" fra "Indigo".

23.07.2001: "SPEILET" opprettholder sin status på 's playliste B nå i fjerde uke på rad (uke 30). "SPEILET" vil også dukke opp på "INDIGO"-albumet i en betydelig lenger versjon enn den utsendte radio-versjonen.

25.07.2001: Samtlige melodier med rekkefølge på "INDIGO" er nå på plass - tekster følger etter hvert.

27.07.2001: har skjønt hva kvalitet er - "Speilet" fortsetter på kanalens B-liste også i ukene 31 og 32. Holder den seg helt til utgivelsen av "INDIGO"????

27.07.2001: To tekster til er på plass - "Apotekerens tango" og "Belfast Cowboy". Flere bilder - også disse fra Haugesund 21.07.2001. Klikk på bildene for "fullversjonene".

Foto: Øyvind Aursland Sætre Foto: Øyvind Aursland Sætre Foto: Øyvind Aursland Sætre Foto: Øyvind Aursland Sætre  Foto: Øyvind Aursland Sætre

04.08.2001: Fakta på laurdag: Vi henter fra Aschehoug og Gyldendals Store Norske Leksikon:

INDIGO er spansk etter latinsk  indicum, egentlig indisk.

Indigoblått er sannsynligvis det eldste kjente fargestoff. Allerede i gammelegyptiske graver har man hos mumier funnet  indigofargede bånd. Det naturlige indigo stammer fra Øst-India (Bengal), det ble videre produsert på Java og i Mellom-Amerika.....

Indigo er blått, men med skinnende kobberrød overflate, "uløselig i vann, alkohol, tynne syrer og alkalier..."

Indigo er fortsatt et meget viktig fargestoff.....

Innen populærmusikkens verden har  indigo-navnet befestet seg som en stemning helt siden Duke  Ellington lanserte sin "Mood Indigo" på 30-tallet. Navnet dukket  også opp på en av Joni Mitchells senere utgivelser "Turbulent  Indigo", i så måte kan jo NJS sies å være i kresent  selskap.

Men for ikke å analysere oss helt bort,  kan jo selve ordet indigo virke innbydende, rent fonetisk, og  sette tanker og fantasi i sving.....

04.08.2001: Nedtellingen fortsetter - knappe (?) 4 uker igjen. Vi korter ventetiden med nok en tekst - "Trollmenn og Vårherre". 

07.08.2001: Bilder fra innspillingen er lagt ut blant albumomtalen og tekstene. 

Haugesund Avis 27.07.2001 07.08.2001: Alf-Einar Kvalavågs reportasje fra Vikedal 21. juli kom i Haugesunds Avis 27. juli. 

10.08.2001: Etter totalt 7 uker på 's B-liste sier "Speilet" takk for seg etter uke 33. Fortvil ikke - "Indigo" inneholder 11 låter til av tilsvarende kvalitet som "Speilet". Siste ordet er sikkert ikke sagt på NRK's og andres playlister!!

11.08.2001: Nedtellingen fortsetter med teksten og bakgrunnen til "Janus Madame".

11.08.2001: "Frontfiguren" i New Jordal Swingers ble i dag intervjuet i og lytterne skal gjette hvem han er.  Piece of Cake!!! 

14.08.2001:  Aftenposten oppgir i dag plateselskapenes norske utgivelser utover høsten - uten at "Indigo" eller andre Tylden & Co-utgivelser er nevnt. Ingen grunn til panikk - "Indigo" er i rute. Tylden & Co var sikkert på ferie da Aftenpostens henvendelse kom. For øvrig oppgis utgivelsen av "Det beste fra Norsktoppen" til oktober. Der skal "Spillemann", "Rock Machine" og "Tornerose" være med. "Spillemann" og "Rock Machine" er tidligere ikke gitt ut på CD med norsk tekst.

17.08.2001: NJS spilte for et fullt hus på Gjøvik. Blant de frammøtte publikummere fant NJS flere gamle kjenninger som var møtt fram og bandet kvitterte på sin side med urframføringer av "Radio'n" og "Speilet" fra det nye albumet.

18.08.2001: Ny tekst med bakgrunn - nå til åpningssporet på "Indigo" - "I Don't Wanna Lose You". 

22.08.2001: Noen som frykter at NJS svikter "rocke-røttene"? Ingen grunn til bekymring - les bakgrunnen og teksten til "Fyrige damer".

Ole-Marius og Eigil på Smuget 22.08.2001 Smuget 22.08.2001 - I Koret Alice Myrbostad og Gudny Aspaas 22.08.2001: Tylden & Co presenterte enkelte av sine artister under en sammenkomst for pressen og spesielt inverterte på i Oslo. Et forsterket NJS (med blås, orgel, kor og samplet stryk) deltok med "Min kjærlighet til deg", "Speilet", "Janus Madame", "Fyrige damer", "Belfast Cowboy" og "I Don't Wanna Lose You". NJS' live-framførelser var MEGET vellykkede. Om noe får spalteplass mellom alle kronprinsbryllup-reportasjene gjenstår å se. Dette var intet release-party - CD'en er ikke klar, men det bekreftes at det skal den være som forutsatt i slutten av neste uke. 

24.08.2001: Audun Tylden har på Eigils telefonsvarer lagt igjen beskjed om at ""Indigo" kommer tirsdag ved lunsjtider." Sannsynligvis gjelder dette til Tylden & Co.s lager og at "Indigo" først nærmere helgen vil foreligge i butikkene. Det bør være flere som i begynnelsen av neste uke vil mase på "sin platebutikk" for å få sikret seg et tidlig eksemplar!?!  

28.08.2001: Lytt på Radio: I Musikkrevyen tirsdag 4. september kl. 18:09 skal Eigil intervjues av Stein Dag Jensen. Eigil får selv ikke hørt dette opptaket direkte - kl. 18:00 opptrer han sammen med Frøydis Armand på Ammerudhjemmet i Oslo. Der ligger det an til "Janus Madame".

28.08.2001: Audun Tylden holder ord - "Indigo" har ankommet til lager. "Shipping-dag" til butikkene er mandag - med andre ord, "Indigo" er i handelen fra og med uke 36. Se forøvrig NJS-Forumet.

30.08.2001: Det begynner å røre på seg rundt utgivelsen - har meldt sin interesse for et intervju med Eigil og John, 's God morgen Norge! og er på banen. Nærmere informasjon følger når avtaler er sikre. Først ute er NJS-Klubbens tidligere leder Arne Metzner som på Radio Creative i Oppegård presenterer en "time-spesial" med intervjuer. 

30.08.2001: Teksten og kommentarer til "Min kjærlighet til deg" er på plass. Samtidig er kommentarene til "Lag på lag" blitt utdypet.

01.09.2001: "Speilet" er utfordrer til . Stemmegivning skjer fram til midnatt tirsdag 4. september på telefon 815 21 234 på Melodi nr. 13 eller via mail til norsktoppen@nrk.no med Emne: New Jordal Swingers

01.09.2001: Eigil og tidligere NJS-Klubbleder Arne Metzner hadde en times prat og gjennomgang av de fleste "Indigo"-låtene i Rock House på Oppegårds lokalradio Creative Radio.

03.09.2001: først ute med avisintervju i forbindelse med utgivelsen.

04.09.2001: Tylden & Cos presseskriv om "Indigo" er klar.

04.09.2001: Eigil og Frøydis Armand opptrådte på Ammerudhjemmet i Oslo i serien "Kultur gir helse". Etter ønske fra Frøydis framførte Eigil "I Don't Wanna Lose You".

04.09.2001: Musikkrevyen hadde intervju med Eigil og radiopremiere på "Fyrige Damer", "I Don't Wanna Lose You" og "Apotekerens tango". I tillegg ble litt av "Mannen med den blå gitar" spilt i forkant av programmet som en liten "teaser". Takk til Stein Dag Jensen for flott og representativt utvalg.

05.09.2001: først igjen - nå med anmeldelse av "Indigo". Nett-versjonen finner du her .

05.09.2001: Eigil og John ble intervjuet av i dag.

05.09.2001: 's "Midt i trafikken" gikk på lufta litt før kl. 17 i ettermiddag, Eigil stilte med gitar (!) og gjorde "Railroad Man", "Free And Easy", "1958" og "Tornerose" live på direkten. Litt prat etterpå resulterte i "Radio'n" også live med gitar der og da (!) før de endelig sluttet av med et Indigo spor fra albumet - "Mannen med den blå gitar".

Originale New Jordal Swingers 06.09.2001: Julaften 2001 kommer sent. Elvis-Klubben og Arne Metzner planlegger Elvis-festival 12. januar 2002 i Samfunnssalen i Oslo. Høyt på ønskelisten står en "Rock'n'Roll-Revival" fra 30 år tilbake - med Trond Granlund, Øyvind "King Kong" - nå "Raymon" - Johannessen, Jan Lauritzen, Ole Andersen og - ORIGINALE NEW JORDAL SWINGERS!!! Hvis "noen" i tillegg kan sikre seg rettighetene til og utgi "Rock"-albumet på nytt - med de "tapte" NJS-innspillingene som bonusspor - utsetter vi gjerne også Nyttårsaften! 

07.09.2001: Morgenstund har gull i munn: Eigil og John var tidlig oppe i dag - i TV2s God morgen Norge! ble Eigil intervjuet og "Speilet" ble framført som playback. Fra TV2s studio var det ekspressfart til NRK og ny opptreden i P1s . Der ble "Belfast Cowboy" framført live av Eigil og "Fyrige damer" fra albumet. Gledelig med betydelig innslag av John i intervjuet og gledelig at så mange låter fra "Indigo" lar seg framføre med sparsom instrumentering.

07.09.2001: Morgenstund er tull i grunn?: Finnes det et distribusjonsproblem? Tilbakemeldinger fra lesere og egne ringerunder tyder på at "Indigo" ikke har kommet til platebutikkene. Er all promotering av Eigil og John bortkastet? Er det noe vi kan gjøre? Absolutt - ta kontakt med butikkene og sjekk hvorvidt "Indigo" er lagervare.

08.09.2001: Old glories revisited and relived! NJS inntok 1. plass i sin første uke med "Speilet" på . Dette er NJS' 184. Norsktopp-notering og 54. førsteplass. Takk til de lesere som stemte - fortsett med det!! 

08.09.2001: I 's Norsk Artist Spesial hadde programleder Tor Andersen og Eigil en gjennomgang av og spilte samtlige av Eigils komposisjoner på "Indigo". Programmet ble sendt som reprise lørdag 15. september. 

10.09.2001: Eigil ble intervjuet av Drammen lokalradio med avspilling av "Fyrige damer", "Trollmenn og Vårherre" og "Apotekerens tango". Det vites ikke når dette sendes (kjøres visstnok også som repriser) - får noen sikret et opptak, er web-master takknemlig for en kopi.

11.09.2001: Anmeldelse av "Indigo" i og . På Nettsiden er det også lagt ut mp3-filer av "Apotekerens tango", "Belfast Cowboy" og "Radio'n". På denne siden så vel som til sidene til VG og Dagbladet (se linker du finner lenger ned) er det mulig å kommentere anmeldelsen. Gjør det hvis du er uenig med avisens vurdering.

11.09.2001: Anmeldelse av "Indigo" i og som har hentet bilder fra "våre hjemmesider". Så jobber vi ikke forgjeves.

12.09.2001: Nok en "Indigo"-anmeldelse, i med nettversjonen på .

13.09.2001: Da kom intervjuet med Eigil og John på trykk i

13.09.2001: Nok en anmeldelse - nå i .

14.09.2001: Enda en anmeldelse - i .

15.09.2001: NJS beholdt 1. plassen med "Speilet" på

19.09.2001: Et lite knippe nye "Indigo"-anmeldelser:

Drammens Tidende

Østlendingen 

Byavisa Trondheim

    

22.09.2001: "Speilet" tok 1. plassen på for tredje uken på rad. 

23.09.2001: Flere anmeldelser - og  . FaroJournalen er en bransjepublikasjon - det nærmeste vi kommer en norsk utgave av amerikanske Billboard.

24.09.2001: En liten skjønnhetsmessig redigering - vi etablert egen side - "Bildearkiv" - hvor vi har samlet bildene fra alle web-sidene. Det er laget faner (linker) til siden på Start- og de andre Hovedsidene. Vi vil på Startsiden gjengi de fem siste oppdateringene slik at de som er hyppig inne på sidene lett vil se om det er foretatt oppdateringer siden sist de var inne.

24.09.2001: En gang for alle - NJS er for swingende ikke noe "dænsebænd". At de bedre enn de fleste spiller musikk egnet til dans, er mange enige i - også innen "dænsemiljøet". Vi har kommet over en "toppliste over de mest spilte danseband og artister i Norge på norske radiostasjoner i uke 37". Artistene New Jordal Swingers har tredjeplassen på den listen. Vi tar plasseringen for det den er verd - at NJS lager og spiller fengende og dansbar musikk. Intet mer - og intet mindre.

26.09.2001: Tylden & Co har på sin "Indigo"-side lagt ut 30 sekunders snutter av låtene. Vi henger oss på - trykk her: . Du må muligens ha Real Player installert for å kunne høre snuttene.

27.09.2001: Bob Dylans norske web-sider har allerede fått med seg Erik Lies gjendiktning av "To Make You Feel My Love" som "Min kjærlighet til deg". Klikk på den norske tittelen til venstre for å komme direkte til tekstsiden - klikk her for å komme til Dylan-startsiden. Flott hjemmeside for alle som i likhet med Eigil har sans for Bob Dylan.

27.09.2001: En rask runde blant Oslos platebutikker tyder på at "Indigo" nå skal ha kommet ut til de fleste, men langt fra alle, platebutikker. Hvis den fortsatt ikke finnes der du bor, send gjerne noen ord til Tylden & Co A/S.

29.09.2001: NJS avslutter september slik de begynte. For 4. uke på rad innehar "Speilet" 1. plassen på . Det er bare 6 NJS-innspillinger som her flere førsteplasser, siste gang var med "Tornerose" i årsskiftet 1982/1983. Hyggelig tilbakemelding til alle som stemmer fra Eigil: "Nok en gang hertelig takk. Dette er virkelig noe vi ikke har lov til å ta for gitt, ganske så storveis spør du meg!! Og folk legger merke til det - jeg mottar flere tilbakemeldinger, så Norsktoppen har nok fortsatt sitt publikum."

01.10.2001: Nok en skjønnhetsmessig redigering - vi har lagt inn linker på Linker-siden til flere nett-sider med gammelt og nytt om NJS - blant annet avisenes nettsider med anmeldelser av "Indigo". 

Link til "Den lille Klassefesten" 04.10.2001: "Den store klassefesten" får følge - Eigil opptrer med forestillingen "Den lille klassefesten" med Frøydis Armand og Erik Lie fredag 12. oktober på Hellviktangen Kunstkafe på Nesodden.

05.10.2001: Musikkavisen har på forsiden av sitt nummer 4/5 2001 en halvsides fargeannonse for "Indigo". 

05.10.2001: Salgskontoret Bare Bra Musikk har visstnok fått med seg at "Indigo" er mer mangelvare enn salgsvare i platebutikken. Kontoret gjør et framstøt med en "skryteliste" som skal sendes ut i uke 41. I "skrytelisten" antydes at det kan bli en ny radiosingle - NJS og Tylden & Co mottar gjerne forslag på Gjestesidene til hvilken låt dette bør være.  

06.10.2001: "Speilet" falt ned til 2. plass i sin 5. uke på . Også dette en plassering vi har all grunn til å være godt fornøyde med! 

06.10.2001: De av leserne som er tidligere NJS-Klubb-medlemmer husker kanskje konkurransene i klubbavisen Rock Machine - ofte en kryssord. Nå er sjansen der igjen - i Hjemmet nr. 41 med utsalgsdato 9. oktober fronter Eigil bladets "Kjendiskryss"!!

12.10.2001: "Indigo" ble gransket "Under lupen" i NRK P1's "Norsk på norsk".  

13.10.2001: "Speilet" er fortsatt helt i tetsjiktet på - nok en 2. plass i sin 6. uke. 

15.10.2001: Arne Metzner melder at den planlagte "Rock'n'Roll-Revival" ikke lar seg gjennomføre som planlagt. Det vi bli foretatt et nytt forsøk ved en senere anledning.

16.10.2001: Travel helg for NJS - fredag 12.10. opptrådte Eigil med Frøydis Armand og Erik Lie på Nesodden med "Den lille klassefesten", lørdag 13.10. opptrådte et samlet NJS sammen med andre band i Granehallen, Arendal (NJS spilte blant annet "Speilet", "Belfast Cowboy", "Fyrige damer", "Mannen med den blå gitar" og "I Don't Wanna Lose You" før Ole Marius avsluttet helgen søndag 14.10. under Ultimafestivalens store avslutningskonsert i Oslo Konserthus.

17.10.2001: Legendene jubilerer på løpende bånd. Ikke før er vi ferdige med å feire Ole Brumms 75 års dag 14. oktober, så er det på’n igjen. I morgen 18. oktober runder ”Rockens far” Chuck Berry samme anselige alder. Begge jubilantene er rapportert still going strong. Et stort antall internasjonale artister av betydning har spilt med Chuck Berry - NJS gjorde det i 1989 og i 1993. 

18.10.2001: Det har vært jobbet en del i kulissene for å få NJS nordover i landet. Med hell - NJS går på scenen i Amfiteateret i Narvik lørdag 3. november i år.

20.10.2001: Mens NJS underholdt på Eidsvoll, kunne vi andre glede oss over nok en andreplass for "Speilet" på .

20.10.2001: "Indigo"-melodiene faller gradvis på plass også i NJS' scenerepertoar. Under opptredenen på Eidsvoll ble "Trollmenn og Vårherre" for første gang framført fra scenen. NJS var langt nede i repertoarkjelleren denne kvelden og leverte for første gang på lenge original-titler som "Eventyr", "Getting Closer" og "Som en fakkel" i tillegg til NJS-sjeldenheter som J. J. Cales "Everlovin' Woman" og Hank Williams' "Your Cheating Heart". Jubilanten fra tidligere i uken ble også feiret - det ble mange Chuck Berry-originaler som "Carol", "No Particular Place To Go", "Sweet Little Sixteen" og "School Days".

23.10.2001: Trond Granlunds biografi "På vei til Rock'n'Roll" finnes i bokhandelen. Tronds navn er uløselig knyttet til NJS helt fra den spede starten i 1973. Boka er trivelig lesing -  NJS og i særdeleshet Tronds samarbeide med Eigil er behørig omtalt. 

23.10.2001: Anmeldelsenes tid er ikke forbi - .

27.10.2001: Etter 4 uker på førsteplass og 3 uker på andreplass, falt "Speilet" ned til 8. plass på

02.11.2001: Så ble det Bjørn Kristiansen som følger i NJS' fotspor - Eigil kan fortelle at han var tilstede ved markeringen av Bjørns nye CD-utgivelse som fant sted i Sarpsborg 30. oktober. Dette er Bjørns tredje utgivelse (det er nå 21 år siden den forrige!), og i kjent og kjær "Krisa-stil" serverer han nytt stoff både som vokalist og gitarist på albumet som kort og godt heter "Bjørn Kristiansen". 

02.11.2001: I NJS-Forumet er det tidligere referert at Michael Jackson krediterer Electrocompaniet, deriblant Nils Bjarne Kvam - NJS' første og foreløbig siste produsent - for lyden på "Invincible". Det er visst mer - bransjebladet Faro-journalen melder at nyutgivelsene av Jackson-albumene "Off The Wall", "Thriller" og "Bad" også krediterer og takker Electrocompaniet for "technical support". I praksis betyr vel dette av arbeidet med eventuell forbedring av lyd har skjedd via Electrocompaniets produkter. Sterkt!

03.11.2001: "Speilet" falt ytterligere til 10. plassen på . Kan neste stemmerunde snu tendensen? 

03.11.2001: På NJS' repertoar i Amfiteateret i Narvik i dag ble det presentert Eigil-originaler fra 5 forskjellige ti-år - fra "Eilas" som først så dagens lys med Morgans i 1968, via "Railroad Man" fra 1970-tallet, "Før lyset brenner ned" fra 1980-tallet og "Please Come Home" fra 1990-tallet fram til "Belfast Cowboy" fra 2001. Få andre kan vise til slik kontinuitet med originalmateriale fra scenen - det er slike fakta som underbygger NJS' status som en tidløs institusjon innen norsk rock og pop!

10.11.2001: "Speilet" snudde i sin 10. uke på - fra 10. opp til 4. plass. Av de ti meldodiene på listen, er det nå "Speilet" som har holdt seg lengst og som sammen med Kaia Huuse har flest førsteplasser. Kan NJS overta den plassen alene? 

14.11.2001: Nytt "Fan-kort" er trykket opp. Med mindre Eigil skal tapetsere arbeidsrommet, bør dette indikere en økende turnevirksomhet? 

16.11.2001 "topplisten over de mest spilte danseband og artister i Norge på norske radiostasjoner" har artistene  New Jordal Swingers rykket opp til en delt andreplass i uke 45. 

17.11.2001: Ny NJS-rekord for "Speilet" - ingen NJS-innspilling har tidligere ligget 11 uker på - nok en 4. plass. Blir det enda flere uker? 

19.11.2001: NJS blir "Ukas Artist" i på tampen av 2001. I følge Nettavisen blir programmet for uke 52 som følger: "Ukas artist blir presentert i Musikkrevyen mandag, og deretter får du høre dem i Musikkrevyen, VG Topp 40 og Helgestart gjennom uka". Ligger an til en super avslutning på et superdupert år. 

24.11.2001: Eigil ble nok en gang intervjuet på om NJS' betydelige Norsktopp-historie og som uken konkurranse. Svaret på konkurransen - Hvem som originalt sang "Buona Sera" - finnes selvsagt på sidene, se teksten til "Buona Sera" engelsk versjon. 

24.11.2001: "Speilet" holder seg på øvre halvdel på - en 5. plass i sin 12. uke. 

27.11.2001: Norske Gram melder at den planlagte doble Norsktopp-topper CD'en hvor "Rock Machine", "Spillemann" og "Tornerose" er aktuelle kandidater, er utsatt til "på nyåret". 

01.12.2001: "Speilet" holder ut på - en 7. plass i sin 13. uke. 

07.12.2001: Torsdag 13. desember slår ett av Oslos større firmaer på stortrommen og inviterer sine ansatte til julefest med Sissel Kyrkjebø, Ole Paus og NJS på samme scene. Wow!!!

08.12.2001: "Speilet" falt ut av etter ny NJS-rekord på 13 uker.

14.12.2001: I anledning årstiden hentet NJS fram titler fra sitt gamle "Christmas Album" til gårsdagens opptreden i Oslo. Melodier som "Winter Wonderland", "Blue Christmas", Marshmallow World" og "White Christmas" sto på repertoaret i tillegg til relativt sjeldne scenelåter fra omtrent samme NJS-epoke som "You've Lost That Lovin' Feeling" og "Never Be Anyone Else But You".

NJS og Sissel Kyrkjebø fra samme scene resulterte også i et gledelig gjensyn mellom NJS og bandets tidlig-80-talls-bassist Asle Nilsen. Asle har i senere år vært fast lydtekniker for Sissel Kyrkjebø og har forlengst lagt bassgitaren på hylla. I alle fall nesten - på "Indigo-korist" Gudny Aspaas' 50-års dag tidligere i år entret bassisten Asle scenen sammen med Gudny i en gjenforening med deres 1970-talls band Ruphus (hvori også opptatt gitarist Kjell Larsen, kjent fra Pigalle Guitar Ensemble sammen med ex-NJS'er Bjørn Kristiansen). Etter en kort Ruphus-avdeling kunne Asle med vannblemmer på fingrene fortelle Eigil, som også var i Gudnys fødselsdagsselskap, at dette var første gangen han hadde spilt bass etter at han sluttet i NJS nærmere 17 år tidligere.

20.12.2001: Eigil er invitert til Bodø for blant annet å framføre "Eilas" under festivalen "Fiin Gammel Aargang - 2002" som går av stabelen 18. og 19. januar 2002. Blant de andre artistene som vil opptre, finner navn som engelske Swinging Blue Jeans, Ulf Risnæs fra Tre Små Kinesere og ex-NJS'er, nå The Beatniks Svein Finjarn. Ligger det an til noe "Bye Bye Love", "Wake Up Little Suzie", "You've Lost That Lovin' Feeling" eller annet NJS-materiale også, tro??? 

29.12.2001: Norsktoppen presenterte hvilke låter som i 2001 gjorde det best - "Speilet" plasserte seg på 5. plass. Nok en gang - hjertelig takk til alle som hjalp til med å stemme.

 

 

Sist endret: 04 november 2022 NJS-Booking:  Tlf.: 99 44 94 00  Web-Master: Tom Sunde